ΚΟΣΜΟΣ

Αρίθα Φράνκλιν: «Έσβησε» η φωνή της soul (vid)

Η σπουδαία Αμερικανή τραγουδίστρια απεβίωσε σε ηλικία 76 ετών
Αρίθα Φράνκλιν: «Έσβησε» η φωνή της soul (vid)

Μία από τις πιο εμβληματικές προσωπικότητες της αμερικανικής μουσικής και της soul, απεβίωσε τα ξημερώματα της Πέμπτης (16/8). Ο λόγος για την Αρίθα Φράνκλιν, αυτή την σπουδαία τραγουδίστρια που βρισκόταν στο τελικό στάδιο, καθώς είχε εξασθενίσει πλήρως ο οργανισμός της τις τελευταίες ημέρες.

Είχε πέσει κάτω από τα 40 κιλά, βαριά άρρωστη και άφησε την τελευταία της πνοή σε νοσοκομείο του Ντιτρόιτ, σκορπώντας την θλίψη στον κόσμο της μουσικής.

Η σπουδαία Αμερικανίδα τραγουδίστρια ήταν γεννημένη στις 25 Μαρτίου του 1942 στο Μέμφις και στην σπουδαία της καριέρα κατέκτησε μεταξύ άλλων 18 βραβεία Grammy, εντάχθηκε στο μουσικό Hall of Fame το 1987, ενώ είχε συνολικά 112 τραγούδια στις Τοπ λίστες. Συγκαταλέγεται στους 100 σπουδαιότερους καλλιτέχνες όλων των εποχών παγκοσμίως, έχοντας τραγουδήσει εκατοντάδες επιτυχίες.

Μία από τις τελευταίες της παρουσίες, ήταν όταν τραγούδησε παρουσία του ζεύγους Ομπάμα (την περίοδο που ήταν Πρόεδρος των ΗΠΑ) στο Kennedy Center Honors σε μια από τις σπουδαιότερες στιγμές της καριέρας της.

Μέχρι το 2017 δούλευε ακατάπαυστα και έβγαλε ένα άλμπουμ, το οποίο έφτασε μέχρι το Νο5 στην λίστα με τις περισσότερες πωλήσεις στις ΗΠΑ. Έμελλε να είναι και το τελευταίο της…

https://www.youtube.com/watch?v=XHsnZT7Z2yQ

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Χαιρετίζουμε την επιστροφή των δύο Ελλήνων στρατιωτικών

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Αρίθα Φράνκλιν: «Έσβησε» η φωνή της soul (vid)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.