ΚΟΣΜΟΣ

Ολυμπιακοί Αγώνες: Βόρεια και Νότια Κορέα συμφώνησαν για κοινή υποψηφιότητα

Ιστορική συμφωνία μεταξύ των δύο ηγετών
Ολυμπιακοί Αγώνες: Βόρεια και Νότια Κορέα συμφώνησαν για κοινή υποψηφιότητα

Εκτός από την συμφωνία για να κλείσει το πεδίο δοκιμών βαλλιστικών πυραύλων στη Τονγκτσάνγκ-ρι, η Βόρεια και η Νότια Κορέα πήραν και άλλη μία ιστορική απόφαση. Συμφώνησαν να προχωρήσουν σε διεργασίες, ώστε να καταθέσουν κοινή υποψηφιότητα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2032!

Πριν μερικές εβδομάδες η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας είχε εκδηλώσει την πρόθεσή της να συζητήσουν το θέμα της κοινής υποψηφιότητας και οι ηγέτες των δύο κρατών, Κιμ Γιονγκ Ουν και Μουν Τζάε-ιν αποφάσισαν να προχωρήσουν το θέμα.

Αν κατατεθεί η υποψηφιότητα θεωρείται δεδομένο πως θα πάρει και την ανάληψη των αγώνων καθώς θα πρόκειται για το ιστορικότερο αθλητικό γεγονός, με την ΔΟΕ και τον Τόμας Μπαχ να κερδίζει πολλούς «πόντους» σε περίπτωση που υλοποιηθεί αυτό.

Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να στείλει η ΔΟΕ ένα μήνυμα ειρήνης και θεωρείται βέβαιο πως το εγχείρημα θα στηριχθεί στο 100% από την ΔΟΕ. Ακόμη δεν έχει αποφασιστεί σε ποιες πόλεις θα φιλοξενηθούν οι αγώνες, με την Σεούλ και την Πιονγκγιάνγκ να είναι οι πιο λογικές λύσεις.

Προς το παρόν, μόνο η Γερμανία, η Αυστραλία και η Ινδία έχουν δείξει επίσημα ενδιαφέρον για να αναλάβουν τους Αγώνες, αλλά δεν έχουν καταθέσει επίσημα φάκελο στην ΔΟΕ.

Συμφώνησαν Βόρεια και Νότια Κορέα – Κλείνει οριστικά το πεδίο δοκιμών βαλλιστικών πυραύλων

Στα προημιτελικά της Σεούλ η Σάκκαρη

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ολυμπιακοί Αγώνες: Βόρεια και Νότια Κορέα συμφώνησαν για κοινή υποψηφιότητα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.