ΚΟΣΜΟΣ

Ένοχος για την δολοφονία έξι ψυχών ο Ελληνοαυστραλός Τζέιμς Γκαργκασούλας

Είχε χτυπήσει πεζούς με το αυτοκίνητό του σε κεντρικό δρόμο της Μελβούρνης τον Γενάρη του 2017
Ένοχος για την δολοφονία έξι ψυχών ο Ελληνοαυστραλός Τζέιμς Γκαργκασούλας

Μετά από ενάμιση χρόνο αναμονής έγινε η δίκη του Ελληνοαυστραλού Τζέιμς Γκαργκασούλας, ο οποίος τον Γενάρη του 2017 σκότωσε έξι ανθρώπους με το αυτοκίνητό του.

Ο Γκαργκασούλας μετά από κυνηγητό με την αστυνομία, μπήκε στην Bourke Street που είναι ο πιο πολυσύχναστος δρόμος στην Μελβούρνη και αφού είδε πως δεν μπορεί να ξεφύγει από τους αστυνομικούς, ανέβηκε με το αυτοκίνητο στο πεζοδρόμιο και ανέπτυξε ταχύτητα, σκοτώνοντας έξι άτομα (μεταξύ των οποίων ένα 10χρονο κοριτσάκι και ένα βρέφος τριών μηνών) και τραυμάτισε άλλους 27!

Ήταν η πιο σοκαριστική στιγμή που έχει ζήσει η πόλη, με τον 28χρονο να πυροβολείτε από τους αστυνομικούς και να συλλαμβάνεται. Σήμερα (13/11) κατέθεσε στην δίκη όπου παραδέχτηκε πως έκανε την επίθεση με σκοπό να τραυματίσει ή να σκοτώσει ανθρώπους.

Εκείνη τη περίοδο καταζητούνταν καθώς είχε επιτεθεί το προηγούμενο βράδυ στον αδερφό του με μαχαίρι, ενώ όταν έκανε την επίθεση, ήταν υπό της χρήση ναρκωτικών ουσιών.

Η δολοφονική του επίθεση ήταν η χειρότερη στην ιστορία της χώρας σε αυτή την χιλιετία, ενώ η ποινή του αναμένεται να ανακοινωθεί σύντομα.

Συναγερμός λόγω χημικών στην Φρανκφούρτη – Εκεί βρίσκεται ο ΠΑΟΚ!

Βολιβία: Αγνοούμενο αγόρι ενδέχεται να θυσιάστηκε σε τελετουργικό, λένε αστυνομικοί

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ένοχος για την δολοφονία έξι ψυχών ο Ελληνοαυστραλός Τζέιμς Γκαργκασούλας», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κώστας Ευθυμιάδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.