ΚΟΣΜΟΣ

Σαν σήμερα: Η Ιαπωνία επιτίθεται στο Περλ Χάρμπορ

Η Ιαπωνία επιτίθεται στο Περλ Χάρμπορ σκοτώνοντας 2.403 ανθρώπους
Σαν σήμερα: Η Ιαπωνία επιτίθεται στο Περλ Χάρμπορ

Στις 7 Δεκεμβρίου 1941, η Ιαπωνία εξαπέλυε επίθεση στο Περλ Χάρμπορ στη Χαβάη, σκοτώνοντας 2.403 ανθρώπους και κατακερμάτισαν τις Ηνωμένες Πολιτείες στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η επίθεση κατέστρεψε 188 αεροπλάνα καθώς τον Στόλο Ειρηνικού των ΗΠΑ. Την επόμενη μέρα, ο Πρόεδρος Φράνκλιν Δ. Ρούσβελτ αποκάλεσε την 7η Δεκεμβρίου «μια ημερομηνία που θα ζήσει στην κακοφημία»

Η επίθεση, επίσης γνωστή ως Μάχη του Περλ Χάρμπορ, οδήγησε στην είσοδο των Ηνωμένων Πολιτειών στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Αποτέλεσμα εικόνας για pearl harbor

Η Ιαπωνία εξαπέλυσε την επίθεση ως προληπτική δράση για να εμποδίσει τον αμερικανικό στόλο του Ειρηνικού να παρεμποδίσει τις προγραμματισμένες στρατιωτικές ενέργειές του στη Νοτιοανατολική Ασία κατά των υπερπόντιων εδαφών του Ηνωμένου Βασιλείου, των Κάτω Χωρών και των Ηνωμένων Πολιτειών.

Κατά τη διάρκεια επτά ωρών υπήρξαν συντονισμένες ιαπωνικές επιθέσεις στις Φιλιππίνες που κρατήθηκαν στις Η.Π.Α., στο Γκουάμ και στο νησί Wake Island και στη βρετανική αυτοκρατορία στη Μαλαιά, στη Σιγκαπούρη και στο Χονγκ Κονγκ. [15]

Η επίθεση ξεκίνησε στις 7:48 π.μ. ώρα Χαβάης.

CNN: Εκκενώθηκαν τα γραφεία του μετά από τηλεφώνημα για βόμβα (vid)

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Σαν σήμερα: Η Ιαπωνία επιτίθεται στο Περλ Χάρμπορ», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.