ΚΟΣΜΟΣ

Βατικανό: Ο Πάπας απομάκρυνε τρεις συμβούλους του

Οι δύο είχαν κατηγορηθεί για σεξουαλικές επιθέσεις
Βατικανό: Ο Πάπας απομάκρυνε τρεις συμβούλους του

Ο Πάπας Φραγκίσκος απομάκρυνε τρεις καρδινάλιους από το μικρό κύκλων συμβούλων του λόγω προχωρημένης ηλικίας, όπως δήλωσε το Βατικανό την Τετάρτη, ωστόσο και οι δύο έχουν μπει στο στόχαστρο ισχυρισμών σχετικά με σεξουαλικές κακοποιήσεις και τη συγκάλυψή τους.

Πρόκειται για τους καρδιναλίους George Pell, 77 ετών, τον Francisco Javier Errazuriz, 85 ετών και τον Καρδινάλιος Laurent Monsengwo Pasinya, 79 ετών.

Ο Pell, 77 ετών, κατηγορήθηκε στη χώρα του (Αυστραλία) πολλάκις για σεξουαλικές επιθέσεις, δήλωσε η αστυνομία τον Ιούνιο. Είναι ο ανώτερος υπάλληλος της Καθολικής Εκκλησίας στην Αυστραλία, αλλά αφέθηκε ελεύθερος από το Βατικανό ενώ οι ισχυρισμοί διερευνώνται ακόμα.

Ο Pell δήλωσε ότι είναι αθώος και υποστηρίζει ότι οι κατηγορίες – σχετικά τη σεξουαλική κακοποίηση που καλύπτουν τρεις δεκαετίες – είναι ψευδείς.

Ο Errazuriz διερευνάται από τους εισαγγελείς της Χιλής για ισχυρισμούς ότι δεν ενήργησε σε αναφορές κατάχρησης εξουσίας κληρικών ενώ ήταν αρχιεπίσκοπος του Σαντιάγκο, ανέφερε η Καθολική Υπηρεσία Επιστημών και η Καθολική Υπηρεσία Τύπου.

Ο Errazuriz αρνήθηκε τους ισχυρισμούς ενώ ανακοίνωσε τον Νοέμβριο ότι έφυγε από το συμβούλιο. Εκείνη την εποχή, δήλωσε απλά ότι η θητεία του στο συμβούλιο είχε λήξει.

Ο Pell και ο Errazuriz ήταν από τα αρχικά μέλη του συμβουλίου του Πάπα, το οποίο περιλάμβανε πρώτα οκτώ καρδιναλίους.

Ιστορική εμπορική συμφωνία μεταξύ Ε.Ε. και Ιαπωνίας

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Βατικανό: Ο Πάπας απομάκρυνε τρεις συμβούλους του», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.