ΚΟΣΜΟΣ

Οι ΗΠΑ προειδοποιούν την Τουρκία να μην επιτεθεί στη Συρία

Νωρίτερα την Τετάρτη, ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σε τηλεοπτική ομιλία του ότι τα τουρκικά στρατεύματα θα ξεκινήσουν μια στρατιωτική επιχείρηση ανατολικά του Ευφράτη στη Συρία
Οι ΗΠΑ προειδοποιούν την Τουρκία να μην επιτεθεί στη Συρία

Οι ΗΠΑ ζήτησαν από την Τουρκία να μην κάνει πράξη τις απειλές για επίθεση στη Συρία, όπως διαμήνυσε την Τετάρτη, μια εισβολή που όπως προειδοποίησε το Πεντάγωνο θα μπορούσε να απειλήσει το αμερικανικό προσωπικό και να εκτροχιάσει τον αγώνα κατά του ISIS.

«Η μονομερής στρατιωτική δράση στη βορειοανατολική Συρία από οποιαδήποτε πλευρά , ιδιαίτερα επειδή το αμερικανικό προσωπικό μπορεί να είναι παρόν ή κοντά, προκαλεί σοβαρή ανησυχία. Θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε τέτοιες ενέργειες απαράδεκτες», δήλωσε ο Sean Robertson, εκπρόσωπος του Υπουργείου Άμυνας. CNN.

«Πιστεύουμε ότι ο διάλογος είναι ο μόνος τρόπος για να εξασφαλιστεί η περιοχή των συνόρων με βιώσιμο τρόπο και πιστεύουμε ότι οι ασυντόνιστες στρατιωτικές επιχειρήσεις θα υπονομεύσουν αυτό το κοινό συμφέρον», πρόσθεσε.

Νωρίτερα την Τετάρτη, ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σε τηλεοπτική ομιλία του ότι τα τουρκικά στρατεύματα θα ξεκινήσουν μια στρατιωτική επιχείρηση ανατολικά του Ευφράτη στη Συρία, μια επιχείρηση που στοχεύει στους Κούρδους μαχητές.

Συναγερμός στο Facebook  έπειτα από απειλή για βόμβα στις εγκαταστάσεις

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Οι ΗΠΑ προειδοποιούν την Τουρκία να μην επιτεθεί στη Συρία», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.