ΚΟΣΜΟΣ

Χάκερ έχουν μολύνει ρούτερ σε όλο τον κόσμο λένε ΗΠΑ και Βρετανία

Όπως αναφέρουν οι δύο χώρες, οι χάκερ υποστηρίζονται από τη Ρωσία
Χάκερ έχουν μολύνει ρούτερ σε όλο τον κόσμο λένε ΗΠΑ και Βρετανία

ΗΠΑ και Βρετανία, κάνουν λόγο για χάκερ οι οποίοι λέγεται πως έχουν μολύνει ρούτερ ηλεκτρονικών υπολογιστών σε όλο τον κόσμο, προκειμένου να στοχεύσουν και να κατασκοπεύσουν κυβερνητικές υπηρεσίες, επιχειρήσεις και διάφορες υποδομές κυβερνήσεων.

Μάλιστα όπως γνωστοποιήθηκε, οι δύο χώρες σκοπεύουν να εκδώσουν από κοινού προειδοποίηση για ενδεχόμενες κυβερνοεπιθέσεις.

Όπως τόνισαν, στόχος των χάκερ είναι ρούτερ υπολογιστών τα οποία έχουν μολύνει στα πλαίσια μίας κυβερνοκατασκοπείας, με στόχο μελλοντικές επιθέσεις.

Ο υπεύθυνος για θέματα κυβερνοασφάλειας του Λευκού Οίκου, Ρομπ Τζόις, ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Όταν βλέπουμε κακόβουλη δραστηριότητα στο διαδίκτυο, είτε προέρχεται από το Κρεμλίνο είτε από άλλους κακόβουλους δράστες, θα την αποκρούσουμε», ενώ με τη σειρά του ο επικεφαλής του βρετανικού Κέντρου Εθνικής Κυβερνοασφάλειας, υπογράμμισε πως «εκατομμύρια μηχανήματα», έχουν γίνει στόχοι και ενδεχομένως να χρησιμοποιηθούν κατά βούληση των χάκερ.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Χάκερ έχουν μολύνει ρούτερ σε όλο τον κόσμο λένε ΗΠΑ και Βρετανία», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Σία Ανδρικάκη

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.