ΚΟΣΜΟΣ

Ο διευθυντής της CIA συνάντησε μυστικά τον Κιμ Γιονγκ Ουν

Συναντήθηκαν πριν από δύο εβδομάδες στην Πιονγκγιάνγκ
Ο διευθυντής της CIA συνάντησε μυστικά τον Κιμ Γιονγκ Ουν

Ο Μάικ Πομπέο, διευθυντής της CIA επισκέφθηκε τη Βόρεια Κορέα πριν από δύο εβδομάδες για μια μυστική συνάντηση με τον Κιμ Γιονγκ Ουν, σύμφωνα με το CNN.

Ο Πομπέο, ο οποίος είναι o  υποψήφιος  του Ντόναλντ Τράμμπ για το Υπουργείο Εξωτερικών, δεν πήρε μαζί του κανέναν υπάλληλο από το Λευκό Οίκο ή το Υπουργείο Εξωτερικών, παρά μόνο αξιωματούχους των μυστικών υπηρεσιών, σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε πηγή.

Αποτέλεσμα εικόνας για mike pompeo

Ο Λευκός Οίκος αρνήθηκε να σχολιάσει οτιδήποτε για την επίσκεψη του Πομπέο η οποία έλαβε χώρα την 1η Απριλίου όπως αποκάλυψε η The Washington Post.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα,  ο Πομπέο πήγε ως απεσταλμένος του Τραμπ για να θέσει τις βάσεις για άμεσες συνομιλίες μεταξύ του Προέδρου των ΗΠΑ και του Κιμ Γιονγκ Ουν σχετικά με το πρόγραμμα πυρηνικών όπλων της Βόρειας Κορέας.

Να σημειωθεί πως οι δύο ηγέτες αναμένεται να συναντηθούν στα τέλη Μαΐου ή τις αρχές Ιουνίου, και πρόκεται για την πρώτη προσωπική συνάντηση μεταξύ ενός εν ενεργεία προέδρου των ΗΠΑ και ενός ανώτατου ηγέτη της Βόρειας Κορέας.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ο διευθυντής της CIA συνάντησε μυστικά τον Κιμ Γιονγκ Ουν», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Σία Ανδρικάκη

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.