ΚΟΣΜΟΣ

Έκτακτο: Ο Ερντογάν προκήρυξε πρόωρες εκλογές στις 24 Ιουνίου

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για τις 24 Ιουνίου
Έκτακτο: Ο Ερντογάν προκήρυξε πρόωρες εκλογές στις 24 Ιουνίου

Πρόωρες εκλογές στις 24 Ιουνίου ανακοίνωσε ο Ερντογάν μετά την συνάντησή του με τον εθνικιστή Μπαχτσελί.

Οι εκλογές ήταν κανονικά να διεξαχθούν τον Νοέμβριο του 2019, αλλά η πτώση των ποσοστών του κόμματος του Ερντογάν στις δημοσκοπήσεις τον οδήγησε στην απόφαση να προκηρύξει πρόωρες εκλογές.

Ήδη από χθές (17/4) την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες είχε ζητήσει ο αρχηγός των Γκρίζων Λύκων Μπαχτσελί, ενώ σήμερα συναντήθηκε με τον Ερντογάν. Κάτι που καθόρισε τις εξελίξεις.

Η συνάντηση Ερντογάν-Μπαχτσελί διήρκεσε μια ώρα και ακολούθως ο Τούρκος Πρόεδρος σε συνέντευξη τύπου στο Προεδρικό Μέγαρο, απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους, ανήγγειλε τις διπλές κάλπες. Οπως είπε οι πρόσφατες εξελίξεις στην Τουρκία, συμπεριλαμβανομένων των αντιτρομοκρατικών επιχειρήσεων στο Ιράκ και στη Συρία, καθώς και η κρίση στις γειτονικές χώρε κατέστησαν αναγκαία την προσφυγή στις κάλπες για να ξεπεραστεί η αβεβαιότητα.

«Ξεκινάμε αμέσως τη νόμιμη διαδικασία σχετικά με το θέμα και χωρίς αμφιβολία το Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο της Τουρκίας θα ξεκινήσει τις προετοιμασίες για τις εκλογές, το συντομότερο δυνατό», είπε ο Ερντογάν.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Έκτακτο: Ο Ερντογάν προκήρυξε πρόωρες εκλογές στις 24 Ιουνίου», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.