ΚΟΣΜΟΣ

Συνελήφθη τζιχαντιστής που είχε συμμετάσχει στην επίθεση στους Δίδυμους Πύργους

Συνελήφθη στη Συρία από κουρδικές δυνάμεις
Συνελήφθη τζιχαντιστής που είχε συμμετάσχει στην επίθεση στους Δίδυμους Πύργους

Γερμανός τζιχαντιστής με καταγωγή από τη Συρία, συνελήφθη από κουρδικές δυνάμεις στη Συρία, καθώς κατηγορείται για το σχεδιασμό των επιθέσεων στους Δίδυμους Πύργους το 2001.

Ο Μοχάμεντ Χαϊντάρ Ζάμαρ, κατηγορείται για στρατολόγηση των τζιχαντιστών που πραγματοποίησαν τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 στη Νέα Υόρκη αλλά και την Ουάσινγκτον.

Ο Κούρδος αξιωματικός ο οποίος ανακοίνωσε τη σύλληψη του τζιχαντιστή ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Ο Μοχάμεντ Χαϊντάρ Ζάμαρ συνελήφθη από τις κουρδικές δυνάμεις ασφαλείας στη βόρεια Συρία και η ανάκρισή του βρίσκεται σε εξέλιξη».

Να σημειωθεί πως ο Ζάμαρ είχε συλληφθεί ξανά στο Μαρόκο τον Δεκέμβριο του 2001, από πράκτορες της CIA, και είχε παραδοθεί στις συριακές αρχές δύο εβδομάδες αργότερα.Το 2007 είχε καταδικαστεί σε 12 χρόνια κάθειρξη, ωστόσο μετά το ξέσπασμα του πολέμου στη Συρία αρκετοί ισλαμιστές φυλακισμένοι ελευθερώθηκαν και εισχώρησαν σε τρομοκρατικές οργανώσεις.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Συνελήφθη τζιχαντιστής που είχε συμμετάσχει στην επίθεση στους Δίδυμους Πύργους», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.