ΚΟΣΜΟΣ

Ο Ντόναλντ Τράμπ έδωσε «άκυρο» στον Κιμ…

Δεν θα πραγματοποιηθεί τελικά η ιστορική Σύνοδος Κορυφής, μεταξύ των προέδρων ΗΠΑ και Βόρειας Κορέας. Με μια επιστολή την οποία ο Λευκός Οίκος έδωσε στη δημοσιότητα, ο Αμερικανός πρόεδρος γνωστοποίησε στον Βορειοκορεάτη ηγέτη, την ακύρωση της συνάντησης τους, που είχε προγραμματιστεί για τις 12 Ιουνίου στη Σιγκαπούρη. Αφορμή για την εξέλιξη αυτή ήταν σύμφωνα με...
Ο Ντόναλντ Τράμπ έδωσε «άκυρο» στον Κιμ…

Δεν θα πραγματοποιηθεί τελικά η ιστορική Σύνοδος Κορυφής, μεταξύ των προέδρων ΗΠΑ και Βόρειας Κορέας.

Με μια επιστολή την οποία ο Λευκός Οίκος έδωσε στη δημοσιότητα, ο Αμερικανός πρόεδρος γνωστοποίησε στον Βορειοκορεάτη ηγέτη, την ακύρωση της συνάντησης τους, που είχε προγραμματιστεί για τις 12 Ιουνίου στη Σιγκαπούρη.

Αφορμή για την εξέλιξη αυτή ήταν σύμφωνα με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, οι τελευταίες δηλώσεις του Κιμ Γιονγκ Ουν που επιδεικνύουν «απίστευτη οργή και φανερή εχθρότητα».

Να σημειωθεί ότι στην επιστολή του ο Τραμπ κάνει λόγο για «χαμένη ευκαιρία της Βόρειας Κορέας να επιτευχθεί μακροχρόνια ειρήνη και ευημερία» και ουσιαστικά απειλεί το καθεστώς αφού δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην ισχύ των πυρηνικών εγκαταστάσεων των ΗΠΑ.

Εκτός όμως από την επιστολή, ο Αμερικανός πρόεδρος σε δηλώσεις του ανέφερε ότι ο αμερικανός στρατός βρίσκεται σε ετοιμότητα αν ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας κάνει κάποια «βλακώδη και απερίσκεπτη» ενέργεια, ενώ προανήγγειλε και νέες κυρώσεις…

Η ματαίωση της Συνόδου Κορυφής έρχεται παρά το γεγονός ότι πριν λίγες μέρες η Β.Κορέα προχώρησε στην απελευθέρωση τριών Αμερικανών αιχμαλώτων, ενώ παράλληλα ανακοίνωσε και την καταστροφή του πεδίου πυρηνικών δοκιμών που διέθετε.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ο Ντόναλντ Τράμπ έδωσε «άκυρο» στον Κιμ…», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.