ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Νεκροί και τραυματίες σε προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος του Ερντογάν

Οκτώ άτομα νοσηλεύονται και η αστυνομία συνέλαβε άλλους 10
Τουρκία: Νεκροί και τραυματίες σε προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος του Ερντογάν

Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και οκτώ τραυματίστηκαν στην Τουρκία έπειτα από συμπλοκή μεταξύ μελών του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) και ντόπιων καταστηματαρχών, την Πέμπτη.

Ο Ιμπραχίμ Χαλίλ Γιλντίζ, μέλος του κοινοβουλίου του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), πραγματοποίησε περιοδεία στην Κουρδική πόλη Σουρούκ στη νοτιοανατολική Τουρκία, όταν ξέσπασαν συγκρούσεις ανάμεσα σε συνοδούς του και τους καταστηματάρχες, σύμφωνα με το BBC.

Σύμφωνα με κυβερνητικά μέσα ενημέρωσης, όπως το κρατικό πρακτορείο Anadolu, οι καταστηματάρχες προκάλεσαν κάνοντας επίθεση στο περιβάλλον του νομοθέτη και φέρεται να σκότωσαν τον αδελφό του. Ωστόσο, σύμφωνα με κουρδικές πηγές, οι σωματοφύλακες του Γιλντίζ άνοιξαν πυρ, όταν ο πολιτικός δεν έλαβε φιλικό καλωσόρισμα, σύμφωνα με το BBC.

Το BBC αναφέρει ότι η βία που προκλήθηκε στην προεκλογική εκστρατεία της Πέμπτης ακολούθησε ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης, το οποίο δείχνει ότι ο Ερντογάν εκφοβίζει τους Κούρδους προκειμένου να επηρεάσει την ψηφοφορία.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τουρκία: Νεκροί και τραυματίες σε προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος του Ερντογάν», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.