ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανικός Τύπος: «Εκφράζονται σημαντικές επιφυλάξεις για τη συμφωνία και στις δύο χώρες»

«Πολλοί Έλληνες φοβούνταν ότι, με την ονομασία Μακεδονία, η γειτονική χώρα θα μπορούσε να προβάλει αξιώσεις έναντι της ομώνυμης ελληνικής επαρχίας», αναφέρουν μεταξύ άλλων δημοσιεύματα
Γερμανικός Τύπος: «Εκφράζονται σημαντικές επιφυλάξεις για τη συμφωνία και στις δύο χώρες»

Ποικίλες ήταν οι αντιδράσεις του Γερμανικού Τύπου για την υπογραφή της συμφωνίας στις Πρέσπες.

«Υπεγράφη η ιστορική συμφωνία» είναι ο τίτλος καναλιού της γερμανικής τηλεόρασης (tagesschau.de) ενώ όπως πρόσθεσαν:

«Είναι άδηλο ακόμη αν η συμφωνία θα περάσει τα εμπόδια της κοινοβουλευτικής έγκρισης και του δημοψηφίσματος. Και στις δύο χώρες εκφράζονται σημαντικές επιφυλάξεις για τη συμφωνία. Στην Ελλάδα η συντηρητική αντιπολίτευση την απορρίπτει. Πάντως η πρόταση μομφής που κατέθεσε κατά του Τσίπρα απερρίφθη το Σάββατο με καθαρή πλειοψηφία στο κοινοβούλιο».

Επιπρόσθετα η εφημερίδα Die Zeit, στην ηλεκτρονική της έκδοση σχολίασε τα όσα έγιναν στις Πρέσπες με δημοσίευμα το οποίο τιτλοφορείται: «Μόνο ένας μπορεί να λέγεται Μακεδονία».

Υπεγράφη η συμφωνία για τη Μακεδονία (vid)

Μάλιστα όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ:

«Πολλοί Έλληνες φοβούνταν ότι, με την ονομασία Μακεδονία, η γειτονική χώρα θα μπορούσε να προβάλει αξιώσεις έναντι της ομώνυμης ελληνικής επαρχίας. Οι επιφυλάξεις της Ελλάδας μέχρι σήμερα έκλειναν τον δρόμο της Μακεδονίας προς την ΕΕ και το ΝΑΤΟ».

Τέλος η αυστριακή εφημερίδα Der Standard ανέφερε:

«Σύμφωνα με όσα έχουν ανακοινωθεί, ήδη τη Δευτέρα η κυβέρνηση της Μακεδονίας θα καταθέσει στο κοινοβούλιο σχέδιο νόμου για την επικύρωση της συμφωνίας. Πρέπει να εγκριθεί με απόλυτη πλειοψηφία, κάτι που, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, δεν θα είναι πρόβλημα. Στη συνέχεια η Αθήνα θα αποστείλει προς το ΝΑΤΟ και την ΕΕ επιστολές, με τις οποίες (γνωστοποιεί ότι) δεν θα αντιτίθεται πλέον στην ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ, καθώς και στην έναρξη διαπραγματεύσεων για την προσχώρηση στην ΕΕ», ενώ το δίκτυο NTV πρόσθεσε πως:

 «Η Μακεδονία αποκτά νέο όνομα».

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Γερμανικός Τύπος: «Εκφράζονται σημαντικές επιφυλάξεις για τη συμφωνία και στις δύο χώρες»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.