ΚΟΣΜΟΣ

Κίνα: Απειλεί τις ΗΠΑ με αντίποινα αν επιβληθούν νέοι δασμοί

Ένταση ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνα για τους δασμούς
Κίνα: Απειλεί τις ΗΠΑ με αντίποινα αν επιβληθούν νέοι δασμοί

Πώς θα αντιδράσει λαμβάνοντας ποιοτικά αλλά και ποσοτικά μέτρα εάν οι ΗΠΑ επιβάλλουν νέους δασμούς διαμήνυσε η Κίνα.

Πιο συγκεκριμένα, το κινεζικό Υπουργείο Εμπορίου ανέφερε σε σχετική ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του, πως όχι μόνο θα λάβει μέτρα αλλά θα ανταποδώσει σθεναρά τυχόν νέους δασμούς που μπορεί να επιβάλλει η κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Πιο συγκεκριμένα στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:

«Εάν οι ΗΠΑ χάσουν την κοινή λογική και δημοσιοποιήσουν έναν κατάλογο (νέων προϊόντων στα οποία θα επιβληθούν δασμοί), η Κίνα θα έχει την υποχρέωση να υιοθετήσει έναν συνδυασμό ποσοτικών και ποιοτικών μέτρων σε αντίποινα».

Η ανακοίνωση ήρθε σαν απάντηση σε Δελτίο Τύπου του Λευκού Οίκου με το οποίο ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής απειλεί με 10% σε κινεζικά προϊόντα αξίας 200 δισεκατομμυρίων δολαρίων τα οποία εισάγονται στην Αμερική.

Ο Ντόναλντ Τραμπ, με τη σειρά του έκανε και εκείνος λόγο για ένα μέτρο αντιποίνων σαν απάντηση στην απόφαση της Κίνας να αυξήσει τους δασμούς σε αμερικανικά προϊόντα.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κίνα: Απειλεί τις ΗΠΑ με αντίποινα αν επιβληθούν νέοι δασμοί», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.