SPYTIME

Tereza: Μια «Buzy Woman» γεμάτη ζωή!

Την TEREZA τη γνώρισα τηλεφωνικά, πριν κανονίσουμε τη συνάντησή μας για την κουβέντα μας. Κι όσο κι αν ακούγεται περίεργο, τη λάτρεψα από το «hello» που είπε, απαντώντας στην κλήση μου, με τη χαρακτηριστική φωνή της. Μια απίστευτη προσωπικότητα, γεμάτη ενέργεια, που απλά δεν κάθεται ποτέ σε ησυχία, προσπαθώντας να δημιουργεί συνέχεια κάτι καινούργιο και...
Tereza: Μια «Buzy Woman» γεμάτη ζωή!

Την TEREZA τη γνώρισα τηλεφωνικά, πριν κανονίσουμε τη συνάντησή μας για την κουβέντα μας. Κι όσο κι αν ακούγεται περίεργο, τη λάτρεψα από το «hello» που είπε, απαντώντας στην κλήση μου, με τη χαρακτηριστική φωνή της. Μια απίστευτη προσωπικότητα, γεμάτη ενέργεια, που απλά δεν κάθεται ποτέ σε ησυχία, προσπαθώντας να δημιουργεί συνέχεια κάτι καινούργιο και πάντα χαμογελαστή, γιατί όπως λέει και η ίδια «η ζωή δεν έχει κανένα νόημα, αν δεν γελάς».

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΣΠΥΡΟ ΟΙΚΟΠΟΥΛΟ

Αφορμή της συνάντησης, η νέα της δουλειά με τίτλο «Buzy Woman», σε στίχους και μουσική δική της, την παρουσίαση της οποίας, ζωντανά και ραδιοφωνικά, θα την πούμε προς το τέλος.

«Η γυναίκα τα τελευταία χρόνια είναι δυναμική, πολυάσχολη και buzy woman δε σημαίνει μόνο αυτά. Αν κρίνω από τον εαυτό μου, δεν πρέπει απλά να τα κάνει όλα, αλλά να αντέχει σε όλα. Να είναι βράχος και στα εύκολα και στα δύσκολα της ζωής. Buzy Woman σημαίνει ολοκληρωμένη προσωπικότητα, ως γυναίκα, ως μητέρα, ως κόρη, ως επαγγελματίας, ως φίλη…».

Αμέσως τη ρώτησα για τις γυναίκες που θαυμάζει στη ζωή της.

«Η Ειρήνη Παπά και η Μελίνα Μερκούρη είναι δύο τέτοιες προσωπικότητες, με αύρα και αέρα που σε καθηλώνουν, χαμηλών τόνων, που δε χρειάζεται να φωνάξουν ποιες είναι. Και απέδειξαν ότι αντέχουν».

Η νέα της δουλειά μου αποκάλυψε ότι είναι βιωματική και για άλλο λόγο. «Η μητέρα μου, σχεδόν κάθε φορά που τηλεφωνούσε, με πετύχαινε απασχολημένη. Κι έτσι άρχισε να με αποκαλεί Buzy Woman συνέχεια, κάτι που σιγά σιγά έγινε το παρατσούκλι μου από όλους τους φίλους και τους γνωστούς μου. Πάντα βρίσκω χρόνο να ασχοληθώ με κάτι που αξίζει, αλλά όχι για ανούσια πράγματα. Εχω χρόνο για μεγάλες καρδιές, αλλά καθόλου χρόνο για μικρότητες».

Μπαίνοντας σε πιο μουσικές λεπτομέρειες στην κουβέντας μας, η TEREZA είπε για την νέα της δουλειά. «Προσπάθησα να παντρέψω τους ήχους του τώρα, με στοιχεία jazz, blues, ιδιαίτερα φωνητικά κι ένα χρώμα από τη δεκαετία του ’70, στην οποία θα ήθελα πολύ να ζω. Δε θεωρώ κανένα πειραματισμό στη μουσική ακραίο, αρκεί να αγγίξει την ψυχή μου. Η μουσική είναι η ζωή μας, η αναπνοή μας και κανένας άνθρωπος δεν μπορεί να ακούσει στη ζωή του ένα και μόνο είδος. Γι’ αυτό και πρέπει να δίνουμε στον κόσμο τραγούδια από τη δική μας προσωπικότητα και να αγγίζουν άμεσα το κοινό, στα δικά τους βιώματα».

Γύρισα τη συζήτησή μας στις Ηνωμένες Πολιτείες και πιο συγκεκριμένα στην παγκόσμια επιτυχία που έκανε μέσω γνωστής διαφημιστικής καμπάνιας και όχι μόνο η ερμηνεία του «Fly me to the moon». «Αφού ξεπεράσαμε τις αρχικές δυσκολίες, ώστε να κυκλοφορήσει το τραγούδι, η αποδοχή πολλών και σημαντικών ανθρώπων της μουσικής ήταν απίστευτη. Η ξαδέλφη μου, η γνωστή ηθοποιός Marcy Orloff Prastos ήταν ουσιαστικά εκείνη που το έκανε γνωστό στους συγκεκριμένους κύκλους, όλοι θέλησαν να με γνωρίσουν από κοντά και κάπως έτσι έφτασα στο σημείο να αποκτήσω τα δικαιώματα του τραγουδιού, εφ’ όρου ζωής και να κάνω τις διασκευές που θέλω, έχοντας τις ευχές από όλους αυτούς τους ανθρώπους και κυρίως από τη Nancy Sinatra. Δεν κρύβω ότι ζω από το συγκεκριμένο τραγούδι, γιατί έχει μπει σε περισσότερες από 550 συλλογές παγκοσμίως. Αλλά τα πάντα χρειάζονται χρόνο, υπομονή και κυρίως σκληρή και καθημερινή δουλειά».

Είχα την απορία σχετικά με τη λεγόμενη διεθνή καριέρα και την επιτυχία στο εξωτερικό. Η απάντηση της TEREZA ήταν απρόσμενη.

«Το ζητούμενο είναι για ποια επιτυχία και καριέρα αποζητά κάποιος. Στους ξένους του εξωτερικού ή στους Ελληνες του εξωτερικού. Κι αυτό γιατί οι Ελληνες του εξωτερικού ακούν ελληνική μουσική. Αν μπορώ να μιλήσω για μένα, η επιτυχία ήταν στους ξένους, γι’ αυτό το λόγο και στην Ελλάδα άργησαν να μάθουν το τι είχε συμβεί και ήταν έκπληξη για πολλούς το συγκεκριμένο τραγούδι. Αντίστοιχα, εννοείται ότι υπάρχει κοινό στην Ελλάδα που θέλει το ξένο τραγούδι και αυτό το βλέπω και στις εμφανίσεις μου, αλλά και στο ότι υπήρχαν εδώ άνθρωποι που είχαν μάθει ήδη για το τι έκανα στην Αμερική. Αν έβαζα καλλιτεχνική ταμπέλα στον εαυτό μου, κάτι το οποίο πολλοί θέλουν στην Ελλάδα, θα έλεγα ότι θέλω να ερμηνεύω διαχρονικά τραγούδια. Αυτό που κάνω σε κάθε πανσέληνο στις συναυλίες «Fly me to the moon με την TEREZA» και σε όλες τις υπόλοιπες εμφανίσεις μου. Διασκευές διαχρονικών και αγαπημένων τραγουδιών, που αποδεδειγμένα αγαπούν πλέον και οι νεότεροι σε ηλικία και όχι μόνο όσοι έζησαν στις συγκεκριμένες εποχές. Το ίδιο θέλω και στις δικές μου δουλειές. Μπορεί να βγάλω ένα τραγούδι κάθε πέντε χρόνια, για παράδειγμα, αλλά θα προσπαθήσω να είναι διαχρονικό».

Μουσικά, θαυμάζει ανθρώπους από διάφορα είδη, γιατί τα διαχρονικά ακούσματα δεν έχουν ταμπέλες. Χαρούλα Αλεξίου, Ελένη Βιτάλη, Αλέκα Καννελίδου, Στέλιος Καζαντζίδης, Δημήτρης Μητροπάνος, Πασχάλης Τερζής, Sting, Barry White, Etta James, είναι μερικοί από τους καλλιτέχνες που εκφράζουν την ΤΕΡΕΖΑ. Τι περιμένουμε από μια «Buzy Woman» αυτό το χειμώνα;

«Το πρώτο και πλέον υπέροχο, είναι η μουσική συνάντηση μέσα στην εβδομάδα με τη Μάγκυ Χαραλαμπίδου στο ραδιόφωνο του Music 89,2, την Πέμπτη στις 15 Νοεμβρίου. Μετά έρχεται σειρά εμφανίσεων σε επιλεγμένους χώρους, προσπαθώντας πάντα να δώσω κάτι διαφορετικό στον κόσμο. Οπως για παράδειγμα στις 20, 24 και 31 Δεκέμβρη στο Vinarte στη Γλυφάδα, Μαραγκού 18, όπου θα γίνει και η παρουσίαση της νέας δουλειάς ΄΄the TEREZA show΄΄».

Σαν επίλογος, η TEREZA είπε: «Ζούμε στην ωραιότερη χώρα του κόσμου και πρέπει να το καταλάβουμε αυτό. Μιλώντας για μουσική, μπορούμε σίγουρα να την φτάσουμε σε σημείο που όλοι θα μιλούν για τη χώρα μας» Fly us to the moon buzy woman…!

I’m a….. “Buzy Woman” out on PLANETWORKS?

H TΕREZA – μία διαχρονική αξία στο τραγούδι – με τη χαρακτηριστική φωνή  και την αξιοσημείωτη ζωντάνια της, επιστρέφει από τη Νέα Υόρκη, με το νέο Single: “Buzy Woman”!

Οι στίχοι και η μουσική είναι γραμμένα από την ίδια, που παραμένει πάντα πρωτοπόρος με τις μουσικές επιλογές της…

Η μοναδική Performer, με την απίστευτη ενέργεια και με 70’s-Soul διάθεση που απογειώνει… έγραψε ένα τραγούδι για τις δυναμικές και πολυάσχολες γυναίκες, όπως η ίδια!

Απολαύστε το απόλυτο Radio Hit! 

“Buzy Woman” – Βρείτε το online εδώ:
iTunes: https://apple.co/2PxkCBn
Spotify: https://spoti.fi/2zl0kkz
Deezer: http://bit.ly/2DfBS8x
Google Play: http://bit.ly/2DeKBrL

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Tereza: Μια «Buzy Woman» γεμάτη ζωή!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.