ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Οι…εξωγήινοι μπορεί και να μιλούν τη γλώσσα μας, λένε οι επιστήμονες

Και μπορεί κάποια μέρα να χρειαστεί η βοήθεια μας για την αποκωδικοποίηση μηνυμάτων
Οι…εξωγήινοι μπορεί και να μιλούν τη γλώσσα μας, λένε οι επιστήμονες

Το έργο των επαγγελματιών γλωσσολόγων, μαθηματικών και επιστημόνων «πιθανότατα δεν θα είναι αρκετό» για να εξηγήσει ένα κοσμικό μυστήριο, λέει η Σέρι Γουέλς Τζένσεν, γλωσσολόγος στο Bowling Green University στο Οχάιο.

Όταν πρόκειται για κοσμικά μυστήρια συνήθως εννοούμε τους εξωγήινους και το πώς η ανθρωπότητα θα καταφέρει να επικοινωνήσει μαζί τους προκειμένου να διαπιστώσουν αν όντως έρχονται ειρηνικά.

Ωστόσο όπως αποδεικνύεται οι επιστήμονες δεν θα είναι αποκλειστικά και μόνο εκείνοι που θα μπορούν να εξηγήσουν και να αποκωδικοποιήσουν τα μηνύματα των εξωγήινων.
Ο καθένας από μας μπορεί και να φανεί χρήσιμος σε κάποια τέτοια περίπτωση επικοινωνίας

«Θα χρειαστούμε όση βοήθεια μπορούμε να έχουμε. Θα χρειαστούμε όλους, και θα χρειαστεί να δημιουργήσουμε πολλαπλές ομάδες ατόμων διαφόρων ειδικοτήτων για την αποκωδικοποίηση ενός  ενδεχόμενου μηνύματος από εξωγήινους».

Αποτέλεσμα εικόνας για extraterrestrial

Ένα πείραμα που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα την Τζένσεν, έδειξε γιατί μπορεί να χρειαζόμαστε συλλογικά τη δύναμη του ανθρώπινου  μυαλού.

Πιο συγκεκριμένα η δρ Τζένσεν παρουσίασε σε πανεπιστημιακούς σπουδαστές  διάφορα παζλ που είχαν κωδικοποιηθεί με τον τρόπο του Lincos, μια κατασκευασμένη γλώσσα σχεδιασμένη για να γίνει κατανοητή από έξυπνους εξωγήινους.

Οι μαθητές βρήκαν τα απλά πράγματα, όπως οι βασικές μαθηματικές λειτουργίες,αλλά τα πράγματα έγιναν πιο δύσκολα όταν οι έννοιες που τους ζητήθηκαν να εξηγήσουν έγιναν πιο περίπλοκες.

Αποτέλεσμα εικόνας για extraterrestrial humans

«Έτσι, πιθανότατα θα χρειαστεί να συγκεντρώσουμε τη συλλογική σοφία του κόσμου, σε ένα τεράστιο έργο προκειμένου να προσδιορίσουμε (και να συμφωνήσουμε) την σωστή απάντηση», δήλωσε η Τζένσεν, και συνέχισε λέγοντας:

«Οι πιθανότητές μας για επιτυχία σε αυτή την προσπάθεια θα αυξηθούν σε μεγάλο βαθμό αν διαβάσουμε λίγο παραπάνω, για να αυξήσουμε τις ικανότητες μας στην κριτική σκέψη και την κατανόηση της φύσης και του τρόπου λειτουργίας της».

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Οι…εξωγήινοι μπορεί και να μιλούν τη γλώσσα μας, λένε οι επιστήμονες», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Σία Ανδρικάκη

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.