ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Γ. Φετφατζίδης στο Sportime: «Μεγάλωσα στον Ολυμπιακό»

Πιο ώριμος από ποτέ, ο Έλληνας μεσοεπιθετικός μίλησε στο Sportime από το Βέλγιο για την επιστροφή του στην ομάδα που ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά.
Ο Γ. Φετφατζίδης στο Sportime: «Μεγάλωσα στον Ολυμπιακό»

Ο Γιάννης Φετφατζίδης μεγάλωσε στον Ολυμπιακό και τον αγάπησε, όπως δήλωσε στο Sportime και το Sportime.gr από το Βέλγιο, τονίζοντας παράλληλα πως έχει αφήσει μία δουλειά στη μέση.

Τον Σεπτέμβριο του 2013, έκανε το μεγάλο βήμα στο εξωτερικό και τη Serie Α, όπου έζησε το όνειρο της συμμετοχής στο ιταλικό πρωτάθλημα, παίζοντας σε Τζένοα και Κιέβο, αντίστοιχα. Πέντε, σχεδόν, χρόνια μετά, επέστρεψε στον Ολυμπιακό ύστερα από την τριετή περιπλάνηση στη Σαουδική Αραβία και την Αλ Αχλί. Πλέον, στα 28 του, έχει αφήσει μία δουλειά «μισοτελειωμένη», όπως τόνισε στο Sportime.

Ο Ελληνας μεσοεπιθετικός «άνοιξε λογαριασμό», στη δεύτερη θητεία του στην ομάδα, έστω και σε ανεπίσημο επίπεδο. Βρήκε δίχτυα απέναντι στην Τεσέντερλο, στη νίκη των Πειραιωτών με 3-0, έπειτα από έξοχο ένα-δύο με τον Ντανιέλ Ποντένσε και εκπληκτική εκτέλεση με το αριστερό πόδι, σε θέση μέσα δεξιά στην περιοχή. Προφανώς και ήταν ένα απλό φιλικό ματς, αλλά ο διεθνής εξτρέμ, ο οποίος, φυσικά, παίζει και ως επιτελικός μέσος, θα το κρατήσει για καιρό στη μνήμη του.

Ο «Φέτφα» μέτρησε 8 γκολ και 12 ασίστ σε 73 συμμετοχές στην πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού από το 2009 μέχρι το 2013, ενώ αποτελεί ποδοσφαιρικό προϊόν της Ακαδημίας του συλλόγου, περνώντας την Πύλη του Ρέντη, το 2003. Και όπως εξομολογείται στο Sportime, μεγάλωσε στον Ολυμπιακό και τον αγάπησε. Για αυτό και η επιστροφή του στους «ερυθρόλευκους» έγινε αθόρυβα. Χωρίς πλειστηριασμούς και τυμπανοκρουσίες. Ενδιαφέρον για την απόκτησή του υπήρξε και από άλλες ομάδες, αλλά ο Γιάννης Φετφατζίδης ήθελε να παίξει ξανά ποδόσφαιρο στον Πειραιά. Και να προσφέρει ακόμα περισσότερα πράγματα, όπως ο ίδιος δηλώνει με μεγάλη πίστη στις δυνατότητές του. Παράλληλα, λέει τα καλύτερα για τον Πέδρο Μαρτίνς και τη δουλειά του.

Η συνέντευξη του Γ. Φετφατζίδη στο Sportime, στο φύλλο της Δευτέρας (16/7):

Γιάννη, πες μας δύο λόγια για την επιστροφή σου στην ομάδα και το πρώτο σου γκολ κόντρα στην Τεσέντερλο.

«Αν και φιλικό, είναι ξεχωριστό αυτό το γκολ, ύστερα από πέντε περίπου χρόνια. Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι και πάλι πίσω στην ομάδα. Μεγάλωσα στον Ολυμπιακό. Τον αγάπησα, τον Ολυμπιακό. Από εκεί και πέρα, προσπαθούμε κάθε ημέρα να βελτιωνόμαστε και να κάνουμε αυτά που ζητάει ο προπονητής. Υπάρχει κούραση από τις καθημερινές προπονήσεις, κάποιες είναι και διπλές, από τα φιλικά… Εχουμε ένα καλό σύνολο και ελπίζω αυτά που θέλει ο προπονητής να βγουν και μέσα στο γήπεδο γιατί έχουμε την ποιότητα να ανταπεξέλθουμε».

Αισθάνεσαι ότι άφησες μία δουλειά στη μέση και επέστρεψες; Εχεις να δώσεις ακόμα πολλά στον Ολυμπιακό;

«Ναι, έτσι ακριβώς, έχω να δώσω ακόμα περισσότερα. Δεν έφτασα στο μέγιστο με αυτά που μπορούσα να κάνω. Εύχομαι τη νέα σεζόν, όπως και τα επόμενα χρόνια, να δώσω αυτά που πραγματικά μπορώ».

Οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού περιμένουν πολλά από την ελληνική τριπλέτα. Από εσένα, τον Λάζαρο, τον Φορτούνη.

«Μπορούμε να προσφέρουμε. Και οι τρεις έχουμε μία καλή ποιότητα. Το θέμα, όμως, είναι τα βγάλουμε μέσα στο γήπεδο και να μπορέσουμε να προσφέρουμε στην ομάδα αυτά που θέλουμε και θέλει ο κόσμος από εμάς».

Ποια είναι η γνώμη που έχεις σχηματίσει για τον Πέδρο Μαρτίνς;

«Είναι ένας καινούργιος προπονητής. Εχει δει τα ματς της προηγούμενης σεζόν και γνωρίζει την περυσινή κατάσταση. Δεν θέλει να επαναληφθούν τα ίδια. Δουλεύει την τακτική και τη φυσική μας κατάσταση. Δουλεύουμε με μπάλα. Πρέπει να έχουμε υπομονή γιατί θα υπάρξουν κλειστές άμυνες στην Ελλάδα. Είναι κοντά μας και μας βοηθάει. Θα πάνε όλα καλά».

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ο Γ. Φετφατζίδης στο Sportime: «Μεγάλωσα στον Ολυμπιακό»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παναγιώτης Γκαραγκάνης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.