ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Γ. Βούκοβιτς στο Sportime: «Ναι, θέλω να μείνω»

Ο Γιάγκος Βούκοβιτς δήλωσε στο Sportime πως επιθυμεί να ξεχάσει την περυσινή σεζόν και να εκπληρώσει το σκοπό της απόκτησής του: να ηγηθεί της «ερυθρόλευκης» άμυνας.
Ο Γ. Βούκοβιτς στο Sportime: «Ναι, θέλω να μείνω»

Ο Γιάγκος Βούκοβιτς μίλησε στο Sportime και το Sportime.gr από το Βέλγιο για την επιθυμία του να παραμείνει στον Ολυμπιακό και να αποτελέσει τον ηγέτη της οπισθοφυλακής.

Στην Κόνιασπορ, τον αποκαλούσαν «Υπουργό Αμυνας». Στην Ελλάδα, αμφισβητήθηκε. Η πρώτη του σεζόν στον Ολυμπιακό ήταν ιδιαίτερη και ο Γιάγκος Βούκοβιτς δηλώνει στο Sportime πως επιθυμεί να τη σβήσει από τη μνήμη του! Κατά την περίοδο της καλοκαιρινής προετοιμασίας, ο Σέρβος κεντρικός αμυντικός δείχνει μία κλάση πάνω από τους υπόλοιπους στόπερ που διαθέτει ο Ολυμπιακός, τη δεδομένη χρονική στιγμή, και θέλει να δικαιώσει όσους τον πίστεψαν το περυσινό καλοκαίρι. Μία μεταγραφή, που είχε κοστίσει δύο εκατομμύρια ευρώ.

Ο 30χρονος (10/6/1988) στόπερ μέτρησε μόλις 5 συμμετοχές με τους «ερυθρόλευκους» στο πρώτο μισό της περασμένης αγωνιστικής χρονιάς και παραχωρήθηκε στο δεύτερο μισό στη Βερόνα ως δανεικός, αλλά θέλει να παραμείνει και το δηλώνει στο Sportime.

Ουσιαστικά, ο Βούκοβιτς θεωρεί πως αν την περυσινή σεζόν ήταν από την πρώτη ημέρα της προετοιμασίας, τα δεδομένα θα ήταν διαφορετικά. Μην ξεχνάμε πως είχε αποκτηθεί στις 13 Ιουλίου 2017 και το πρώτο επίσημο ματς είχε γίνει στις 25 εκείνου του μήνα. Φέτος, όμως, είναι στην ομάδα του Πειραιά από την πρώτη ημέρα της θερινής προετοιμασίας…

Η συνέντευξη του Γ. Βούκοβιτς στο Sportime, στο φύλλο της Παρασκευής (20/7):

Γιάγκος, ποιες είναι οι πρώτες σου εντυπώσεις από την έως τώρα προετοιμασία του Ολυμπιακού;

«Είμαστε λίγο παραπάνω από ένα μήνα μαζί και προσπαθούμε να προετοιμαστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα. Εχουμε δώσει πέντε φιλικούς αγώνες κόντρα σε καλούς αντιπάλους και ο προπονητής κάνει rotation. Δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας για να είμαστε έτοιμοι σε πρωτάθλημα και Κύπελλο».

Πώς είναι η συνεργασία σου με το νέο τεχνικό ηγέτη της ομάδας, Πέδρο Μαρτίνς;

«Πιστεύω πως όλοι οι ποδοσφαιριστές είναι χαρούμενοι. Εχει τη δική του φιλοσοφία και έχει δώσει μία πολύ καλή αγωνιστική ιδέα στην ομάδα. Πρέπει να ακολουθήσουμε τις οδηγίες του για να πετύχουμε τους στόχους μας. Να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα και να μπούμε στους ομίλους του Europa League».

Ήσουν στην ομάδα στο πρώτο μισό της περυσινής σεζόν. Μετά πήγες δανεικός στη Βερόνα. Η επιθυμία σου είναι να παραμείνεις στον Ολυμπιακό;

«Ναι, φυσικά, θέλω να μείνω. Δίνω τον καλύτερο εαυτό μου. Εχω ακόμα δύο χρόνια συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό. Η δουλειά μου είναι να δίνω το μάξιμουμ και όλοι γνωρίζουν γιατί είμαι εδώ. Το είχα πει και πέρυσι, όταν είχε γίνει η μεταγραφή μου. Εχω ξεχάσει την περασμένη σεζόν. Ηταν, πραγματικά, πολύ κακή για μένα. Αυτό, όμως, είναι παρελθόν. Είμαι συγκεντρωμένος μόνο στο μέλλον και θα δούμε».

Τι έφταιξε πέρυσι στην περίπτωσή σου;

«Δεν ξέρω ακριβώς, είναι πολλά πράγματα που πήγαν στραβά. Εχω ξεχάσει τι έγινε και δεν θέλω να μιλάω για αυτό. Ο Ολυμπιακός έχασε το πρωτάθλημα, δεν τελειώσαμε καλά το Champions League, εγώ δεν έπαιζα, και θέλω να το ξεχάσω. Δίνω το καλύτερο που μπορώ για να μείνω εδώ. Φυσικά, στόχος μου είναι να παίζω. Ελπίζω ο Θεός να μας βοηθήσει και να γίνουμε ξανά πρωταθλητές και να προκριθούμε στον ευρωπαϊκό όμιλο».

Γιάγκος, ο Ολυμπιακός σε απέκτησε πέρυσι για να ηγηθείς της άμυνας; Αισθάνεσαι δυνατός για να φέρεις εις πέρας αυτήν την αποστολή εν όψει της νέας σεζόν;

«Ναι, φυσικά. Στην προετοιμασία του προηγούμενου καλοκαιριού, με τον κύριο Χάσι, δεν είχα πάρει μέρος από την πρώτη ημέρα και δεν ήμουν έτοιμος. Τώρα, προπονούμαι, ήδη, με την ομάδα ένα μήνα και αισθάνομαι κάθε ημέρα, και παιχνίδι με το παιχνίδι, ολοένα και καλύτερα. Αυτός είναι ένας καλός οιωνός και θα διαπιστώσουμε στο μέλλον τι θα συμβεί».

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ο Γ. Βούκοβιτς στο Sportime: «Ναι, θέλω να μείνω»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παναγιώτης Γκαραγκάνης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.