ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Ποντένσε, η Εθνική Πορτογαλίας και η προσπάθεια της Σπόρτινγκ

Ηταν δεδομένο πως η έλευση του Ντανιέλ Ποντένσε στον Ολυμπιακό, θα του έδινε παραπάνω ώθηση στην καριέρα του. Ο 22χρονος εξτρέμ, με τις εξαιρετικές ικανότητες, θα έβρισκε το έδαφος, που θα τον βοηθούσε στην εξέλιξη του. Κάτι που έγινε κιόλας από τις πρώτες του εμφανίσεις με την ερυθρόλευκη φανέλα. Για το λόγο αυτό μπήκε στο…...
Ο Ποντένσε, η Εθνική Πορτογαλίας και η προσπάθεια της Σπόρτινγκ

Ηταν δεδομένο πως η έλευση του Ντανιέλ Ποντένσε στον Ολυμπιακό, θα του έδινε παραπάνω ώθηση στην καριέρα του. Ο 22χρονος εξτρέμ, με τις εξαιρετικές ικανότητες, θα έβρισκε το έδαφος, που θα τον βοηθούσε στην εξέλιξη του.

Κάτι που έγινε κιόλας από τις πρώτες του εμφανίσεις με την ερυθρόλευκη φανέλα. Για το λόγο αυτό μπήκε στο… μάτι του Φερνάντο Σάντος, για την Εθνική Πορτογαλίας. Ετσι και τον έβαλε στην προεπιλογή για τα εκτός έδρας παιχνίδια του Οκτωβρίου με Πολωνία, Σκωτία που θα γίνουν στο πλαίσιο του Nations League.

Μέσα σε όλο αυτό έρχεται ξανά στην επιφάνεια το θέμα με την Σπόρτινγκ Λισσαβόνας. Σύμφωνα με δημοσίευμα της πορτογαλικής εφημερίδας «A Bola», ο νέος πρόεδρος του συλλόγου, Φρεντερίκο Βαράντας, ήταν σε επαφές με τον Ολυμπιακό για να βρεθεί ένας συμβιβασμός.

Με βάση πάντα το δημοσίευμα η Σπόρτινγκ ζήτησε 10 εκατ. ευρώ για τον Ποντένσε, κάτι που αρνήθηκε ο Ολυμπιακός. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται οι Πειραιώτες έχουν ψάξει καλά το θέμα ενώ έχουν ένα ακόμα ατού. Αυτό έχει να κάνει με τους κανονισμούς της FIFA, που αναφέρει πως στα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών που δεν έχουν κλείσει τα 28 τους χρόνια, υπάρχει μία «προστατευμένη περίοδος» 3 χρόνων, κατά την οποία οι ομάδες τους έχουν τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο για το μέλλον του κάθε παίκτη.

Η τελευταία ανανέωση συμβολαίου, που έκανε ο Ποντένσε, ήταν το 2015. Ηταν για συμβόλαιο έως το 2020, το οποίο κατήγγειλε το καλοκαίρι, έχοντας το δικαίωμα, μετά τα επεισόδια που έγιναν στο προπονητικό κέντρο της Σπόρτινγκ, όπου ο ίδιος και οι πρώην πλέον συμπαίκτες του δέχθηκαν επίθεση από τους οπαδούς της ομάδας.

Με βάση αυτό, έχει περάσει το χρονικό διάστημα τριών ετών της «προστασίας», κάτι που σημαίνει πως ο Ολυμπιακός έχει κινηθεί βάση των κανονισμών.

Όσο για τη Σπόρτινγκ αναμένει πλέον την απόφαση του CAS αλλά και της FIFA, όπου έχει προσφύγει ζητώντας την ρήτρα του συμβολαίου του Ποντένσε, που ήταν στα 60 εκατ. ευρώ. Κάτι ανάλογο έχει κάνει και με τους άλλους παίκτες της Πορτογαλικής ομάδας, που έφυγαν με τον ίδιο τρόπο όπως ο Ποντένσε.

Η μεγάλη προσφορά με το Sportime Σαββάτου (29/9)

Ο έλεγχος των νεοφερμένων: ο Τουρέ και οι άλλοι!

Τα στιγμιότυπα από το Ολυμπιακός-Λεβαδειακός (vid)

Γκιγιέρμε: «Δηλώνω έτοιμος»

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ο Ποντένσε, η Εθνική Πορτογαλίας και η προσπάθεια της Σπόρτινγκ», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Χρηστάκος

Με μια μπάλα στο χέρι από μικρός. Κάποια στιγμή ξεκίνησε ερασιτεχνική καριέρα ποδοσφαιριστή στα χωμάτινα γήπεδα! Παράλληλα του άρεσε και να γράφει, γι' αυτά που ζούσε εντός των γραμμών. Γι' αυτό και σπούδασε δημοσιογραφία. Έκανε τα πρώτα βήματα στον Πρωταθλητή (1997-2011). Δούλεψε σε αθλητικά σάιτ Ολυμπιακών αποχρώσεων. Εν συνεχεία πέρασε από τη SportDay (2015-2017) και τώρα στο Sportime (από το 2017). Πλέον η μπάλα έφυγε για τα καλά από τα πόδια και είναι... στο γραπτό!