ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Τα διαμάντια της Αφρικής!

Δεν είναι ένα μοντέλο, αλλά το καλό σκάουτινγκ που γίνεται από τους Φρανσουά Μοντέστο, Κριστιάν Καρεμπέ, με την βοήθεια του Πιερ Ισά! Ο υπεύθυνος του τμήματος σκάουτινγκ με τον τεχνικό διευθυντή και τον αγαπητό, στον Ολυμπιακό, μάνατζερ, Πιερ Ισά, γεμίζουν το… οπλοστάσιο των Πειραιωτών με Αφρικανούς παίκτες που δείχνουν πως μπορούν να κάνουν διαφορά. Τα...
Ολυμπιακός: Τα διαμάντια της Αφρικής!

Δεν είναι ένα μοντέλο, αλλά το καλό σκάουτινγκ που γίνεται από τους Φρανσουά Μοντέστο, Κριστιάν Καρεμπέ, με την βοήθεια του Πιερ Ισά! Ο υπεύθυνος του τμήματος σκάουτινγκ με τον τεχνικό διευθυντή και τον αγαπητό, στον Ολυμπιακό, μάνατζερ, Πιερ Ισά, γεμίζουν το… οπλοστάσιο των Πειραιωτών με Αφρικανούς παίκτες που δείχνουν πως μπορούν να κάνουν διαφορά.

Τα αποτελέσματα αρέσουν στους «ερυθρόλευκους», που πέραν από ποδοσφαιριστές που δίνουν την απαραίτητη ώθηση στην ομάδα, δημιουργούν και μεγάλες προσδοκίες για μεγάλα μελλοντικά έσοδα στο ταμείο και όχι μόνο. Στην τελευταία κατηγορία συγκαταλέγεται ο Μαντί Καμαρά. Στην Γουϊνέα γίνεται χαμός για τις πρώτες διεθνείς εμφανίσεις του, αφού οι φίλαθλοι έχουν φτάσει να κυκλοφορούν στους δρόμους με αφίσες του νεαρού άσου.

Ηδη για τον Καμαρά έχουν δείξει ενδιαφέρον σύλλογοι από την Αγγλία, την Γερμανία και την Γαλλία. Προϊόν της συνεργασίας του Μοντέστο με τον Ισά και την υπογραφή Καρεμπέ, ο Καμαρά έχει κάνει ένα τρελό ξεπέταγμα. Σήμερα η Γουϊνέα φιλοξενείται από την Ρουάντα στο πλαίσιο των προκριματικών του Κόπα Αφρικα και πολλοί οι σκάουτ που θα είναι στις εξέδρες.

Ο Ολυμπιακός παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και έχει συμφωνήσει μαζί του για την αναπροσαρμογή του συμβολαίου του, με καλύτερους οικονομικούς όρους, αλλά και μεγάλη ρήτρα, για την αποφυγή απρόσμενων εξελίξεων.

Η περίπτωση του Καμαρά έχει ανοίξει περισσότερο την όρεξη στους ανθρώπους του Ολυμπιακού, αφού πληροφορίες αναφέρουν πως ήδη τσεκάρονται νέα αστέρια. Παράλληλα γίνεται… σαφάρι και στα παιχνίδια των προκριματικών του Κόπα Αφρικα για νέα αστέρια, πέραν από το γαλλικό πρωτάθλημα, όπου το γνωρίζουν πολύ καλά οι Μοντέστο, Ισά. Είναι δεδομένο πως αναμένονται νέες αφίξεις, αν φυσικά πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις!

Παπ Αμπού Σισέ: Ανεβαίνουν οι μετοχές του

Μεγάλες οι δυνατότητες του Παπ Αμπού Σισέ, αλλά και οι αδυναμίες, που όμως βελτιώνονται. Το τελευταίο διάστημα δείχνει να κάνει βήματα προς τα μπροστά. Η πρώτη του διεθνή συμμετοχή, με τη Σενεγάλη, το περασμένο Σάββατο, στο 3-0 επί του αδύναμου Σουδάν, ήταν ό,τι καλύτερο μπορούσε να του συμβεί. Ηταν ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης ενώ έβαλε και το πρώτο γκολ. Αποθεωτικά τα σχόλια από όλους, ενώ έγινε συμπαίκτης με αστέρια που αγωνίζονται στην Πρέμιερ Λιγκ όπως οι Μανέ (Λίβερπουλ), Κουγιατέ (Κρίσταλ Πάλας). Ολοι συμφωνούν πως έχει μεγάλες δυνατότητες και σήμερα δεν αποκλείεται να παίξει εκ νέου απέναντι στο Σουδάν.

Γιασίν Μεριά: Ο «βράχος που άνοιξε μια νέα αγορά

Στους αφρικανούς του Ολυμπιακού προστέθηκε και ο Γιασίν Μεριά. Βέβαια νεαρός δεν είναι, αλλά στα 25 του, έχει όλο το μέλλον μπροστά του. Βγήκε για πρώτη φορά εκτός Τυνησίας και στα ντέρμπι με ΠΑΟΚ, ΑΕΚ «εξαφάνισε» τους Πρίγιοβιτς, Λιβάια. Το Σάββατο ήταν πολύ καλός στο ματς της Τυνησίας με τον Νίγηρα, όπου έβαλε και το μοναδικό γκολ της νίκης. Επίσης σήμερα ετοιμάζεται για μία ακόμα διεθνή συμμετοχή, ξανά απέναντι στον Νίγηρα, αλλά εκτός έδρας. Ο διεθνής στόπερ είναι εκ των ηγετών της Τυνησίας και το καλοκαίρι αγωνίστηκε στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Ο Πιερ Ισά έβαλε το… χεράκι του για να ντυθεί στα «ερυθρόλευκα» και τα αποτελέσματα, αρχίζουν να τον δικαιώνουν, που τον έριξε στο τραπέζι αλλά και τον Ολυμπιακό που δεν παράτησε μια ιστορία που έγινε σήριαλ. Αν συνεχίσει με τους ίδιους ρυθμούς δεν θα αργήσει να προσελκύσει το ενδιαφέρον ευρωπαϊκών συλλόγων, που έτσι κι αλλιώς έχουν τα μάτια τους στραμμένα πάνω στον Ολυμπιακό. Τα τελευταία χρόνια οι «ερυθρόλευκοι» αποτελούν μια από τις ομάδες που στις τάξεις τους κρύβουν διαμάντια που μπορούν να κάνουν μεγαλύτερα άλματα. Ο Μεριά τείνει να γίνει ο ηγέτης της άμυνας του Ολυμπιακού, μετά από αυτή της Τυνησίας. Παράλληλα δεν αποκλείεται στο μέλλον να έρθει και συμπατριώτης του, αφού οι Πειραιώτες ρίχνουν ματιές στην Εθνική Τυνησίας και γι άλλα λαβράκια.

Κόλλησε και ο Αχμέντ Χασάν

Στα 25 του έτη και ο Αχμέντ Χασάν, όπως και ο Γιασίν Μεριά. Η έλευση του δεν έκανε ντόρο, αντίθετα υπήρξε μια δυσπιστία. Τα πρώτα του δείγματα είναι ενθαρρυντικά, όμως ακόμα δεν μπορούν να βγουν χρήσιμα συμπεράσματα. Είναι μια επιλογή του Πέδρο Μαρτίνς, που όμως δεν παύει να είναι και αυτός από την Αφρική. Είναι διεθνής με την Αίγυπτο, η οποία σήμερα φιλοξενείται από την Σουαζιλάνδη για τα προκριματικά του Κόπα Αφρικα. Δεν αποκλείεται να πάρει χρόνο συμμετοχής. Ομως το όνομα του Ολυμπιακού μπήκε για τα καλά και στην αγορά της Αιγύπτου, όπου αρχίζει να παίρνει τα πάνω της με αφορμή και τον Μο Σαλάχ της Λίβερπουλ. Το θέμα είναι πως μια ενδελεχή έρευνα στα ρόστερ των μεγάλων ευρωπαϊκών συλλόγων, θα βρει κανείς αστέρια από την Αφρική. Σε αυτό το… κόλπο μπαίνει και ο Ολυμπιακός με την διαφορά πως ψάχνει να τα βρει, πριν λάμψουν, αφού μετά δεν μπορεί να μπει στον ανταγωνισμό.

Το «στοπ» του Μαρτίνς για Σισέ

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ολυμπιακός: Τα διαμάντια της Αφρικής!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Χρηστάκος

Με μια μπάλα στο χέρι από μικρός. Κάποια στιγμή ξεκίνησε ερασιτεχνική καριέρα ποδοσφαιριστή στα χωμάτινα γήπεδα! Παράλληλα του άρεσε και να γράφει, γι' αυτά που ζούσε εντός των γραμμών. Γι' αυτό και σπούδασε δημοσιογραφία. Έκανε τα πρώτα βήματα στον Πρωταθλητή (1997-2011). Δούλεψε σε αθλητικά σάιτ Ολυμπιακών αποχρώσεων. Εν συνεχεία πέρασε από τη SportDay (2015-2017) και τώρα στο Sportime (από το 2017). Πλέον η μπάλα έφυγε για τα καλά από τα πόδια και είναι... στο γραπτό!