ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Αφαίρεση βαθμών, τιμωρία της έδρας

Τα επεισόδια στην Πάτρα και η διακοπή του αγώνα εγκυμονούν βαριά ποινή για τον Ολυμπιακό – Το θέμα ερμηνείας των άρθρων
Ολυμπιακός: Αφαίρεση βαθμών, τιμωρία της έδρας

Για ένα απλό παιχνίδι Κυπέλλου πήγε ο Ολυμπιακός στην Πάτρα αλλά έφυγε από εκεί έχοντας να σκέφτεται όσα έγιναν στις εξέδρες, που αναμένεται να φέρουν βαριά τιμωρία.

Πιο συγκεκριμένα και όπως αναφέρεται στην έντυπη έκδοση του Sportime, από το ημίχρονο του αγώνα ξεκίνησαν επεισόδια στις θύρες που ήταν συγκεντρωμένοι οι φίλοι των «ερυθρόλευκων».

Πληροφορίες αναφέρουν πως ξεκίνησε από μια μικρή συμπλοκή μεταξύ δύο νεαρών.Πάνω εκεί και αναίτια οι δυνάμεις των ΜΑΤ έκαναν την εμφάνιση τους και το πράγμα ξέφυγε.

Γονείς με τα μικρά τους παιδιά προσπαθούσαν να ξεφύγουν από μια δύσκολη κατάσταση, στις εξέδρες, στη θέα των δυνάμεων των ΜΑΤ, ενώ υπήρξαν συμπλοκές έξω από το γήπεδο με ρίψη χημικών και δακρυγόνων. Παράλληλα υπήρξε και τραυματισμός οπαδού.

Στο 51ο λεπτό του αγώνα ο διαιτητής, Γιάννης Παπαδόπουλος, του συνδέσμου Μακεδονίας, διέκοψε το ματς, αφού η ατμόσφαιρα, από τα δακρυγόνα, ήταν δύσκολη και για τους ποδοσφαιριστές. Το παιχνίδι ξεκίνησε μετά από 14 λεπτά  περίπου.

Στον Ολυμπιακό αναμένουν την έκθεση τη αστυνομίας, αλλά και του παρατηρητή. Αν αναφέρονται βιαιοπραγία και φθορά ξένης περιουσίας, τότε είναι σοβαρός ο κίνδυνος αφαίρεσης βαθμών, βάση του άρθρου 15, παράγραφος 4β.

Σε αυτό γίνεται λόγος για αφαίρεση 3 βαθμών, τιμωρία της έδρας από 2 έως 4 αγωνιστικές και πρόστιμο που φτάνει έως και τις 250.000 ευρώ. Βέβαια υπάρχει μια ασάφεια αφού το ματς ήταν για ομίλους του Κυπέλλου και δεν ξεκαθαρίζεται αν αυτή η αφαίρεση βαθμών αφορά αποκλειστικά το πρωτάθλημα. Επίσης υπάρχει και το άρθρο 13 που αναφέρει πως η αφαίρεση βαθμών αφορά απλά τον βαθμολογικό πίνακα του διεξαγόμενου, διεξαχθέντος ή μελλοντικού πρωταθλήματος. Είναι ένα θέμα ερμηνείας που πρέπει να ξεκαθαρίσει.

Όσο για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό (11/11), θα γίνει κανονικά με κόσμο. Η πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ συνεδριάζει κάθε Πέμπτη και μια ποινή για να ισχύσει πρέπει να περάσουν 5 εργάσιμες, από την μέρα έκδοσης της!

Επιμέλεια: Αλέξανδρος Χρηστάκος, Παναγιώτης Γκαραγκάνης

«Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στα χνάρια του Μπράιαν Κλαφ»

Τα εισιτήρια για το Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ολυμπιακός: Αφαίρεση βαθμών, τιμωρία της έδρας», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.