ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Μείωση μετοχικού κεφαλαίου, νέο Δ.Σ., και Επίτιμος Πρόεδρος ο Σάββας Θεοδωρίδης

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός σχετικά με τη Γενική Συνέλευση των Μετόχων, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή (16/11) - Επίτιμος Πρόεδρος ο Σάββας Θεοδωρίδης.
Ολυμπιακός: Μείωση μετοχικού κεφαλαίου, νέο Δ.Σ., και Επίτιμος Πρόεδρος ο Σάββας Θεοδωρίδης

Οι Σωκράτης Κόκκαλης και Σάββας Θεοδωρίδης τέθηκαν εκτός από το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, το οποίο εκλέχθηκε την Παρασκευή (16/11), μετά τη Γενική Συνέλευση των Μετόχων.

Τέλος εποχής και επίσημα στον Ολυμπιακό για τον Σωκράτη Κόκκαλη, ο οποίος πρόσφατα παραιτήθηκε από το Δ.Σ. της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ και δεν βρίσκεται στο νέο σχήμα του Διοικητικού Συμβουλίου. Παράλληλα, ο σύλλογος ανακοίνωσε τη μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας και είναι πια ξεκάθαρο πως σιγά-σιγά θα μειωθεί το ποσοστό των μετοχών της ΠΑΕ Ολυμπιακός που έχει στην κατοχή του ο Σωκράτης Κόκκαλης και το οποίο σήμερα ανέρχεται στο 13,48%.

Παράλληλα, ο Σάββας Θεοδωρίδης δεν βρίσκεται πια στο Δ.Σ. της ΠΑΕ Ολυμπιακός ως Αντιπρόεδρος και ο σύλλογος αποφάσισε να του απονείμει τον τίτλο του Επίτιμου Προέδρου των «ερυθρόλευκων». Τέλος, ο Δημήτρης Αγραφιώτης είναι και επίσημα ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, αντικαθιστώντας τον Γιώργο Παύλου, ο οποίος διατηρεί, πλέον, τη θέση του απλού μέλους στο Διοικητικό Συμβούλιο.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός:

«Πραγματοποιήθηκε σήμερα, 16/11/2018, η Γενική Συνέλευση των Μετόχων της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, στα γραφεία της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, στην Πλατεία Αλεξάνδρας, κατά την οποία ελήφθησαν ομοφώνως οι κατωτέρω αποφάσεις:

1. Εγκρίθηκαν οι Ετήσιες Εταιρικές και Ενοποιημένες Χρηματοοικονομικές Καταστάσεις της εταιρικής χρήσης 1/7/2017 – 30/6/2018.

2. Εκλέχθηκε νέο Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής:

Μώραλης Ιωάννης – Πρόεδρος
Κουντούρης Μιχαήλ – Α’ Αντιπρόεδρος
Αγραφιώτης Δημήτριος – Β’ Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος
Μπαταγιάννης Ευάγγελος – Γ’ Αντιπρόεδρος
Βρέντζος Ιωάννης – Μέλος
Θεοδωρακάκης Λεωνίδας – Μέλος
Μπαρμπής Κωνσταντίνος – Μέλος
Μηστριώτης Χρήστος – Μέλος
Νασίκας Ανδρέας – Μέλος
Παύλου Γεώργιος – Μέλος

3. Αποφασίσθηκε η μείωση μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας κατά το ποσό των 60.000.000 ευρώ με συμψηφισμό ισόποσων σωρευμένων ζημιών αυτής (ήτοι μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας από το ποσό των 65.430.000 ευρώ, στο οποίο ανέρχεται σήμερα, στο ποσό των 5.430.000 ευρώ) με σκοπό την αποκατάσταση του λόγου ιδίων κεφαλαίων και μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας, σε συμμόρφωση με τις κείμενες διατάξεις, μέσω της ακύρωσης 150.000.000 ονομαστικών μετοχών, ονομαστικής αξίας 0,40 ευρώ εκάστη (ήτοι από 163.575.000 ονομαστικές μετοχές, ονομαστικής αξίας 0,40 ευρώ σε 13.575.000 ονομαστικές μετοχές ονομαστικής αξίας 0,40 ευρώ) κατά το λόγο συμμετοχής εκάστου μετόχου.

4. Η Γενική Συνέλευση των μετόχων αποφάσισε, ομοφώνως, αναγνωρίζοντας την προσφορά του στον Σύλλογο, να απονείμει στον Σάββα Θεοδωρίδη τον τιμητικό τίτλο του Επίτιμου Προέδρου».

Παραιτήθηκε από την ΠΑΕ Ολυμπιακός ο Σωκράτης Κόκκαλης

Η απάντηση της ΠΑΕ Ολυμπιακός στην ανακοίνωση του Σωκράτη Κόκκαλη

Η ανακοίνωση Κόκκαλη για την Καραϊσκάκης Α.Ε.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ολυμπιακός: Μείωση μετοχικού κεφαλαίου, νέο Δ.Σ., και Επίτιμος Πρόεδρος ο Σάββας Θεοδωρίδης», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παναγιώτης Γκαραγκάνης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.