ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Μαρτίνς: «Πιστεύουμε πως μπορούμε να φτάσουμε ακόμα πιο μακριά»

Ο Πέδρο Μαρτίνς έκανε λόγο για μία ονειρεμένη βραδιά και έδωσε το σύνθημα για τη συνέχεια σε Ελλάδα και Ευρώπη.
Μαρτίνς: «Πιστεύουμε πως μπορούμε να φτάσουμε ακόμα πιο μακριά»

Διαβάστε τι δήλωσε ο προπονητής του Ολυμπιακού, Πέδρο Μαρτίνς, στη συνέντευξη Τύπου, μετά τη νίκη και την πρόκριση επί της Μίλαν (13/12, 3-1).

Ο Πορτογάλος τεχνικός αποθέωσε τους παίκτες του και την εξαιρετική δουλειά που κάνει η ομάδα από την αρχή της σεζόν.

Αναλυτικά η συνέντευξη Τύπου του Πέδρο Μαρτίνς:

Για το αν συμφωνεί με τον κ. Μαρινάκη, που δήλωσε ότι έτσι ονειρεύεται τον Ολυμπιακό: «Πραγματικά ήταν μία ονειρεμένη βραδιά. Δύσκολη, αλλά με ωραίο αποτέλεσμα. Ξεκινήσαμε κόντρα σε μία ελβετική ομάδα, συνεχίσαμε με μία αγγλική. Φτάνοντας στους ομίλους ξέραμε ότι έχουμε να αντιμετωπίσουμε δύο μεγάλες ομάδες. Την Μπέτις και τη Μίλαν. Κάναμε καλά ματς σε Ισπανία και Μιλάνο, αλλά δεν πήραμε αυτό που αξίζαμε. Γνωρίζαμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Πιστεύουμε στην ποιότητα και τη δουλειά που έχουμε κάνει στην ομάδα μας. Για αυτό βρισκόμαστε εδώ. Είμαστε χαρούμενοι και πιστεύουμε πως μπορούμε να φτάσουμε ακόμα πιο μακριά, πάντα με πολλή δουλειά».

Για το μέχρι που μπορεί να φτάσει το ευρωπαϊκό όνειρο του Ολυμπιακού: «Πιστεύουμε πολύ στην ομάδα. Έχουμε αποδείξει την ποιότητα μας. Έχουμε εμπιστοσύνη στο σύνολο και τη δουλειά μας. Έχουμε προοπτικές, πάντα το υποστήριζα. Πιστεύαμε αυτό που καταφέραμε, βλέπω καθημερινά ότι μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Θα περιμένουμε την κλήρωση, θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε ποιον θα αντιμετωπίσουμε και σε τι κατάσταση θα βρίσκεται τότε».

Για το αν φοβήθηκε ότι θα επαναληφθεί το… ελληνικό φαινόμενο με τις πολλές χαμένες ευκαιρίες και το σχόλιό του για τον τρόπο που σφυρίζονται ίδιες φάσεις όπως αυτή του Τοροσίδη, διαφορετικά στην Ευρώπη σε σχέση με την Ελλάδα: «Πράγματι, για μία ακόμα φορά συνέβη αυτό που αντιμετωπίζουμε ως πρόβλημα από την αρχή της σεζόν, το τελείωμα των φάσεων. Αλλά δεν έχω να καταλογίσω τίποτα σε κανέναν παίκτη μου γιατί δουλεύουν ασταμάτητα καθημερινά και προσπαθούν να βελτιώνονται. Τα λάθη είναι μέσα στο ποδόσφαιρο. Σήμερα είχαμε μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα, μπορούσαμε να είχαμε βάλει τα γκολ πιο νωρίς. Το ξαναλέω, πιστεύουμε στην ομάδα μας και συνέχεια προσπαθούμε να βελτιώσουμε τις αδυναμίες μας. Σχετικά με το δεύτερο ερώτημα, όλοι βλέπουμε τι συμβαίνει. Αλλά δεν θα παραδοθούμε έτσι εύκολα, παίζουμε το καλύτερο ποδόσφαιρο, είμαστε η μοναδική ομάδα που φέρνει βαθμούς από την Ευρώπη, δεν θα τα παρατήσουμε, και θα συνεχίσουμε να τα δίνουμε όλα μέχρι το τέλος».

Για το αν μπορεί να αναλύσει το τακτικό του πλάνο στο ματς και το γεγονός ότι έχει καταφέρει να κάνει ακόμα και παίκτες όπως τον Φορτούνη να πρεσάρει με επιμονή: «Χθες μιλούσαμε για το κίνητρο που απαιτείται σε αυτά τα ματς. Δεν χρειαζόταν προσπάθεια σε ένα τέτοιο ματς για να τονώσουμε το κίνητρο των παικτών. Έπρεπε να προσέξουμε τη στρατηγική γιατί η Μίλαν επιτίθεται γρήγορα στον χώρο. Τραβήξαμε τον Γκερέρο λίγο πιο πίσω για να μπορέσουμε να μπερδέψουμε την αμυντική λειτουργία της αντιπάλου και παράλληλα να καθυστερήσουμε την ανάπτυξή της. Η αλλαγή του Τοροσίδη ήταν, επίσης, στρατηγικής σημασίας για εμάς. Μας βγήκε το πλάνο. Και όλοι λειτούργησαν ως σύνολο, έδωσαν τα πάντα. Ο κόσμος βλέπει ότι η ομάδα βελτιώνεται, δουλεύει, είναι έτοιμη να τα δώσει όλα σε κάθε ματς σε Ελλάδα και Ευρώπη. Μπορούν να αντιληφθούν τη δουλειά που γίνεται στον Ολυμπιακό και έτσι θα συνεχίσουμε για να αντιμετωπίσουμε όλες τις δυσκολίες που ακολουθούν μέσα στη σεζόν».

Το βίντεο του Olympiacos TV με τη συνέντευξη Τύπου του Πέδρο Μαρτίνς:

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Μαρτίνς: «Πιστεύουμε πως μπορούμε να φτάσουμε ακόμα πιο μακριά»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.