Ολυμπιακός: «φάκελος»-δανεικοί

Το Sportime.gr αναλύει την κατάσταση με τους δανεικούς του Ολυμπιακού και τους τέσσερις πρώτους που ξεχώρισε ο Πέδρο Μαρτίνς.
Ολυμπιακός: «φάκελος»-δανεικοί

Ελάχιστοι αν όχι ουδείς περίμεναν από τον Πέδρο Μαρτίνς να μιλήσει με ονόματα στην επίσημη παρουσίασή του από την ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Η αποκάλυψη του Μαρτίνς

Ωστόσο, ο Πορτογάλος προπονητής έκανε μία μίνι αποκάλυψη, λέγοντας πως οι Τσιμίκας, Σιώπης, Μανθάτης, Σάλιακας και Μάνος θα έχουν την ευκαιρία τους στην καλοκαιρινή προετοιμασία για να πείσουν ότι αξίζουν μία ευκαιρία στην πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού. Οι τέσσερις πρώτοι είναι δανεικοί, ενώ ο Μάνος αποκτήθηκε πρόσφατα από τον ΟΦΗ. Πιο έτοιμοι θεωρητικά και πρακτικά είναι οι Τσιμίκας και Σιώπης, ενώ οι πρώτοι τέσσερις έχουν ένα κοινό σημείο: προέρχονται από τα τμήματα υποδομής του συλλόγου και γνωρίζουν από πρώτο χέρι τις απαιτήσεις που υπάρχουν. Ας δούμε, όμως, τι έχουν κάνει αυτοί οι πέντε παίκτες κατά τη διάρκεια της σεζόν 2017-2018.

Ο Δημήτρης Μάνος αποκτήθηκε από τον ΟΦΗ, πριν από λίγες εβδομάδες, και με την ομάδα του εξασφάλισε την επιστροφή στη Super League, έχοντας απίστευτους αριθμούς σε προσωπικό επίπεδο. O 24χρονος επιθετικός μετράει 24 γκολ και 10 ασίστ σε 24 αγώνες Πρωταθλήματος και θα έχει τη δυνατότητα να κάνει προετοιμασία με τον Ολυμπιακό. Αν και οι ελπίδες είναι λίγες για να παραμείνει στο ρόστερ της νέας σεζόν, έστω και ως τρίτος ή τέταρτος επιθετικός.

Ο Κωνσταντίνος Τσιμίκας, μετά τον εξάμηνο δανεισμό την περυσινή σεζόν στην Έσμπιεργκ (δύο γκολ και δύο ασίστ σε 13 συμμετοχές), «έβγαλε μάτια» στην Ολλανδία κατά τη διάρκεια της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου. Η Βίλεμ εξασφάλισε σχετικά άνετα την παραμονή της στην Eredivisie (13η σε σύνολο 18 ομάδων) και ο Έλληνας αριστερός μπακ είχε συνολικά 6 γκολ και 4 ασίστ σε 37 συμμετοχές με την ομάδα από το Τίλμπουργκ. Είναι έτοιμος για να επιστρέψει και να παραμείνει στον Ολυμπιακό, εάν και εφόσον πειστεί ότι θα έχει χρόνο συμμετοχής. Ο Τσιμίκας έχει, ήδη, 12 συμμετοχές και 2 ασίστ με την πρώτη ομάδα των Πειραιωτών.

Ο Μανώλης Σιώπης έπαιξε το πρώτο επίσημο παιχνίδι στην καριέρα του στον Ολυμπιακό, στο Βελιγράδι (γεμάτο ενενηντάλεπτο), αγωνίστηκε ως αλλαγή στον επαναληπτικό με την Παρτιζάν για τρία λεπτά, αλλά μέχρι εκεί. Η παρουσία του περιορίστηκε στον τρίτο προκριματικό γύρο του περυσινού Champions League. Ο βραχύσωμος αμυντικός μέσος υπέστη ένα μυϊκό τραυματισμό, ο Μπέσνικ Χάσι τον «εξαφάνισε» και ο ίδιος ο παίκτης είχε ζητήσει στο τέλος του περασμένου Αυγούστου να επιστρέψει στον Πανιώνιο ως δανεικός για να πάρει παιχνίδια στα πόδια του. Ταλαιπωρήθηκε αρκετά και μέσα στη σεζόν από μικροπροβλήματα τραυματισμών, ενώ από τις 10 Απριλίου ακολουθεί αποθεραπεία λόγω μιας θλάσης στον προσαγωγό. Συνολικά έπαιξε σε 20 ματς με τους «κυανέρυθρους», έχοντας και μία ασίστ στο ενεργητικό του. Στα 24 του, θέλει πια ρόλο και χώρο στον Ολυμπιακό. Είναι ένας γρήγορος και θρασύς αμυντικός μέσος. Ένα εξάρι με τα δικά του αγωνιστικά χαρακτηριστικά, λείπει από το ρόστερ των Πειραιωτών.

Ο Μανώλης Σάλιακας έχει παίξει σε 6 επίσημους αγώνες με τον Ολυμπιακό, αλλά σε επίπεδο Super League αγωνίστηκε μόλις μία φορά με τα «ερυθρόλευκα». Στις 6 Απριλίου 2014, στην εκτός έδρας ήττα από τον ΠΑΣ Γιάννινα με 2-0. Ουσιαστικά, δεν έχει πάρει ακόμα μία κανονική ευκαιρία. Ωρίμασε, πλέον, και θα έχει τη στιγμή που περίμενε στη φετινή καλοκαιρινή προετοιμασία. Ως δανεικός στον ΑΟΧ Κισσαμικό, έχει 5 γκολ και 4 ασίστ σε 22 συμμετοχές στη φετινή Football League. Αν και ξεκίνησε την καριέρα του ως δεξιός εξτρέμ, πλέον λογίζεται περισσότερο ως δεξιός μπακ, αν και εξακολουθεί να παίζει με επιτυχία και στο μπροστινό κομμάτι της πλευράς.

Ρεαλιστικές πιθανότητες για Ρισβάνη και Γούτα

Από τους υπόλοιπους δανεικούς που έχει ανά την Ευρώπη ο Ολυμπιακός, όπως έχει αποκαλύψει το Sportime, η Αζαξιό θα ενεργοποιήσει την option αγοράς του Αλβανού μεσοεπιθετικού, Καζίμ Λάτσι (τρία γκολ και μία ασίστ σε 21 συμμετοχές), και η Παρτιζάν του Σέρβου μέσου, Σάσα Ζντιέλαρ (δύο γκολ και μία ασίστ σε 14 συμμετοχές, στο δεύτερο μισό της φετινής σεζόν).

Ρεαλιστικές πιθανότητες για να δώσουν το «παρών» στην καλοκαιρινή προετοιμασία έχουν οι Σπύρος Ρισβάνης και Δημήτρης Γούτας. O πρώτος είχε μία γεμάτη σεζόν στον Ατρόμητο (31 συμμετοχές) και ο δεύτερος έπαιξε 22 αγώνες στη βελγική Σιντ-Τρούιντεν (με 2 γκολ). Αμφότεροι περιμένουν μία ακόμα ευκαιρία για να δείξουν την αξία τους (δεν έχουν ακόμα επίσημη συμμετοχή με τη φανέλα του Ολυμπιακού), αν και επειδή είναι και οι δύο στόπερ, το πιθανότερο είναι πως ένας από τους δύο μπορεί να κερδίσει μία θέση στο ρόστερ της νέας σεζόν.

Ερωτηματικό αποτελεί ο Γιάννης Γιαννιώτας, ο οποίος αγωνίζεται ως δανεικός στη Βαγιαδολίδ. Ο Έλληνας εξτρέμ έχει πάρει μέρος σε τρεις καλοκαιρινές προετοιμασίες, αλλά δεν έπεισε κανέναν προπονητή (Σίλβα, Βίκτορ, Χάσι), με αποτέλεσμα και ο ίδιος να μην είναι θετικός στο ενδεχόμενο της επανάληψης μίας ακόμα ψυχοφθόρας διαδικασίας. Με τη Βαγιαδολίδ έχει συνολικά στη σεζόν 3 γκολ και 2 ασίστ σε 26 συμμετοχές.

Ο Ολυμπιακός έχει διαμηνύσει στην πλευρά του Εμάνουελ Εμενίκε πως δεν υπολογίζεται, αλλά υπάρχει ακόμα ένα έτος συνεργασίας και ο Νιγηριανός επιθετικός, που έχει να αγωνιστεί σε επίσημο ματς από τις 28 Οκτωβρίου 2017 και το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, συνεχίζει τον τουρισμό στη Λας Πάλμας! Οι «ερυθρόλευκοι» δεν θα έλεγαν όχι σε μία προσφορά για την παραχώρηση του Γιάγκος Βούκοβιτς, ο οποίος πήρε χρόνο συμμετοχής στη Βερόνα, στο δεύτερο μισό της σεζόν, αλλά η ιταλική ομάδα δεν κατάφερε να παραμείνει στη Serie A. Ο Σέρβος στόπερ μετράει ένα γκολ και μία ασίστ σε 14 συμμετοχές και περιμένει να δει αν θα βρίσκεται στην αποστολή της Εθνικής του ομάδας εν όψει του Μουντιάλ της Ρωσίας.

Παράλληλα, ο Ολυμπιακός πρέπει να αποφασίσει τι θα κάνει και με τον Νικολάς Μαρτίνες! Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός έχει συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2019 και τριγυρίζει συνεχώς δανεικός την τελευταία τριετία. Τελευταίος σταθμός είναι ο Απόλλων Λεμεσού, με τον οποίο μετράει 4 γκολ και 2 ασίστ σε 20 συμμετοχές. Τέλος, ο εξάμηνος δανεισμός του Τάσου Καραμάνου στη Φεϊρένσε ολοκληρώνεται και ο Έλληνας επιθετικός απεμπλέκεται από το συμβόλαιό του με τον Ολυμπιακό, όπου δεν κατάφερε να παίξει σε κάποιο επίσημο παιχνίδι.

Ακόμα, πάντως, δεν υπάρχουν οριστικές αποφάσεις για όλους τους δανεικούς ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού και ο Πέδρο Μαρτίνς σε συνεργασία με τα διοικητικά στελέχη «ξεσκονίζουν» όλες τις περιπτώσεις για να καταλήξουν στην πιο συμφέρουσα λύση για όλες τις πλευρές.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ολυμπιακός: «φάκελος»-δανεικοί», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παναγιώτης Γκαραγκάνης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.