ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Όταν ο Πολυχρονίου «έσβησε» τον Πελέ

Ο αείμνηστος θρύλος του Ολυμπιακού ήταν καταλυτικός στη νίκη επί της Σάντος.
Όταν ο Πολυχρονίου «έσβησε» τον Πελέ

«Ο Πολυχρονίου απίθανος. Τα φτερά του Πελέ εθρυμματίσθησαν προ της μαχητικότητος και του φανατισμού του μεγάλου αυτού χαφ. Έδειξε και χθες ότι μόνον απέναντι μεγάλων αντιπάλων διαπρέπει».

Αυτή η πρόταση συνόδευε την απόδοση του Κώστα Πολυχρονίου στη φιλική αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τη Σάντος στις 4 Ιουλίου 1961 στο «Φως των Σπορ».

«Ο Πολυχρονίου επαληθεύοντας την ανωτέρα κλάσι του, εξουδετέρωσε τελείως (ΤΕΛΕΙΩΣ!) τον διάσημο Πελέ», ανέφερε η «Αθλητική Ηχώ».

Ο Κώστας Πολυχρονίου «έφυγε» την Παρασκευή 1 Ιουνίου για τα ουράνια λιμάνια στα 81 του χρόνια.

Αγωνίστηκε επί 15 συναπτά έτη στον Ολυμπιακό, κατέκτησε πρωταθλήματα, Κύπελλα και το Βαλκανικό του 1963, όμως εκείνη η εμφάνιση στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας έκανε τη διαφορά.

Στην ευρωπαϊκή της περιοδεία, σύμφωνα με το βιβλίο του Πελέ «My Life and the Beautiful Game», η Σάντος δεν είχε χάσει ούτε μία φορά, ενώ επί ελληνικού εδάφους είχε νικήσει 3-0 την ΑΕΚ και 3-2 τον Παναθηναϊκό.

Το μεγάλο αστέρι της, ο θρυλικός Πελέ, δεν κατάφερε να πάρει ανάσα εξαιτίας του ασφυκτικού πρέσινγκ του Πολυχρονίου, με συνέπεια ο Ολυμπιακός να φτάσει σε μία αλησμόνητη νίκη.

«Κι ακόμα σε θυμούνται η Σάντος κι ο Πελέ», αναφέρει ο «ερυθρόλευκος» ύμνος κι αυτό οφείλεται κυρίως στον εκλιπόντα…

Έφυγε από τη ζωή ο Κώστας Πολυχρονίου! Θρήνος στο ελληνικό ποδόσφαιρο

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Όταν ο Πολυχρονίου «έσβησε» τον Πελέ», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.