ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Μία φoρά σύμμαχοι, για πάντα «σύμμαχοι»

Στη συνείδηση των οπαδών του Ολυμπιακού, τώρα που έπεσαν οι μάσκες και οι «εξυγιαντές» τρώγονται μεταξύ τους, δεν αλλάζει κάτι.
Μία φoρά σύμμαχοι, για πάντα «σύμμαχοι»

Ακόμα και αυτήν τη σεζόν, που ο Ολυμπιακός τα έχει κάνει όλα λάθος στο αγωνιστικό σκέλος, έπρεπε να γίνουν απίστευτα πράγματα για να χαθεί (όπως διαφαίνεται) αυτό το πρωτάθλημα.

Τουλάχιστον, δέκα χρόνια μετά, «λιώνει η καραμέλα Βάλνερ» και ο τίτλος κρίνεται στις δικαστικές αίθουσες. Καμία σχέση, βέβαια, με τότε, όταν και είχε τιμωρηθεί μία παράβαση-μαρς ενός ξεκάθαρου κανονισμού, τον οποίο είχε παραβεί ο Απόλλων Καλαμαριάς.

Η συμμαχία στο ελληνικό ποδόσφαιρο δημιουργήθηκε για να «πέσει» από την κορυφή ο Ολυμπιακός. Ο ένας στην πορεία την… έκανε γιατί κατάλαβε ότι τον κορόιδευαν, οι άλλοι δύο συνέχισαν, αλλά μετά τον πιο ντροπιαστικό τελικό Κυπέλλου στην ιστορία, όπου λίγο έλειψε να θρηνήσουμε θύματα, το πράγμα άλλαξε. Ήρθε και το πρόσφατο ματς στην Τούμπα για να φέρει τη ρήξη. Όποιος νόμιζε ότι συμμάχησαν για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου (το έχουν… γραμμένο πανηγυρικά), ας μη διαβάσει καν το υπόλοιπο κείμενο. Το συμφέρον του κοιτούσε ο καθένας και θα έκανε τα πάντα για να επιτύχει το σκοπό του.

Πώς τα φέρνει, όμως, η ζωή… Αφορμή για όλα αυτά στάθηκε μία φάση που ο κανονισμός αφήνει στην κρίση του διαιτητή να την ερμηνεύσει όπως θέλει. Πρέπει να είσαι πολύ γκαντέμης για να σου κάτσει αυτή η φάση στο 90′. Το γκολ του ΠΑΟΚ ήταν κανονικό και έπρεπε να μετρήσει για έναν απλό λόγο, τον οποίο δεν έχει αναφέρει κανείς. Ο Μπάρκας δεν… έφτανε ποτέ την μπάλα, η οποία έτσι και αλλιώς θα έμπαινε στα δίχτυα, αφού είχε περάσει από τα χέρια του. Ο Μαουρίσιο δεν επηρέαζε το οπτικό πεδίο του. Αν ο Κομίνης και ο βοηθός Ποντίκης δεν «τίναζαν» το ματς στον αέρα και τηρούνταν οι νόμοι (με το -3 του ΠΑΟΚ να ισχύει και τον Ολυμπιακό να έχει όλους τους βαθμούς που κατέκτησε μέσα στο γήπεδο), η βαθμολογία θα είχε ως εξής: ΑΕΚ 54, Ολυμπιακός 53, ΠΑΟΚ 52. Και με πέντε αγωνιστικές να απομένουν θα γινόταν, κυριολεκτικά, αίμα και άμμος. Με τον Ολυμπιακό να μην έχει μόνο ένα ολόκληρο σύστημα εναντίον του, αλλά και το ίδιο το κράτος. Τώρα, τα λάθη της διαιτησίας είναι ανθρώπινα. Λεπτομέρεια, η συντριπτική πλειοψηφία είναι εις βάρος των «ερυθρόλευκων». Μόνο οι τρεις βαθμοί που έπρεπε να είχε παραπάνω ο Ολυμπιακός το τελευταίο διάστημα (οφσάιντ-γκολ Γιακουμάκη, φάουλ-πέναλτι σε Ινσούα), «μιλούν» από μόνοι τους για το «ψεύτικο» της φετινής κατάταξης.

Αν ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, στην προκειμένη περίπτωση ο Βαγγέλης Μαρινάκης, μπούκαρε στο γήπεδο με το όπλο στην τσέπη, τραμπουκίζοντας τον διαιτητή, θα είχε «πέσει» η Κυβέρνηση και θα ζητούσαν τον υποβιβασμό της ομάδας στα τοπικά. Εδώ και πολλές ημέρες βλέπουμε την «αγιοποίηση» του Σαββίδη και το ποδόσφαιρο να «αργοσβήνει». Σημεία των καιρών. Αντί να τιμωρηθεί παραδειγματικά ο υπεύθυνος ιδιοκτήτης και η υπεύθυνη ομάδα, διακόπτεται επ’ αόριστον το πρωτάθλημα. Αλήθεια, έχει σκεφθεί έστω μία ψυχή τον αγώνα ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός της επόμενης σεζόν;

Οι Ολυμπιακοί αναγνωρίζουν τα λάθη που έγιναν από τον Μαρινάκη και τα διοικητικά στελέχη σε σχεδιασμό και συγκρότηση ομάδας, αλλά και σε επίπεδο τεχνικής ηγεσίας. Η ουσία, όμως, είναι πως τώρα που έπεσαν οι μάσκες, δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι. Στη συνείδησή μας, αυτοί που συμμάχησαν εναντίον του Ολυμπιακού (δήθεν για να… σώσουν το ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά στην πραγματικότητα για να γίνουν βασιλικότεροι του βασιλέως) και τώρα τρώγονται μεταξύ τους, θα έχουν πάντα τη θέση που πρέπει. Έγιναν μία φορά σύμμαχοι για να βγάλουν από τη μέση τον Ολυμπιακό, έτσι θα τους αντιμετωπίζουμε για πάντα. Μία γιαλαντζί συμμαχία, μία γιαλαντζί εξυγίανση.

ΥΓ1: Μετά τα περίπτερα, το Sportime επανέρχεται και στο διαδίκτυο. Είναι μία τίμια και ειλικρινής προσπάθεια, εύχομαι να την αγαπήσετε.

ΥΓ2: “Να είσαι δίκαιος, είναι καθήκον. Να είσαι αγαθός, είναι αρετή”. Βίκτωρ Ουγκώ. Όχι, δεν θα τους κάνω τη χάρη. Ξέρουν αυτοί.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Μία φoρά σύμμαχοι, για πάντα «σύμμαχοι»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παναγιώτης Γκαραγκάνης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.