ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ BC

Ολυμπιακός: Οι ασκήσεις αποφυγής του πανικού από τον Μπλατ και η ηρεμία του Σπανούλη

Ο Ολυμπιακός ψάχνεται. Ακόμη. Έπειτα από 13 αγώνες σε Ελλάδα και Ευρώπη. Μοιάζει φυσιολογικό; Δεν υπάρχει σωστή ή λανθασμένη απάντηση. Ετσι και αλλιώς, ό,τι και αν απαντήσουμε δεν θα είναι απόλυτο. Ο Ντέιβιντ Μπλατ το θεωρεί φυσιολογικό. Για μία ομάδα, η οποία μέσα σε ένα καλοκαίρι άλλαξε τον βασικό «άσο» της, αποχωρίστηκε το (υπό συνθήκες)...
Ολυμπιακός: Οι ασκήσεις αποφυγής του πανικού από τον Μπλατ και η ηρεμία του Σπανούλη

Ο Ολυμπιακός ψάχνεται. Ακόμη. Έπειτα από 13 αγώνες σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Μοιάζει φυσιολογικό; Δεν υπάρχει σωστή ή λανθασμένη απάντηση. Ετσι και αλλιώς, ό,τι και αν απαντήσουμε δεν θα είναι απόλυτο.

Ο Ντέιβιντ Μπλατ το θεωρεί φυσιολογικό. Για μία ομάδα, η οποία μέσα σε ένα καλοκαίρι άλλαξε τον βασικό «άσο» της, αποχωρίστηκε το (υπό συνθήκες) βασικό τριάρι της και απέκτησε έναν νέο ξένο σέντερ (ή έστω φόργουορντ).

Ο Αμερικανοισραηλινός προπονητής θεωρεί πως τα σκαμπανεβάσματα στην απόδοση είναι θέμα χημείας. Και ίσως έχει δίκιο. Μόνο που ο δικός του χρόνος, στερεύει: Παναθηναϊκός (εκτός), Μπάγερν Μονάχου (εκτός), Ρεάλ Μαδρίτης (εντός).

Το πρόγραμμα είναι δύσκολο. Μα ο Μπλατ θεωρεί πως η κατάσταση θα διορθωθεί. Δεν αισθάνεται πανικό. Αλλά αυτό δε σημαίνει πως ο άλλοτε προπονητής των Κλίβελαντ Καβαλίερς τα βλέπει όλα… ρόδινα. Γνωρίζει τι πηγαίνει στραβά και προσπαθεί να το αλλάξει.

Ήδη η μετακίνηση του Ζακ ΛεΝτέι περισσότερο στη θέση «4» είναι κάτι που είχε δουλευτεί από τις καλοκαιρινές προπονήσεις. Τότε που ο Αμερικανός έπαιζε μαζί με τον Νίκολα Μιλουτίνοφ.

Στο… άδυτο των αποδυτηρίων

Όσο για την περίφημη κουβέντα στα αποδυτήρια; Ο Μπλατ μιλάει πάντα, έπειτα από κάθε αναμέτρηση. Πάντα με ήρεμο τόνο. Kαι τηρουμένων των αναλογιών.

Στο ματς με τη Φενέρ δεν θα είχε λόγο, άλλωστε, να αρχίσει να ουρλιάζει σαν μανιακός. Και όποιον πάρει ο… χάρος. Το ματς κρίθηκε στο τελευταίο σουτ, απέναντι σε μία από τις ισχυρές ομάδες της Euroleague.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως κανείς από τους παίκτες δεν πήρε τον λόγο, μετά την ομιλία του προπονητή των «ερυθρόλευκων». Ακόμη και ο αρχηγός της ομάδας, Βασίλης Σπανούλης.

Ναι, αλλά… νίκησε τον Ολυμπιακό

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ολυμπιακός: Οι ασκήσεις αποφυγής του πανικού από τον Μπλατ και η ηρεμία του Σπανούλη», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μιχάλης Γκιουλένογλου

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.