ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ BC

Ζαλγκίρις – Ολυμπιακός: Να ξορκίσει τον… κακό του δαίμονα

Ο Ολυμπιακός μονομαχεί απόψε στο Κάουνας με την Ζαλγκίρις και θέλει να την «εκδικηθεί» για τις τεράστιες «ζημιές» που του έχει κάνει τελευταία
Ζαλγκίρις – Ολυμπιακός: Να ξορκίσει τον… κακό του δαίμονα

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει απόψε στο Κάουνας (20:00, NS2) την Ζαλγκίρις και θέλει πάση θυσία το ροζ φύλλο αγώνα για να κάνει την 4η σερί του νίκη, αλλά και για να… πάρει το αίμα του πίσω από τους Λιθουανούς για τις «ζημιές» που του έχουν κάνει τα τελευταία χρόνια.

Ρεπορτάζ: Στέφανος Σύριγγα, Μαντώ Καψάλη

Η Ζαλγκίρις αποτελεί τον κακό δαίμονα των «ερυθρολεύκων». Πέρσι κέρδισε 3-1 τον Ολυμπιακό στα πλέι οφ και τον πέταξε έξω από το Final-4. Στα τελευταία 6 παιχνίδια ανάμεσα στις δυο ομάδες (εντός και εκτός) οι Λιθουανοί μετράνε 5 νίκες, ενώ ο Ολυμπιακός έχει να αλώσει το Κάουνας από την σεζόν 2016-17 (είχε κερδίσει εκεί 88-75 στην κανονική περίοδο).

«ΣΚΛΗΡΟΙ»

Η Ζαλγκίρις (δεν θα έχει ούτε και σήμερα τον Γιανκούνας) δεν είναι στα καλύτερά της. Μετράει 1 νίκη (την περασμένη αγωνιστική με την Αρμάνι) στα 4 τελευταία ματς, ενώ έχει μόνο 1 νίκη (αυτή με την Αρμάνι) στα 5 παιχνίδια που έπαιξε στην έδρα της.

Ο Ντέιβιντ Μπλατ, όμως, τα… ακούει αυτά βερεσέ και θεωρεί ότι η ομάδα του θα έχει δύσκολο έργο: «Είναι ένα πολύ δύσκολο ματς σε μια έδρα που έχει πληγωθεί αρκετά. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει τίποτα γιατί όλα αυτά τα παιχνίδια έχουν κριθεί στον πόντο. Θα πρέπει να είμαστε σκληροί και να κάνουμε σωστά όλες τις λεπτομέρειες για να πάρουμε τη νίκη. Δεν παίζουν ρόλο οι ήττες της Ζαλγκίρις κι εμείς είχαμε 3 σερί ήττες και τώρα όμως έχουμε μια σειρά από νίκες».

Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΤΟΥΠΑΝ

Το σημερινό ματς έχει ιδιαίτερη συναισθηματική σημασία για τον Αξέλ Τουπάν, καθώς θα βρεθεί απέναντι στην πρώην ομάδα του.

Ο Γάλλος που ταλαιπωρείται από μια θλάση πήγε στην Λιθουανία με τη ομάδα, αλλά η συμμετοχή του είναι αμφίβολη, όπως είπε χθες στην αναχώρηση του Ολυμπιακού για το Κάουνας: «Δεν ξέρω ακόμη αν θα παίξω, αλλά είναι ιδιαίτερο για εμένα το ότι γυρίζω εκεί. Πραγματικά θα είναι ξεχωριστό για μένα εάν τελικά αγωνιστώ».

 

Στρέλνιεκς: Απέρριψε πρόταση των Σπερς, μένει στον Ολυμπιακό

Τελευταία στιγμή για Τουπάν

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ζαλγκίρις – Ολυμπιακός: Να ξορκίσει τον… κακό του δαίμονα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.