ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ BC

Η μαγική κούπα στο Λονδίνο

Ηταν ένα ονειρικό back to back για τους ερυθρόλευκους
Η μαγική κούπα στο Λονδίνο

Το Λονδίνο θα είναι πάντα ένας ιδιαίτερος τόπος για τον μπασκετικό Ολυμπιακό. Ένας τόπος μαγικός. Εκεί κατέκτησε στις 12 Μαΐου 2013 την κούπα της Ευρωλίγκας κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης επικρατώντας στον τελικό με το εμφατικό 100-88.

Ηταν ένα ονειρικό back to back για τους ερυθρόλευκους που προέρχονταν, το 2012, από την κατάκτηση του τροπαίου στην Πόλη κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Μέσα από πολλά σκαμπαναβέσματα και προβλήματα, ο Ολυμπιακός κατάφερε να φτάσει στο φάιναλ φορ του Λονδίνου δίχως όμως να κρατάει το ισχυρό χαρτί του φαβορί. Στον ημιτελικό βρήκε ξανά την ΤΣΣΚΑ του Μεσίνα και την απέκλεισε με 69-52.

Ο τελικός, απέναντι στην Ρεάλ, έφερνε τον Ολυμπιακό μπροστά σε μία σπουδαία πρόκληση: αυτή του back to back.

Οι Μαδριλένοι μπήκαν φουριόζοι στο ματς και βρέθηκαν μπροστά ακόμη και με 17 πόντους (27-10). Ωστόσο, το δεύτερο ημίχρονο ανήκει δικαιωματικά στον Βασίλη Σπανούλη που όσους πόντους δεν έβαλε στο πρώτο 20λεπτο, τους φόρτωσε στη συνέχεια στο καλάθι της Ρεάλ.

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού, για τρίτη φορά στην καριέρα του, αναδείχθηκε MVP του Final Four.  Ταυτόχρονα, ο Γιώργος Μπαρτζώκας έγραφε ιστορία με το επίτευγμα του, καθώς έγινε ο πρώτος Ελληνας προπονητής που κατακτά το τρόπαιο.

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Χάινς 12, Λο 20 (1), Άντιτς 10 (1), Σπανούλης 22 (5), Περπέρογλου 10 (2), Σερμαντίνι 3, Σλούκας 11, Πάουελ 2, Πρίντεζης 5, Παπανικολάου 5, Κατσίβελης

Ρεάλ Μαδρίτης (Λάσο): Ντρέιπερ, Φερνάντεθ 21 (3), Σουάρεθ 5, Ρέγες 4, Μίροτιτς 7 (1), Ροντρίγκεθ 17, Μπέγκιτς 6, Κάρολ 5 (1), Γιουλ 14 (4)

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Η μαγική κούπα στο Λονδίνο», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.