ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ BC

Ο Μπλατ, οι Ευρωπαίοι σέντερ και ο Μιλουτίνοφ

Το… όνομα που έχει φτιάξει τα τελευταία χρόνια ο Ντέιβιντ Μπλατ έχει να κάνει με τις επιλογές του σε ξένους παίκτης και δη Αμερικανούς. Ειδικά την τελευταία διετία στην Νταρουσάφακα αλλά και νωρίτερα στην Μακάμπι οι ομάδες του στηρίζονταν σε παίκτες από την άλλη άκρη του Ατλαντικού. Ωστόσο αν κάποιος παρατηρήσει τα ρόστερ των ομάδων...
Ο Μπλατ, οι Ευρωπαίοι σέντερ και ο Μιλουτίνοφ

Το… όνομα που έχει φτιάξει τα τελευταία χρόνια ο Ντέιβιντ Μπλατ έχει να κάνει με τις επιλογές του σε ξένους παίκτης και δη Αμερικανούς. Ειδικά την τελευταία διετία στην Νταρουσάφακα αλλά και νωρίτερα στην Μακάμπι οι ομάδες του στηρίζονταν σε παίκτες από την άλλη άκρη του Ατλαντικού.

Ωστόσο αν κάποιος παρατηρήσει τα ρόστερ των ομάδων του τότε θα δει μια βασική λεπτομέρεια που συνδέεται και με τον Ολυμπιακό. Έχει να κάνει με τους σέντερ που είχε στις ομάδες του.

Την τετραετία της δεύτερης περιόδου του στην Μακάμπι, είχε κάθε χρόνο τουλάχιστον έναν Ευρωπαίο (όχι γηγενή) σέντερ και στις περισσότερες περιπτώσεις, είχε και δύο.

την περίοδο 2010/11 στους σέντερ της Μακάμπι βρίσκονταν ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης αλλά και ο Σέρβος Μίλαν Μάτσβαν. Ο Έλληνας σέντερ έμεινε και την επόμενη χρονιά, ενώ το 2012 βρέθηκαν στο Τελ Αβίβ o Γεωργιανός Γκιόργκι Σερμαντίνι και ο Κροάτης Ζόραν Πλάνινιτς. Την χρονιά που κατέκτησε την Ευρωλίγκα η Μακάμπι, 2013/14, στο ρόστερ είχε επιστρέψει ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης ενώ στην ομάδα ήταν και ο βετεράνος Κροάτης Άντριγια Ζίζιτς.

Ακόμα και στην παρουσία του στο Κλίβελαντ υπήρχαν Ευρωπαίοι ψηλοί. Και τις δύο σεζόν ο Ρώσος Τιμοφέι Μοζγκόφ που τη δεύτερη χρονιά πλαισιώθηκε από τον συμπατριώτη του Σάσα Κάουν.

Στα δύο χρόνια που κάθισε στον πάγκο της Νταρουσάφακα δεν είχε κάποιο άλλον Ευρωπαίο σέντερ αλλά στηρίχθηκε ιδιαίτερα στον Τούρκο, Φουρκάν Αλντεμίρ.

Πλέον, ως προπονητής του Ολυμπιακού, θα βρει στη νέα του ομάδα τον Νίκολα Μιλουτίνοφ -με τα μέχρι τώρα δεδομένα να δείχνουν πως θα συνεχίσει- ενώ οι «ερυθρόλευκοι» έχουν στο ρόστερ τους ακόμα, τον Γιώργο Μπόγρη αλλά και τον Δημήτρη Αγραβάνη, έναν κατά συνθήκη σέντερ.

Ο Γουίλιαμς – Γκος στη λίστα του Ολυμπιακού

O Μιλουτίνοφ πασάρει σαν τον… Τεόντοσιτς (vid)

Το πλάνο του Μπλατ δεν θα έχει σπατάλες

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ο Μπλατ, οι Ευρωπαίοι σέντερ και ο Μιλουτίνοφ», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Σπύρος Βασιλείου

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.