ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ BC

Φιλική νίκη του Παναθηναϊκού επί της Ούνικς Καζάν

Σε κεκλεισμένων των θυρών προπονητικού χαρακτήρα αναμέτρηση στο ΟΑΚΑ
Φιλική νίκη του Παναθηναϊκού επί της Ούνικς Καζάν

Σε κεκλεισμένων των θυρών προπονητικού χαρακτήρα αναμέτρηση στο ΟΑΚΑ, ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ επικράτησε της Ούνικς Καζάν με 74-70.

Πρώτος σκόρερ των “πράσινων” ήταν ο Ντίνος Μήτογλου με 15 πόντους. Δεν αγωνίστηκε μόνο ο Νικ Καλάθης, ο οποίος βρίσκεται στη Βαρκελώνη λόγω μιας υποχρέωσης με την Euroleague.

Το ματς ήταν ισορροπημένο στα πρώτα του λεπτά με τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ να προηγείται με 11-9 στο 5′ και την Ούνικς να ισοφαρίζει σε 14-14 στο 7′, πριν το φινάλε του δεκαλέπτου με το σκορ στο 19-18 υπέρ του “τριφυλλιού”.

Οι Ρώσοι προσπέρασαν με 31-27 στο 16′, αλλά στο 19′ ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠπήρε ξανα τα ηνία με 38-34. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με την ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ προηγούμενη με 41-35.

Οι “πράσινοι” διατηρούσαν αυτό το ελαφρύ προβάδισμα μέχρι τα μέσα του τρίτου δεκαλέπτου (48-43 στο 25′).  Στο 28′ η Ούνικς πέρασε μπροστά με 55-53 και εκλεισε την τρίτη περίοδο προηγούμενη με 57-56.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο η αναμέτρηση διατήρησε τον χαρακτήρα του  ντέρμπι με το προβάδισμα στο σκορ να αλλάζει συνεχώς χέρια. Τελικά ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ ανέβασε στροφές στα τελευταία λεπτά και πήρε τη νίκη με 74-70.

Τα δεκάλεπτα: 19-18, 41-35, 56-57, 74-70

Οι πόντοι του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ: Μήτογλου 15 (1), Παππάς 10 (2), Παπαπέτρου 8 (1), Γκιστ 8 (1), Λάνγκφορντ 7, Τόμας 6, Λεκαβίτσιους 5 (1), Λάσμε 5, Παπαγιάννης 5, Βουγιούκας 2, Λοτζέσκι 2, Αντετοκούνμπο 1, Σακελλαρίου, Καλαϊτζάκης

Μετά το τέλος της αναμέτρησης, ο άμεσος συνεργάτης του Τσάβι Πασκουάλ, Νίκος Παππάς, δήλωσε σχετικά:

«Ήταν ένα παιχνίδι με κάποιες ιδιαιτερότητες. Από τη μία πλευρά είχαμε την επιστροφή των διεθνών, τους οποίους έπρεπε μέσα από μία προπόνηση να τους εντάξουμε πάλι στο κλίμα και στα συστήματα της ομάδας. Από την άλλη, είχαμε τη διαχείριση που θέλαμε να κάνουμε με τους παίκτες που είχαν μεγάλο χρόνο συμμετοχής στο τουρνουά της Κύπρου. Προσπαθήσαμε να συνδυάσουμε αυτά τα δύο. Παρουσιάσαμε κάποια θετικά και κάποια αρνητικά στοιχεία τα οποία πιστεύουμε όμως ότι θα μας βοηθήσουν για τη δύσκολη συνέχεια και εν όψει των επίσημων αγώνων, ώστε να παρουσιαστούμε έτοιμοι σε αυτούς».

Το πρόγραμμα του τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος»

«Τεσσάρα» η Μπαρτσελόνα, σε νεκρό χρόνο η Ίντερ (vids)

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Φιλική νίκη του Παναθηναϊκού επί της Ούνικς Καζάν», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.