ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ BC

Παναθηναϊκός : Έντεκα αγώνες χωρίς να πληρωθεί

Στο άκουσμα της επιστροφής των ποινών από τον Αθλητικό Δικαστή της Ευρωλίγκας στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, μετά και τα τελευταία γεγονότα στο τρίτο ημίχρονο της αναμέτρησης του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακού, ο περισσότερος κόσμος πιστεύει ότι ο ιδιοκτήτης της «πράσινης» ΚΑΕ θα πληρώσει…440 χιλιάρικα απευθείας από την τσέπη του. Η αλήθεια δεν είναι αυτή. Για να...
Παναθηναϊκός : Έντεκα αγώνες χωρίς να πληρωθεί

Στο άκουσμα της επιστροφής των ποινών από τον Αθλητικό Δικαστή της Ευρωλίγκας στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, μετά και τα τελευταία γεγονότα στο τρίτο ημίχρονο της αναμέτρησης του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακού, ο περισσότερος κόσμος πιστεύει ότι ο ιδιοκτήτης της «πράσινης» ΚΑΕ θα πληρώσει…440 χιλιάρικα απευθείας από την τσέπη του.

Η αλήθεια δεν είναι αυτή. Για να είμαστε ακριβείς αναφερόμαστε σε χρήματα τα οποία υπολόγιζε αλλά δεν θα μπουν ποτέ στην τσέπη του. Κι έχει ενδιαφέρον να παρουσιάσουμε το πως ακριβώς πληρώνονται τα πρόστιμα στην Ευρωλίγκα.

Οι ομάδες πληρώνονται σε τέσσερις τριμηνιαίες δόσεις. Σε κάθε δόση μπαίνουν τα χρήματα από τις νίκες αλλά και από τα τηλεοπτικά. Κάθε νίκη στην Ευρωλίγκα προσφέρει 40 χιλιάδες ευρώ στην Κανονική Περίοδο και 70 χιλιάδες αντίστοιχα στα πλέι οφ. Αν δηλαδή στο τρίμηνο μέχρι την δόση η ομάδα έχει κάνει π.χ 6 νίκες τότε θα πάρει 6Χ40=240 χιλιάδες ευρώ συν το ποσό των τηλεοπτικών (που είναι σε τέσσερις δόσεις).

Με λίγα λόγια ο Παναθηναϊκός, μετά τις 440 χιλιάδες ευρώ που επανήλθαν ως πρόστιμο, δεν θα πληρωθεί ουσιαστικά 11 νίκες. Όταν θα είναι να πάρει τη δόση από την Ευρωλίγκα, θα έχει αφαιρεθεί το παραπάνω ποσό. Αν υποθέσουμε για παράδειγμα ότι μια ομάδα παίρνει 2 εκατομμύρια σε 4 δόσεις των 500 χιλιάδων ευρώ και προκύψει πρόστιμο 440 χιλιάδων τότε στην δόση που αναμένεται θα πάρει 60 χιλιάδες αφού θα αφαιρεθούν τα χρήματα από το πρόστιμο.

Δηλαδή, ο Παναθηναϊκός δεν θα πληρώσει από την τσέπη του ιδιοκτήτη του 440 χιλιάδες ευρώ, αλλά δεν θα μπουν στο ταμείο κάποια έσοδα που υπολόγιζε. Το ίδιο είναι στην ουσία αλλά για το τυπικό της υπόθεσης κι επειδή έχει ενδιαφέρον η ιστορία, σας αναλύουμε την διαδικασία.

Ολυμπιακός: Αγωγή κατά Γιαννακόπουλου και ΚΑΕ Παναθηναϊκός

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Παναθηναϊκός : Έντεκα αγώνες χωρίς να πληρωθεί», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.