ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ BC

Παναθηναϊκός: Η αξία της αυτογνωσίας

Είναι αλήθεια ότι ο Παναθηναϊκός μετά την (νέα) νίκη του επί του Ολυμπιακού, αυτή την φορά για την Basket League, κέρδισε χρόνο, εντυπώσεις και σίγουρα έφτιαξε ψυχολογία ενόψει της συνέχειας. Ετσι κι αλλιώς, με το πρόγραμμα που υπάρχει δεν έχουν την άνεση του χρόνου, προπονητές και παίκτες, για να σκεφτούν καθώς αύριο θα βρεθεί απέναντί...
Παναθηναϊκός: Η αξία της αυτογνωσίας

Είναι αλήθεια ότι ο Παναθηναϊκός μετά την (νέα) νίκη του επί του Ολυμπιακού, αυτή την φορά για την Basket League, κέρδισε χρόνο, εντυπώσεις και σίγουρα έφτιαξε ψυχολογία ενόψει της συνέχειας.

Ετσι κι αλλιώς, με το πρόγραμμα που υπάρχει δεν έχουν την άνεση του χρόνου, προπονητές και παίκτες, για να σκεφτούν καθώς αύριο θα βρεθεί απέναντί τους η Μπαρτσελόνα στο ΟΑΚΑ και την Παρασκευή η Μπασκόνια στην Βιτόρια. Αρα άμεσα περνούν στην επόμενη μέρα με τους προπονητές να διαχειρίζονται την κατάσταση.

Είναι αλήθεια όμως ότι η δήλωση του ιδιοκτήτη της «πράσινης» ΚΑΕ, Δημήτρη Γιαννακόπουλου, ερμηνεύτηκε ποικιλοτρόπως. «Είμαστε προβληματισμένοι με την απόδοσή μας στην Ευρωλίγκα. Θέλω να πιστεύω πως θα διορθώσουμε την εικόνα μας και θα βρούμε τις λύσεις. Το υλικό είναι εξαιρετικό, είναι αυτό που ζήτησε ο προπονητής. Αυτός πρέπει να βρει τις λύσεις για να παίξουμε καλύτερα».

Ας μην πάει ο νους μας σε…ακραίες εντυπώσεις κι ας λειτουργήσουμε με βάση τη λογική: Ο πρόεδρος δίνει ασίστ στον προπονητή και του λέει «βρες λύση γιατί εσύ ζήτησες αυτούς τους παίκτες, εγώ στους πήρα και το υλικό είναι εξαιρετικό».

Το αν ζήτησε ο προπονητής τους παίκτες ή όχι, είναι κάτι που το γνωρίζουν οι δυο τους. Για να το λέει ανοιχτά ο πρόεδρος και να το έχει πει τόσες φορές ο προπονητής, δεν έχουμε λόγο να μην το πιστέψουμε. Όπως είναι και «τραβηγμένο» να μιλάμε για πρόβλημα στις σχέσεις προέδρου- προπονητή.

Απ’ εκεί και πέρα, όμως, μέσα απ’ αυτή τη δήλωση υπάρχουν κάποια πράγματα τα οποία οφείλουμε να αναλύσουμε και να παρουσιάσουμε τη θέση μας.

ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ. Κατά την ταπεινή μας άποψη ο Παναθηναϊκός με το συγκεκριμένο ρόστερ δεν είναι…κακός αλλά σίγουρα δεν ανήκει στα φαβορί για πρόκριση στο φάιναλ φορ. Είναι μια καλή ομάδα που θα πρεπει να βρεί ταυτότητα, χημεία, ρόλους και κυρίως ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ προκειμένου να διεκδικήσει την ΥΠΕΡΒΑΣΗ. Διότι, κακά τα ψέματα, ανεξάρτητα από το ότι η συγκεκριμένη ομάδα «πλασαρίστηκε» το καλοκαίρι ως «ικανή για φάιναλ φορ», τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι.

Ο Παναθηναϊκός ΔΕΝ μείωσε το μπάτζετ του. Είναι σε ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΥΨΗΛΟ επίπεδο για την ελληνική πραγματικότητα κι έκανε τεράστια υπέρβαση/επένδυση για να κρατήσει τον Νικ Καλάθη και να συνεχίσει (με Παπαπέτρου και επιστροφή Παπαγιάννη) την δημιουργία ενός ελληνικού κορμού.

Όταν όμως  έρχονται ομάδες από το Μιλάνο για τον Τζέιμς ή η Μπαρτσελόνα για τον Σίνγκλετον και κάνουν υπέρβαση ενώ οι «πράσινοι» δήλωναν ότι δεν θα πάνε σε «τρελά λεφτά» για τους δύο, τότε δεν έχουμε να συζητήσουμε κάτι άλλο. Δεν μπορεί, πρακτικά, ο Παναθηναϊκός ν’ αρχίζει από κοινή αφετηρία με ΤΣΣΚΑ, Φενέρμπαχτσε, Ρεάλ κατά πρώτο λόγο αλλά και Εφές (άλλη μια που έκανε υπέρβαση), Μπαρτσελόνα και Μιλάνο, ανεξάρτητα απ’ αυτή την δύναμη της…φανέλας. Πρακτικά, αυτό ισχύει.

Οι «πράσινοι» λοιπόν, καλά θα κάνουν να προσαρμοστούν στην πραγματικότητα, να κοιτάξουν να βελτιώσουν μια όντως καλή ομάδα, αλλά όχι…υπερομάδα ή με «στόφα» φάιναλ φορ. Αν γίνουν «κυνηγοί» ίσως καταφέρουν την υπέρβαση που πέτυχαν κατά το παρελθόν άλλες ομάδες.

Γιατί ΤΩΡΑ δεν είναι φαβορί για φάιναλ φορ.

http://www.sportime.gr/bloggers/cobra/197495/akoma-den-eidame-tipota/

Αποθεώνει τον Παππά ο Νικ Καλάθης (pic)

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Παναθηναϊκός: Η αξία της αυτογνωσίας», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Νίκος Μπουρλάκης

Στις 5 Σεπτεμβρίου του 1989 δημοσιεύτηκε το πρώτο του κείμενο στο «7ήμερο του μπάσκετ» κι ακολούθησε μια μακρά διαδρομή σε «Φως των Σπορ», «Αθλητική Ηχώ», «Goal News» και από το 2017 στο «Sportime». Έχει εργαστεί σε ιστοσελίδες ως σχολιογράφος (sentragoal.gr, basketblog.gr μεταξύ άλλων), στα περιοδικά μπάσκετ «Τρίποντο» και «All Star Basket», στους ραδιοφωνικούς σταθμούς «Sentra 103,3» και «AlphaSport» όπως και ως υπεύθυνος Τύπου σε ομάδες της Basket League αλλά και στον ΕΣΑΚΕ. Επίσης εργάστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 ενώ επί σειρά ετών ήταν καθηγητής στο New York College, στο ΙΕΚ Ομηρος και στο City Unity College