ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ BC

Παναθηναϊκός: Με την άμυνα στους 80 πόντους δεν υπάρχουν ελπίδες (chart)

Η Φενέρμπαχτσε υποχρέωσε τον Παναθηναϊκό στην έκτη του φετινή ήττα στην EuroLeague και συνάμα την δεύτερη στο ΟΑΚΑ, καταδεικνύοντας ωστόσο ένα βασικό πρόβλημα που έχει φέτος ο Παναθηναϊκός. Την άμυνά του, ειδικά στο γήπεδό του. Οι «πράσινοι» δέχονται κατά μέσο όρο φέτος στην έδρα τους 81,5 πόντους, αριθμός πολύ μεγάλος για ομάδες που έχουν στόχους...
Παναθηναϊκός: Με την άμυνα στους 80 πόντους δεν υπάρχουν ελπίδες (chart)

Η Φενέρμπαχτσε υποχρέωσε τον Παναθηναϊκό στην έκτη του φετινή ήττα στην EuroLeague και συνάμα την δεύτερη στο ΟΑΚΑ, καταδεικνύοντας ωστόσο ένα βασικό πρόβλημα που έχει φέτος ο Παναθηναϊκός. Την άμυνά του, ειδικά στο γήπεδό του.

Οι «πράσινοι» δέχονται κατά μέσο όρο φέτος στην έδρα τους 81,5 πόντους, αριθμός πολύ μεγάλος για ομάδες που έχουν στόχους υψηλούς. Είναι χαρακτηριστικό πως ο Παναθηναϊκός κατάφερε να κρατήσει κάτω από τους 80 πόντους μόνο την Μπαρτσελόνα. Αντίθετα Μακάμπι, Γκραν Κανάρια, Ζαλγκίρις, Ολυμπιακός και εσχάτως και η Φενέρμπαχτσε τελείωσαν το παιχνίδι με 80+ πόντους.

Οι Τούρκοι σκόραραν ακριβώς πάνω στον μέσο όρο της πράσινης άμυνας. Η διαφορά όμως ήταν πως η επίθεση του Παναθηναϊκού αυτή τη φορά δεν κατάφερε να ξεπεράσει με τη σειρά της το φράγμα των 80 πόντων. Πριν από το ματς με τη Φενέρ ο Παναθηναϊκός σκόραρε 88,6 πόντους στο ΟΑΚΑ. Η ομάδα του Ομπράντοβιτς τον κράτησε σχεδόν 20 πόντους κάτω.

Από τη μία ο Παναθηναϊκός ήταν, δηλαδή πολύ μακριά από τις επιθετικές του βραδιές, επανέλαβε όμως την κακή αμυντική του εικόνα.

Ένα άλλο χαρακτηριστικό είναι πως όλες οι ομάδες που έχουν πάει στο ΟΑΚΑ, με εξαίρεση την Μπαρτσελόνα, σουτάρουν εντός παιδιάς με ποσοστά πάνω από 45%. Αριθμός εξαιρετικά υψηλός για εκτός έδρας παιχνίδια. Οι «μπλαουγκράνα» είχαν… μείνει στο 43%.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Παναθηναϊκός: Με την άμυνα στους 80 πόντους δεν υπάρχουν ελπίδες (chart)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Σπύρος Βασιλείου

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.