ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ BC

Πασκουάλ: «Φαβορί η Ρεάλ αλλά πρέπει να φτάσουμε στο Φάιναλ Φορ»

Με το παιχνίδι κόντρα στον Κολοσσό να έχει ολοκληρωθεί άπαντες στον Παναθηναϊκό έστρεψαν το βλέμμα στα πλέι οφ της Ευρωλίγκα και τη σειρά με τη Ρεάλ.
Πασκουάλ: «Φαβορί η Ρεάλ αλλά πρέπει να φτάσουμε στο Φάιναλ Φορ»

Χωρίς να αγχωθεί ιδιαίτερα ο Παναθηναϊκός ξεπέρασε το εμπόδιο του Κολοσσού και αμέσως μετά ξεκίνησε η σκέψη για τη Ρεάλ και τη σειρά των πλέι οφ που έρχεται. Αυτό ήταν ξεκάθαρο και στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε τον αγώνα με τον Τσάβι Πασκουάλ να μιλάει για τους Ισπανούς, την κόντρα με την Ευρωλίγκα αλλά και για την εκτόξευση του Καλάθη επί των ημερών του.

Ο Καταλανός τεχνικός ξεκίνησε τη συνέντευξη Τύπου λέγοντας: «Είμαστε ικανοποιημένοι για μια ακόμα νίκη αφού συνεχίζουμε στη σωστή διαδρομή μας. Έχουμε μεγάλη διάθεση να συγκεντρωθούμε για το ματς με την Ρεάλ Μαδρίτης για την Ευρωλίγκα».

Για το αν η ομάδα του είναι φορμαρισμένη: «Ίσως ακόμα να μην είμαστε σε ατομικό επίπεδο έτοιμοι, να μας λείπει κάτι, αλλά συνολικά και τακτικά είμαστε στο επίπεδο που πρέπει να είμαστε. Έχουμε υπόψιν μας ότι παίζουμε απέναντι σε μια από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Παρά το πλεονέκτημα και πάλι ο αντίπαλος ξεκινάει ως φαβορί λόγω του ρόστερ ωστόσο εμείς θα εξαντλήσουμε όλες μας τις πιθανότητες για την πρόκριση»

Για την Ρεάλ και τα σημεία που πρέπει να προσέξει ο Παναθηναϊκός: «Η Ρεάλ είναι ομάδα την οποία δύσκολα μπορείς να την σταματήσεις. Διαθέτει πολλές επιλογές , πολλοί παίκτες σκοράρουν και είναι δύσκολο να την κατεβάσεις κάτω από τους 80 πόντους. Σε κάποια παιχνίδια αν είναι σε καλή κατάσταση μπορεί να πετύχει 93-94 πόντους και πάνω απ΄ όλα πρέπει να προετοιμαστούμε καλά αμυντικά και να έχουμε σωστή νοοτροπία. Θα υπάρχουν στιγμές που θα είναι πολύ εύστοχοι με τρία και τέσσερα σερί καλάθια. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι. Είναι ένας αντίπαλος που θα ήμαστε πίσω στο σκορ αρκετές φορές σε κάθε παιχνίδι. Και αυτό απαιτεί ιδιαίτερη συγκέντρωση και νοητική προετοιμασία ειδικά στα εντός έδρας ματς που θα υπάρχει και αυξημένη πίεση. Πέρα από το τακτικό κομμάτι που θα μπορούμε να μιλάμε για ώρες, είναι πολύ σημαντικό το νοητικό κομμάτι».

Για τον αν μπορεί να επηρεάσει τον Παναθηναϊκό τα όσα έχουν συμβεί με την κόντρα με την Ευρωλίγκα: «Όλη τη χρονιά αγωνιζόμαστε για να βρεθούμε εδώ. Όταν άρχισε η σεζόν και είδαμε τις ομάδες που θα αντιμετωπίζαμε στην Ευρωλίγκα γνωρίζοντας τις δυνατότητές, και παρά τις περγαμηνές μας, την εξίσωση έμπαιναν οι οικονομικές δυνατότητες όλων των άλλων ομάδων. Θα μπορούσε να ακουστεί ουτοπικό το ενδεχόμενο να τερματίσουμε τέταρτοι. Δουλέψαμε πάρα να μπούμε στην οκτάδα και επίσης πολύ σκληρα για να βρεθούμε στην 4η θέση. Τώρα πρέπει αν είμαστε όλοι μαζί συγκεντρωμένοι. Οπαδοί, σταφ, διοίκηση ώστε να φτάσουμε στο Φάιναλ Φορ. Ό,τι κι αν συμβεί πρέπει να επιστρέψουμε εκεί. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες, πρέπει να το καταφέρουμε. Αυτή τη νοοτροπία έχω κι αυτή τη νοοτροπία θα προσπαθήσω να εμφυσήσω στους γύρω μου. Συγκέντρωση και πίστη στις δυνατότητές μας. Ό,τι δεν μπορώ να ελέγξω δεν μπορεί να με απασχολεί. Όπως και αν έχει πιστεύω στις δυνατότητές μας».

Για το αν γίνεται να υπάρξουν προπονητικές εκπλήξεις ανάμεσα σ’ εκείνον και τον Λάσο: «Ποτέ δεν υπάρχει ο παράγοντας έκπληξη σε αυτό το επίπεδο. Όλες οι ομάδες είμαστε έτοιμες για όλα. Αυτό είναι κάτι που χρησιμοποιείτε εσείς οι δημοσιογράφοι, αλλά αυτό το σχόλιο σχετίζεται με το αν κάτι ήταν αποτελεσματικό, αλλά εμάς δεν μας εκπλήσσει κάτι».

Για το παιχνίδι με τη Ρεάλ στη Μαδρίτη κι αν ήταν το ματς κλειδί για την επιστροφή στις νίκες: «Όλες οι ομάδες περνάμε καλές και κακές στιγμές, θα πρέπει να μπορείς να αντιδράσεις. Περάσαμε από μία δύσκολη στιγμή. Αλλά αντιδράσαμε κι αυτό είναι το σημαντικό. Θυμάμαι αυτό το παιχνίδι, μείναμε για ώρα στα αποδυτήρια και μιλήσαμε, ήταν ένα σημαντικό σημείο. Τώρα έχει έρθει η σημαντική στιγμή, για την οποία έχω έρθει στην Ελλάδα και τον Παναθηναϊκό. Για να πάμε στο Φάιναλ Φορ. Αυτή ήταν μία πολύ συγκεκριμένη πρόκληση, μία από αυτές που με έφερε εδώ. Με σεβασμό προς όλες τις ομάδες».

Για τη σειρά του 2011 ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και την Μπαρτσελόνα και τι μπορεί να περιμένει από αυτόν τον Παναθηναϊκό: «Οι καταστάσεις είναι πολύ διαφορετικές σε ό,τι αφορά τις ομάδες αλλά και γενικά. Θυμάμαι την ομάδα που είχε ο Παναθηναϊκός. Δεν ήταν κακή. Κάθε στιγμή είναι διαφορετική, τώρα έχουμε άλλα πράγματα. Μετά από 18 μήνες που είμαι εδώ, είμαι περήφανος για το εξής, ακόμα και με άλλες φανέλες θα αναγνωρίσει κάποιος ποιοι είμαστε γιατί έχουμε δημιουργήσει ένα στιλ παιχνιδιού. Έχουμε καταφέρει να συνδυάσουμε την Αθήνα, τον Έλληνα, την ιστορία του Παναθηναϊκού και προσπαθούμε να αναπτύξουμε ένα στιλ παιχνιδιού που κάνει τον κόσμο να χαίρεται. Χωρίς τους οπαδούς μας δεν θα είχε νόημα. Αυτοί μας έχουν κάνει αυτό που είμαστε. Είναι η στιγμή να κάνουμε το βήμα παραπάνω. Πέρσι παίξαμε στη Φενέρ, κόντρα σε μία εξαιρετική ομάδα η οποία πήρε πράγματα παραπάνω. Στο πρώτο παιχνίδι κάναμε εξαιρετικά είκοσι λεπτά αλλά μετά παίξαμε άσχημα».

Για τον Καλάθη του 2011 και τον Καλάθη του τώρα: «Πιστεύω ότι έχει βελτιωθεί πολύ από τότε που έχω έρθει. Δεν θέλω να φανώ ότι προσπαθώ να το επωφεληθώ. Παίζει συνεχώς καλύτερα, είναι ο ηγέτης μας. Με αυτό θα πρέπει να πάμε στα πλέι οφ ούτως ώστε να πάρουμε το μάξιμουμ. Τότε ήταν σημαντικός, αλλά είχε δεύτερο ρόλο».

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Πασκουάλ: «Φαβορί η Ρεάλ αλλά πρέπει να φτάσουμε στο Φάιναλ Φορ»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.