ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Κάτσε στο Sportime: «Δεν έχουμε ταβάνι»!

Ο Αλβανός χαφ μιλάει για όλα στην έντυπη έκδοση του Sportime.
Κάτσε στο Sportime: «Δεν έχουμε ταβάνι»!

Ο Έργκους Κάτσε ήρθε τον περασμένο Γενάρη στον Παναθηναϊκό και μέσα σε λίγους μόλις μήνες παρουσίας στην Αθήνα, έδειξε ότι μπορεί ν’ ανεβάσει επίπεδο τη μεσαία γραμμή του «τριφυλλιού».

Στο «πράσινο» στρατόπεδο κινήθηκαν γρήγορα, συμφώνησαν με τον ΠΑΟΚ και πριν λήξει ο περσινός δανεισμός του Αλβανού χαφ στην ομάδα, ο Παναθηναϊκός τον επέκτεινε γι’ ακόμη ένα χρόνο. Διατηρώντας έτσι στο ρόστερ τους, ένα σημαντικό «εργαλείο» στον άξονα για τον Γιώργο Δώνη.

Ο Κάτσε μίλησε αποκλειστικά στο Sportime από το Τίλμπουργκ για τους στόχους ενόψει της νέας σεζόν, ενώ παράλληλα εξέφρασε τη θλίψη του για τις φονικές πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική. Αναλυτικά, παρακάτω, ολόκληρη η συνέντευξή του:

Ο Παναθηναϊκός μπορεί να θεωρηθεί επανεκκίνηση στην καριέρα σου;

«Είναι η πρώτη προετοιμασία με τον Παναθηναϊκό. Θέλω κάθε χρόνο να γίνομαι καλύτερος. Να βελτιώνω πράγματα στο παιχνίδι μου. Δεν βλέπω την παρουσία μου εδώ ως επανεκκίνηση. Με τη δουλειά επιθυμώ να βελτιώνω της αδυναμίες μου. Ποτέ δεν θα πω ότι το ταβάνι μου είναι συγκεκριμένο. Συνεχώς κοιτάζω όλο και πιο ψηλά και θέλω να κάνω υπερβάσεις».

Ωστόσο σε συλλογικό επίπεδο υπάρχει σε εξέλιξη ένα νέο ξεκίνημα. Ομαδικοί στόχοι υπάρχουν κι αν ναι ποιοι είναι;

«Η αλήθεια είναι ότι είμαστε νέα ομάδα. Με νεαρούς ποδοσφαιριστές και καινούριο προπονητή. Καλό υλικό νέων αθλητών υπάρχει, όπως κι έμπειρων. Με τη σωστή δουλειά, η σεζόν θα είναι καλή. Ο προπονητής αρέσκεται να έχει εξελίξιμους και μικρούς, ηλικιακά, παίκτες στο σύνολο. Έχει προσφέρει έργο στο παρελθόν με τέτοιο ρόστερ. Και στον Ατρόμητο και σε άλλες ομάδες. Ο στόχος μας, ως ομάδα, είναι να φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται. Δεν έχουμε πει ότι θέλουμε, για παράδειγμα, να βγούμε στην πεντάδα. Κοιτάζουμε ακόμη και την πρωτιά. Τον πρωταθλητισμό. Τώρα είναι ακόμη η αρχή. Γίνονται δοκιμές. Με τη δουλειά θα στρώσουμε».

Με τον Γιώργο Δώνη έχετε συνεργαστεί ξανά. Είναι για σένα το αγωνιστικό περιβάλλον πιο οικείο μ’ αυτόν στον πάγκο;

«Ο κ. Δώνης είναι ο πρώτος προπονητής που μ’ έβαλε να παίξω. Δεν έχει σημασία, βέβαια, τώρα. Δεν σημαίνει ότι επειδή μ’ έβαλε τότε, αυτό θα συμβαίνει και τώρα. Είναι στο χέρι μου. Πρέπει να δίνω το 100% για να είμαι έτοιμος. Και μετά ο προπονητής μπορεί να κρίνει ποιος θ’ αγωνίζεται. Θα τα δίνω όλα για την ομάδα μου, αυτό είναι σίγουρο. Ο κ. Δώνης δίνει σ’ όλους ευκαιρίες. Οι πάντες θα έχουν τη δυνατότητα να παίξουν. Είναι πολλά νέα παιδιά στον Παναθηναϊκό και η θετική συγκυρία για όλους είναι ν’ αρπάξουν την ευκαιρία από τα μαλλιά. Στον Παναθηναϊκό πιο παλιά δεν υπήρχαν πολλές τέτοιες στιγμές. Είναι κρίμα για όποιον δεν εκμεταλλευτεί ό,τι συμβαίνει και να παίξει ποδόσφαιρο σε μία τόσο μεγάλη ομάδα».

Φίλαθλοι του Παναθηναϊκού, αλλά και γενικά του ποδοσφαίρου, σας θεωρούν αουτσάιντερ στόχων; Το αφουγκράζεστε;

«Δουλειά του κάθε παίκτη είναι να βοηθά στο γήπεδο την ομάδα του. Ο κόσμος πάντα κάτι θα λέει. Να παίξουμε την μπάλα που γνωρίζουμε είναι το στοίχημα. Πιο παλιά, σε άλλες ομάδες, λέγαμε μεταξύ μας ότι θα πάρουμε το πρωτάθλημα και στο τέλος κάτι δεν πήγαινε καλά. Τώρα λένε ότι ο Παναθηναϊκός είναι αουτσάιντερ, όμως πιστεύουμε ότι μπορούμε να κάνουμε την υπέρβαση. Το ποδόσφαιρο είναι δίκαιο άθλημα. Αν φτιάξεις καλή ομάδα, θα προχωρήσεις».

Όλη την εβδομάδα η Ελλάδα βιώνει θλιβερά γεγονότα. Βιώνει την ανθρώπινη απώλεια. Την καταστροφή. Είστε μακριά από τα σπίτια σας. Υπάρχουν λόγια για τέτοιες στιγμές;  

«Ο,τι πιο τραγικό έχω δει, είναι αυτό που συμβαίνει. Θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων. Είδα φωτογραφίες. Είμαι πατέρας και θέλω να πω ότι δεν έχουν καμία σημασία ούτε τα χρήματα, ούτε το ποδόσφαιρο. Μονάχα η υγεία. Να είναι καλά όλος ο κόσμος και τα παιδιά».

Παίρνει την ταυτότητα κι ανακοινώνεται ο Σιφναίος

Ανεβαίνει Ολλανδία ο «πράσινος» Πούγγουρας!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κάτσε στο Sportime: «Δεν έχουμε ταβάνι»!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Λάμπρος Γκαραγκάνης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.