ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Κολοβέτσιος στο Sportime: «Να κερδίζουμε κάθε ματς»

Ο στόπερ του Παναθηναϊκού μιλάει αποκλειστικά στο Sportime και δίνει το σύνθημα για τη νέα χρονιά στο «τριφύλλι».
Κολοβέτσιος στο Sportime: «Να κερδίζουμε κάθε ματς»

Ο Δημήτρης Κολοβέτσιος μετακόμισε στον Παναθηναϊκό το καλοκαίρι του 2017. Μένοντας νωρίτερα ελεύθερος από την ΑΕΚ, ο Λαρισαίος αμυντικός επέλεξε να φορέσει τα πράσινα, σε μία χρονιά σαν την περσινή, όμως, που τα προβλήματα ήταν σχεδόν καθημερινότητα.

Τη νέα σεζόν το «τριφύλλι» ξεκινάει από διαφορετική βάση και ο Κολοβέτσιος το παραδέχεται ανοιχτά. Παράλληλα, ο στόπερ του Παναθηναϊκού αναφέρεται στο νέο σύστημα με τους τρεις κεντρικούς αμυντικούς στα μετόπισθεν (3-4-3), ενώ εκφράζει τη θλίψη του για τα θύματα της πυρκαγιάς στην Αττική. Αναλυτικά όσα είπε αποκλειστικά στο Sportime:

Ο πρώτος μήνας προετοιμασίας για τη νέα περίοδο ολοκληρώνεται. Η εικόνα που έχεις αποκομίσει από την έως τώρα δουλειά που γίνεται, ποια είναι;

«Έχουμε δει κάποια πράγματα. Δουλέψαμε καλά όλο το διάστημα αυτό. Σκοπός ήταν να έρθουμε στην Ολλανδία, να εργαστούμε με επαγγελματισμό και συστηματικά ώστε ν’ αποδώσουμε πολύ καλά μέσα στη χρονιά. Γίνεται μεγάλη προσπάθεια και καλή δουλειά. Από προπονητές, ποδοσφαιριστές, όλο το επιτελείο. Μικρούς και μεγάλους. Οι πιο άπειροι παίκτες δείχνουν θέληση κι όταν υπάρχει όρεξη για δουλειά και θέληση, προκύπτει και η ανταμοιβή».

Το ρόστερ αποτελείται από ένα κράμα νεαρών μα και πιο έμπειρων αθλητών. Πόσο ιδιαίτερο είναι αυτό για εσάς που μετράτε περισσότερα χρόνια στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο; Πως το ζείτε;

«Είναι ευχάριστο γεγονός που μου δίνεται, σε προσωπικό επίπεδο, η ευκαιρία να δουλέψω με νέα παιδιά. Που έχουν ταλέντο, όρεξη και φιλοδοξία να κάνουν καριέρα στον Παναθηναϊκό. Αν μπορώ, πραγματικά, να βοηθήσω θα είναι χαρά μου. Εμείς, οι κάπως πιο παλιοί, δίνουμε συμβουλές αλλά όχι μόνο αυτό. Παίρνουμε συμβουλές από τα νέα παιδιά, τις δεχόμαστε. Θα είναι μεγάλο κέρδος για τον σύλλογο ν’ αναδειχθούν τη σεζόν που έρχεται και ν’ αρπάξουν την ευκαιρία να παίξουν».

Βρισκόμαστε στο τέλος Ιουλίου. Υπάρχει κάποια σχέση, όσον αφορά την εσωτερική λειτουργία της ομάδας, με την κατάσταση που αντιμετωπίσατε στο τέλος Μαΐου;

«Καμία σύγκριση δεν υπάρχει. Φύγαμε τον Μάιο, με μία εικόνα στο μυαλό μπερδεμένη. Ας τη χαρακτηρίσω έτσι. Είδαμε στο διάστημα των διακοπών να ξεκαθαρίζονται πράγματα και να μπαίνουν καταστάσεις στη σωστή πορεία τους. Είδαμε όρεξη για οργάνωση και δουλειά. Το κυριότερο που είδαμε είναι ότι η διοίκηση προσπαθεί να οργανώσει καλύτερα ό,τι συμβαίνει. Έγιναν προσθήκες, όπως στο προπονητικό επιτελείο, που μας δίνουν το δικαίωμα ν’ ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία. Βλέπω όρεξη, καλή διάθεση και βελτιωτικές κινήσεις σε όλα τα επίπεδα».

Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται σ’ ένα διάστημα διοικητικής αλλαγής, όπως όλα δείχνουν. Περιμένετε την κατάσταση να ξεκαθαρίσει; Ασχολείστε; Ή η δουλειά σας αφορά μόνο το γήπεδο;

«Πλέον δεν μας απασχολεί. Πέρυσι, τολμώ να παραδεχτώ, αυτό συνέβαινε. Θέλαμε να ενημερωθούμε για τα πάντα. Την πρώτη ημέρα φέτος μιλήσαμε με τον τεχνικό διευθυντή. Ξεκαθαρίστηκαν κάποιες σοβαρές παράμετροι όσον αφορά τα διοικητικά και το επίπεδο οργάνωσης που θα έχουμε. Βλέπουμε ότι γίνονται κινήσεις για την ομάδα, υπάρχει η διάθεση όλα να φτιάξουν. Όμως αυτή τη στιγμή δεν είναι κάτι που μας απασχολεί. Η δική μας θέση είναι στο γήπεδο».

Περισσότερο έγινε η ερώτηση, διότι εικάζουμε όλοι που είμαστε εκτός ομάδας ότι ασχολείστε με τις εξελίξεις. Για παράδειγμα ήρθε ο Πιτ Πιεμπονγκσάντ να σας δει στο Άλκμααρ. Δεν το συζητήσατε μεταξύ σας;

«Είναι γεγονός ότι οι ενδιαφερόμενοι για τον Παναθηναϊκό, δείχνουν θέληση και διάθεση ν’ αναλάβουν την ομάδα. Όπως κι αν έρθουν τα πράγματα, ας γίνει το καλύτερο για τον σύλλογο. Εκφράζω την αισιοδοξία πως ό,τι κι αν συμβεί, ο Παναθηναϊκός θα είναι σε καλύτερη κατάσταση τη σεζόν που έρχεται».

Άρα, με βάση όσα λες, έχετε κατασταλάξει για τους στόχους της νέας σεζόν… Κι εσύ προσωπικά!

«Δεν ξεχνάμε ότι παίζουμε στον Παναθηναϊκό. Κάθε παιχνίδι αντιμετωπίζεται με διαφορετικό τρόπο και στόχος από την αρχή είναι η νίκη. Πρέπει κι επιβάλλεται να κερδίζουμε κάθε ματς. Να το ευχαριστιέται, επίσης, ο κόσμος που θα μας στηρίξει. Θεωρώ ότι θα τα πάμε καλά».

Ο Γιώργος Δώνης εφαρμόζει ένα νέο σύστημα. Πώς αφομοιώνετε το 3-4-3; Τη δική σου θέση, ως στόπερ, την αφορά άμεσα…

«Είναι κάτι πολύ διαφορετικό απ’ ό,τι έχουμε συνηθίσει να παίζουμε. Καινούριες θέσεις, νέοι ρόλοι. Δουλέψαμε από την πρώτη ημέρα το σύστημα αυτό. Οσο περνά ο καιρός μαθαίνουμε νέα πράγματα για τις θέσεις μας και τις κινήσεις στο γήπεδο. Καλό σύστημα θα είναι, όταν θα μάθουμε 100% ν’ αποδίδουμε σωστά σ’ αυτό. Δείξαμε κάποια πράγματα. Οσο περνά ο καιρός, θα παίξουμε πολύ ωραίο ποδόσφαιρο. Είμαι πεπεισμένος γι’ αυτό».

Από την αρχή της εβδομάδας η Ελλάδα βιώνει μία εθνική τραγωδία. Είστε μακριά από την πατρίδα. Πώς αντιμετωπίζετε εσείς, από μακριά, ό,τι συμβαίνει;

«Λυπόμαστε πολύ για την πατρίδα και τους συνανθρώπους μας. Βλέπουμε στο διαδίκτυο τις φωτογραφίες και το συναίσθημα που επικρατεί είναι η θλίψη. Μέσα από εσάς θα ήθελα να κάνω έκκληση στον κόσμο του Παναθηναϊκού, που ήδη κάνει ό,τι μπορεί, και σ’ όλους τους φιλάθλους να υπάρξει αλληλοβοήθεια. Ο κόσμος το έχει ανάγκη. Ο πόνος είναι μεγάλος και η συνεισφορά το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε».

Το αφιέρωμα της Μπρέντφορντ στον Χατζηθεοδωρίδη (pic)

Η «πράσινη» αποστολή με Ντεν Χάαγκ

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κολοβέτσιος στο Sportime: «Να κερδίζουμε κάθε ματς»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Λάμπρος Γκαραγκάνης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.