ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός-Ουζουνίδης: Ραντεβού μετά το «διαζύγιο»

Η πορεία του νυν τεχνικού της ΑΕΚ στον πάγκο της τέως ομάδας του
Παναθηναϊκός-Ουζουνίδης: Ραντεβού μετά το «διαζύγιο»

«Στα ίδια μέρη, θα ξαναβρεθούμε», λέει το γνωστό άσμα. Στην προκειμένη, ταιριάζει γάντι με την… επανασύνδεση μεταξύ του Παναθηναϊκού και του -αντιπάλου πια- Μαρίνου Ουζουνίδη στο ΟΑΚΑ.

Στο γήπεδο δηλαδή που ως ποδοσφαιριστής, ο νυν τεχνικός της ΑΕΚ δοξάστηκε όσο πουθενά αλλού, καθότι υπήρξε στέλεχος της «χρυσής» διετίας 1994-96, που μεταξύ άλλων έφτασε ένα βήμα πριν από τον τελικό του Champions League.

Βίοι παράλληλοι με τον Γιώργο Δώνη, τον διάδοχό του στον πάγκο του «τριφυλλιού». Γεννηθείς τον Οκτώβριο του 1968 (είναι μεγαλύτερος κατά 1 χρόνο και 12 ημέρες από τον τεχνικό του Παναθηναϊκού). Βασικοί στα σπουδαία χρόνια της δεκαετίας του 1990, από τους πρώτους Ελληνες που αγωνίστηκαν στο εξωτερικό μετά τον νόμο Μποσμάν. Στη Χάβρη ο νυν τεχνικός της ΑΕΚ, στην Μπλάκμπερν και αργότερα σε άλλα αγγλικά κλαμπ εκείνος του Παναθηναϊκού.

Ακόμη και προπονητικά να το δει κανείς, υπάρχουν κοινά. Ο Δώνης αποχώρησε από την ΑΕΛ το 2008 και τη θέση του πήρε ο Ουζουνίδης. Μετά ο Γιώργος πήγε στην ΑΕΚ, την ομάδα που κοουτσάρει τώρα ο Μαρίνος. Τη διετία 2013-15 το «τρένο» κάθισε στον πάγκο του ΑΠΟΕΛ, τον ίδιο δηλαδή που… φιλοξενούσε τον Εβρίτη από το 2006 μέχρι το 2008.

 

“Τα κάνω όλα και συμφέρω”

Το κακό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα και όσα είχαν προηγηθεί το καλοκαίρι του 2016 με τις προσθαφαιρέσεις παικτών είχαν δημιουργήσει αρνητικό πρόσημο στον οργανισμό της ομάδας. Η διοίκηση της οποίας έλυσε τη συνεργασία με τον Αντρέα Στραματσόνι, μετά (και) την ήττα Κυπέλλου από τον ΟΦΗ.

Εν μέσω διοικητικών και οικονομικών προβλημάτων, οι «πράσινοι» βρήκαν στο πρόσωπο του Μαρίνου Ουζουνίδη τον άνθρωπο που «έλυνε κι έδενε». Αφού προηγουμένως είπαν… ευχαριστώ στους οπαδούς του Ολυμπιακού. Αυτοί ήταν που εμπόδισαν τη μετάβασή του από τη Νέα Σμύρνη στου Ρέντη λόγω παναθηναϊκού παρελθόντος.

Ξαφνικά ο Εβρίτης προπονητής, ο οποίος ανακοινώθηκε από το «τριφύλλι» την 1η Δεκεμβρίου 2016, κλήθηκε να βγει μπροστά και άτυπα να γίνει τεχνικός διευθυντής, ψυχολόγος, γενικός αρχηγός κτλ κτλ.

Αυτή η ομάδα ειδικών συνθηκών με τον Ουζουνίδη στον πάγκο, άρχισε με νίκη επί του ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο και επί του Ατρομήτου στο Περιστέρι, ενώ σταδιακά φάνηκε η εξαιρετική δουλειά στη φυσική κατάσταση που είχε κάνει ο γυμναστής Νίκος Γιάγκου.

Χαρακτηριστικό είναι ότι μετά το ντέρμπι της 19ης Μαρτίου με τον Ολυμπιακό (1-0, σκορ που αδίκησε τον Παναθηναϊκό), οι παίκτες έδειχναν ότι θα μπορούσαν να βγάλουν και… τρίτο ημίχρονο. Ακολούθησε το 3-2 επί της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, λίγο αργότερα τα πλέι οφ και η… χαλάστρα στον ΠΑΟΚ με το 3-2 στην Τούμπα που δεν του επέτρεψε να πάρει εκείνος την πρωτιά.

 

Έφτασε πολλές φορές στο… αμήν

Η πρώτη σεζόν του Ουζουνίδη στον «πράσινο» πάγκο είχε θετικό πρόσημο, αφού δύο μήνες μετά την πρόσληψή του η ομάδα όδευε από νίκη σε νίκη και η μοναδική απώλεια με κάτω τα χέρια ήταν το 3-0 της Τούμπας.

Το καλοκαίρι του 2017 έγιναν 13 μεταγραφές. Όλες κατόπιν δικής του εισήγησης, με τη βοήθεια και του άτυπου τεχνικού διευθυντή Ντίνου Διαμαντόπουλου. Ο αποκλεισμός από την Αθλέτικ Μπιλμπάο (προηγήθηκε 2-0, αλλά κατέρρευσε και έχασε 3-2 στη Λεωφόρο) σε συνδυασμό με την κακή προετοιμασία δεν άρεσαν στη διοίκηση.

Στο μεταξύ σταδιακά ο Γιάννης Αλαφούζος άρχισε να απομακρύνεται. Οι πληρωμές καθυστερούσαν και οι χειμερινές αποχωρήσεις παικτών, όπως ο Αντρές Τσάβες, Ροντρίγκο Μολέντο, Λούκας Βιγιαφάνιες, τον υποχρέωναν να αναδιαμορφώσει το ρόστερ για ακόμη μία φορά.

Η αποχώρηση του Νίκου Λυμπερόπουλου μετά το «ξεπούλημα» του Μάρκους Μπεργκ είχε, ούτως ή άλλως, προκαλέσει επιπλέον σύγχυση στο… ροκ καλοκαίρι του 2017 και το κακό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα έφερε σε ακόμη πιο δύσκολη θέση τον Ουζουνίδη, που συν τοις άλλοις δεν ανέδειξε ούτε έναν «σπόρο» από τις Ακαδημίες.

Ο νυν τεχνικός της ΑΕΚ, από την πλευρά του, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες ήταν απλήρωτος για πολλούς μήνες στις δόσεις συμβολαίου, είχε εκφράσει δημόσια τη δυσαρέσκειά του πριν από το περυσινό 4-0 της Τούμπας. Αισθάνθηκε πικραμένος και προδομένος από τη στάση Αλαφούζου.

Πολλές φορές είχε φτάσει ένα βήμα πριν από την παραίτηση, όμως προτίμησε να μείνει μέχρι τέλους. Από τη στιγμή που και η διοίκηση δεν είχε τη διάθεση να ανανεώσει τη μεταξύ τους συνεργασία, ο Μαρίνος έφυγε τον περασμένο Μάιο και λίγο αργότερα ανακοινώθηκε από την ΑΕΚ.

Μία ταραχώδης θητεία χωρίς τίτλους, μερικές μεμονωμένες επιτυχίες, αμέτρητα προβλήματα. Υπό τους ήχους κάποιου σκληρού ροκ τραγουδιού, ίσως του «Highway to Hell» των AC/DC. Αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον το track που θα συνοδεύσει τη μάχη του Ουζουνίδη απέναντι στην τέως ομάδα του. Σίγουρα θα νιώθει… τρακ.

Νταμπίζας – Γκραντ: Περπατάνε παράλληλα;

Ο Γκραντ… Παναθηναϊκός και τo άκυρο στη Μ. Χάιφα

Εγκρίθηκε η αλλαγή καταστατικού για Παϊρόζ

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Παναθηναϊκός-Ουζουνίδης: Ραντεβού μετά το «διαζύγιο»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μάνος Ανδρουλάκης

Ο Μάνος Ανδρουλάκης σπούδασε αθλητική δημοσιογραφία και το 2006 έκανε την αρχή σε εβδομαδιαία εφημερίδα του Ηρακλείου Κρήτης. Από το 2009 μέχρι το 2015 εργάστηκε στην ιστοσελίδα Contra.gr. Στο Sportime επιμελείται τους αγώνες του ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκού και θέματα γύρω από την «πράσινη» επικαιρότητα.