ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Δεν θα γίνει κανένα ξεπούλημα των «μπέμπηδων»

Η φημολογία καλλιεργήθηκε από τη στιγμή που άρχισε ν’ αποδίδει το νεανικό πλάνο Νταμπίζα - Δώνη. Και διατηρείται…
Παναθηναϊκός: Δεν θα γίνει κανένα ξεπούλημα των «μπέμπηδων»

Το να γίνει ο Παναθηναϊκός selling club μόνο στην Ελλάδα θα μπορούσε να είναι μομφή. Καμία Πόρτο δεν έπεσε έξω, πουλώντας παίκτες. Ενδεικτικά. Προοδεύει, εκμεταλλευόμενη τα χρήματα που έχει λαμβάνειν και βγάζοντας νέο «προϊόν» από πίσω.

Όσοι δεν αποδέχονται αυτό το μοντέλο, ας το δουν ως ένα καλό μονοπάτι να ξεχρεώσει η εταιρεία. Από εκεί και πέρα στον τωρινό Παναθηναϊκό ουδέποτε τέθηκε θέμα… ξεπουλήματος. Παρένθεση: Αν κάτι τέτοιο ίσχυε, είτε ως απόφαση του ανθρώπου που «τρέχει» τώρα την ΠΑΕ (δηλαδή του Αλαφούζου, ο οποίος το έκανε πράξη στο τέλος του 2017 και στο πρώτο μισό του 2018!) είτε ως μελλοντικό project του Πιεμπονγκσάντ και των συνεργατών του (δηλαδή των επενδυτών που έχουν υπογράψει συμφωνητικό μεταβίβασης μετοχών με τον πρώην πρόεδρο), ουδείς θα μπορούσε να τους σταματήσει. Κανένας Νταμπίζας, κανένας Δώνης!

Εκεί θα ήταν στη διακριτική ευχέρεια τεχνικού διευθυντή και προπονητή να πουν «ναι, προχωράμε» ή «δεν συμφωνούμε» και στην περίπτωση αυτή ν’ αποχωρήσουν! Μέσα στη χρονιά, πριν συμπληρωθεί καν το 1/3 της Super League, με τον Γιώργο Δώνη μόλις μετά το 0-0 με την ΑΕΚ να θέτει δημόσια τον πρώτο μεγάλο στόχο της σεζόν (πεντάδα και σβήσιμο ευρωπαϊκής τιμωρίας), κάθε τέτοιο σενάριο περί πρόωρων πωλήσεων μπορεί να κριθεί επιεικώς άκαιρο και πιο αυστηρά ύποπτο.

ΚΛΕΙΝΟΥΝ Τ’ ΑΥΤΙΑ!

Το Sportime έχει καταγράψει, με σεβασμό ειδικά στην προσπάθεια Νταμπίζα και Δώνη αλλά και σ’ αυτήν των νέων ηλικιακά ποδοσφαιριστών να καθιερωθούν στο «τριφύλλι», το ενδιαφέρον που δεδομένα υπάρχει για ορισμένα «τριφυλλάκια». Λογικό και τιμητικό για τον Παναθηναϊκό. Καμία επίσημη πρόταση, ωστόσο, δεν έχει φτάσει και θα ήταν οξύμωρο να έχει γίνει κάτι τέτοιο Νοέμβριο μήνα… Κανένας σοβαρός σύλλογος δεν αποφασίζει να καταθέσει δαπανηρές προτάσεις με ορισμένες, λίγες, συμμετοχές ενδεχόμενου στόχου του.

Το καλό για τον Παναθηναϊκό είναι ότι έχει ανθρώπους που κλείνουν τ’ αυτιά τους σε ό,τι συμβαίνει. Νίκος Νταμπίζας και Γιώργος Δώνης ακολουθούν ένα πλάνο, το οποίο κι έχουν περιγράψει σε δημόσιες τοποθετήσεις τους, το έχει περάσει ως ενημέρωση στον Τύπο η ίδια η ΠΑΕ και θα τηρηθεί απαρέγκλιτα όσο βρίσκεται η δυάδα στον Παναθηναϊκό. Η φετινή σεζόν αποτελεί προπαρασκευαστική για το «τριφύλλι» που θέλουν να χτίσουν. Οι ανανεώσεις θα έρθουν στην ώρα τους. Οι πωλήσεις θα γίνουν κι αυτές στην ώρα τους…

Η ΚΑΜΠΑΝΑ ΧΤΥΠΑ ΓΙ’ ΑΛΛΟΝ!

Τι κρύβεται, τώρα, πίσω από τα επικοινωνιακά τρικ μέσα σε σημαντικές αγωνιστικές υποχρεώσεις ντέρμπι; Τονίζεται η ύπαρξη διοικητικού κενού απλά. Με καμία διοικητική σταθερότητα δεν θα έβρισκαν πρόσφορο έδαφος τέτοια σενάρια. Αν υπάρχει διοικητικό κενό; Ο Παναθηναϊκός διέρχεται ένα μεταβατικό στάδιο. Στο οποίο κάποιος πρέπει να «τρέχει» την εταιρεία. Με γνώμονα όσα έχουν συμφωνήσει Γιάννης Αλαφούζος και Παϊρόζ Πιεμπονγκσάντ και σημείο αναφοράς την επίσημη δήλωση του πρώην προέδρου στις αρχές Οκτωβρίου, μόνο καλό είναι αυτό που συμβαίνει.

Μόλις σχηματοποιηθεί η κατακλείδα του deal, τότε θα ληφθούν από τους αρμόδιους της στιγμής εκείνης κάθε λογής αποφάσεις που αγγίζουν το δυναμικό όπως το έχουν σχεδιάσει οι Νταμπίζας και Δώνης. Ενδιαφέρον για ποδοσφαιριστές θα προκύπτει. Διαβουλεύσεις για επεκτάσεις συμβολαίων, οι οποίες πρέπει να γίνουν έγκαιρα, θα εξελίσσονται. Επίσημες συζητήσεις, εφόσον έρθει καλή οικονομικά πρόταση για ποδοσφαιριστή, θα γίνονται. Όταν κάτι απ’ όλα τα παραπάνω συζητείται a priori, δίχως χειροπιαστές αποδείξεις που να παραπέμπουν σε γεγονός και συνοδευόμενο από άναρθρες κραυγές περί ξεπουλήματος, επιβάλλεται να διαπιστωθούν τα κίνητρα που το γεννούν…

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Παναθηναϊκός: Δεν θα γίνει κανένα ξεπούλημα των «μπέμπηδων»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Λάμπρος Γκαραγκάνης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.