ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Τσίπρας: Υποψήφιος… Παναθηναϊκής αποδοχής για την Αθήνα;

Μένει να φανεί αν υπάρχει ή όχι αθλητικό παρασκήνιο πίσω από την επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ για τον υποψήφιο Δήμαρχο Αθηναίων εν όψει των Εκλογών Τοπικής Αυτοδιοίκησης που έρχονται το 2019.
Τσίπρας: Υποψήφιος… Παναθηναϊκής αποδοχής για την Αθήνα;

Ο Αλέξης Τσίπρας έχει συνδεθεί πολλάκις στην πολιτική του καριέρα με συμβάντα όπου αθλητισμός και πολιτική τέμνονταν. Από τους κορμοράνους στον Βοτανικό έως τις παρεμβάσεις που του αποδόθηκαν το τρέχον έτος κρίσης του Παναθηναϊκού.

Το ερώτημα που προκύπτει αναφορικά με τις επικείμενες Εκλογές, όσον αφορά την ανάδειξη νέου Δημάρχου στην Αθήνα, είναι αν ο Πρωθυπουργός θα στοχεύσει σε μία συγκεκριμένη δεξαμενή ψηφοφόρων ή αν θα επιλέξει πρόσωπο με άλλα κριτήρια (κομματικά, πολιτικών ικανοτήτων κι όχι με απόλυτο αυτό της δημοφιλίας).

ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΝΟΕΜΒΡΙΟ

Το αμέσως επόμενο διάστημα ο Αλέξης Τσίπρας θα κοινοποιήσει την απόφασή του για την υποψηφιότητα απέναντι στον Κώστα Μπακογιάννη. Ένα όνομα που η αλήθεια είναι αποτελεί ισχυρό αντίπαλο, μια και είναι άφθαρτο πρόσωπο πολιτικά, νεαρής ηλικίας, αγγίζει τη δεξιά και τα κεντρώα στοιχεία, είναι γνωστός στο ευρύ κοινό και με πείρα στην Αυτοδιοίκηση.

Ως τώρα τα ονόματα που έχουν «παίξει» ως υποψήφια ή πιθανά από το κόμμα της συγκυβέρνησης δεν έχουν ανάλογο impact, αν και στην πλειοψηφία τους ουδείς μπορεί να πει ότι δεν είναι αξιόλογα. Κανένα δεν προχώρησε, για διαφορετικούς λόγους. Το μοναδικό που είχε έμμεση σχέση με τον αθλητισμό ήταν του καθηγητή Νίκου Μπελαβίλα. Σύμφωνα με πληροφορίες που κατέγραψε η εφημερίδα Sportime, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΑΘΗΝΑΣ ΑΕ αποτέλεσε ισχυρή σκέψη του Τσίπρα για τη Δημαρχία. Δέχτηκε αρμοδίως πρόταση, την οποία απέρριψε σύμφωνα με πληροφορίες.

Ο Νίκος Μπελαβίλας θα μπορούσε να συνδεθεί και πιθανότατα μπορεί να γίνει αυτό στο μέλλον, όταν το πλάνο αναπλάσεων που έχει για την Αθήνα φτάσει στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ – ΓΡΙΦΟΣ ΚΑΙ Η ΔΙΑΡΡΟΗ

Η συνέντευξη του Πρωθυπουργού στον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA, μεταξύ άλλων, έκρυβε και μία «βομβίτσα» που ετεροχρονισμένα πήρε την προβολή που της άξιζε. Λογικό, διότι η τοποθέτηση φέρεται να έγινε στο περιθώριό της! «Στον Δήμο της Αθήνας θα κατεβάσω πρόσωπο που θα εκπλήξει. Δεν ξέρει πως είναι να χάνεις», ήταν η ατάκα του σύμφωνα με τη διαρροή.

Η δεύτερη διαρροή αφορούσε την απόκρισή του σε δημοσιογράφο του καναλιού, συγγενικό πρόσωπο πρώην συνεργάτη του. Ο Τσίπρας στην πλάκα του δημοσιογράφου «φοβάμαι τα παιδιά μου μην γίνουν ΣΥΡΙΖΑ» φαίνεται ότι απάντησε «κι εγώ φοβόμουν μήπως οι γιοι μου γίνουν Ολυμπιακοί»! Τα παιδιά του Πρωθυπουργού να σημειωθεί παίζουν μπάσκετ στην Ακαδημία του Παναθηναϊκού…

Ότι «χτίζεται» ένα φιλο-Παναθηναϊκό προφίλ του Τσίπρα είναι προφανές. Ανεξαρτήτως του παρελθόντος. Το ρεπορτάζ επάνω στην πρώτη διαρροή αναφέρει ότι μόνο τυχαία δεν είναι η αναφορά περί υποψηφίου – έκπληξη που δεν ξέρει να χάνει! Προεκτάσεις του αναφέρουν ότι είναι πολύ κοντά να κλείσει δυνατό όνομα από τον χώρο του αθλητισμού…

Πρώην αθλητή ή παράγοντα; Ουδείς επιβεβαιώνει, μια και πρόκειται για υπόθεση που χειρίζεται αποκλειστικά ο ίδιος. Συγκεκριμένες πηγές αναφέρουν ότι το όνομα αυτό θα συνδέεται άρρηκτα με τον Παναθηναϊκό, που είναι ο σύλλογος της πρωτεύουσας.

Σε μία εποχή που το «τριφύλλι» διέρχεται οικονομική κρίση και πρέπει άμεσα να προχωρήσει η υπόθεση του νέου γηπέδου, αν το όνομα που θα επιλέξει ο Πρωθυπουργός για τη Δημαρχία Αθηναίων προέρχεται από τον ευρύτερο ή στενό χώρο των «πράσινων» έχει τεράστια σημασία… Αναμονή, λοιπόν!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τσίπρας: Υποψήφιος… Παναθηναϊκής αποδοχής για την Αθήνα;», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Λάμπρος Γκαραγκάνης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.