ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Ο Κότσαρης έμαθε να είναι έτοιμος!

Ο 22χρονος τερματοφύλακας έκανε ντεμπούτο στη Super League στο πιο δύσκολο παιχνίδι που θα μπορούσε να τύχει. Κι ανταποκρίθηκε… Η δουλειά Μαλιαρίτση και το μεγάλο «θέλω» του.
Παναθηναϊκός: Ο Κότσαρης έμαθε να είναι έτοιμος!

Ο Παναθηναϊκός κλονίστηκε από τον τραυματισμό του Σωκράτη Διούδη και τον τρόπο που αυτός έγινε. Ο Κωνσταντίνος Κότσαρης χρειάστηκε να μπει χωρίς ζέσταμα καν στο Φάληρο και ν’ αποδείξει ότι όχι απλά βελτιώθηκε. Πως είναι έτοιμος.

Η μοίρα για τον τερματοφύλακα είναι σκληρή. Για να παίξει πρέπει κάτι να γίνει. Συνήθως κακό για την ομάδα του. Να τιμωρηθεί ή να τραυματιστεί ο βασικός… Όλοι, όμως, πέρασαν από τη θέση αυτή. Ακόμη και μεγάλοι αθλητές, γυάλισαν τον πάγκο. Πρόκοψαν όσοι άντεξαν ψυχολογικά και δούλεψαν από το βάρος του ενδεχομένου ποτέ να μην γίνουν βασικοί. Τον Κότσαρη δεν τον πήραν τα χρόνια… 22 ετών είναι, για τερματοφύλακας νεογνό!

Κλήθηκε στο ελληνικό Clasico να ντεμπουτάρει στο πρωτάθλημα, έχοντας παίξει επίσημο ματς για πρώτη φορά στο Κύπελλο προ ετών. Μετά από τραυματισμό του Σωκράτη Διούδη, ο οποίος επηρέασε όλη την ομάδα και τη λειτουργία της σ’ όλα τα επίπεδα. Έβγαλε με απίθανο τρόπο το φάουλ του Χριστοδουλόπουλου, απομάκρυνε μία επικίνδυνη κεφαλιά του Ποντένσε και νικήθηκε στα χασομέρια σε μία φάση που φαίνεται πως έχει ευθύνη. Χωρίς, όμως, να είναι μεγάλη, αφού συνολικά νικήθηκε η άμυνα του Παναθηναϊκού και όχι ο ίδιος.

Η ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΥ

Πέρασαν περισσότεροι 3 μήνες από μία χαρακτηριστική στιγμή στο φιλικό με τη Χάγη στην Ολλανδία. Ο Κότσαρης υποδέχεται μία ακίνδυνη σέντρα από τα δεξιά. Πηγαίνοντας να μπλοκάρει την μπάλα στον αέρα, του φεύγει ελαφρώς από τα χέρια. Πέφτει στο έδαφος και παρά τη σιγουριά της σταθερότητας, η οποία δημιουργήθηκε ως συνθήκη, μπλοκάρει με δυσκολία! Γνωστές οι ικανότητες του Κότσαρη, αλλά η αμφιβολία γεννιόταν. Μπορεί;

Η δουλειά που πιστώνεται στον Παναγιώτη Μαλιαρίτση είναι στο ψυχολογικό κομμάτι. Εκεί εντόπισε την αδυναμία ο προπονητής τερματοφυλάκων του «τριφυλλιού». Έκανε τον Κότσαρη να πιστέψει ξανά στις δυνατότητές του. Η επέκταση του συμβολαίου του, τον Αύγουστο, έως το 2021 πιθανώς να ήταν το σημείο καμπής. Ο 22χρονος τερματοφύλακας περιβλήθηκε από εμπιστοσύνη εμπράκτως πλέον κι άρχισε ό,τι εισέπραξε να το βγάζει στο χορτάρι. Στην προπόνηση και στο γήπεδο.

ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΕ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΚΙ ΕΚΡΗΞΗ

Η ψυχολογία και η δουλειά σ’ αυτήν είναι θεωρητικό έργο. Εύκολα αποδεικνύεται. Στο Φάληρο φάνηκε. Ένας έτοιμος τερματοφύλακας μπήκε να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά και το πέτυχε. Χωρίς φόβο, με προσήλωση και σοβαρότητα. Εμπνέοντας σιγουριά στους συμπαίκτες του. Έτσι, ενδεχομένως να σκέφτηκε και στο γκολ του Ολυμπιακού ο Κουλιμπαλί που δεν πηγαίνει στην μπάλα: «Θα τη διώξει ο Κότσαρης»! Κάτι σημαίνει, όμως, τούτο…

Με αγωνιστικά κριτήρια ο Έλληνας τερματοφύλακας είναι βελτιωμένος σε θέματα αντίδρασης κι έκρηξης. Ο Μαλιαρίτσης εστιάζει στους συγκεκριμένους τομείς, όπως και στη δουλειά στις εξόδους. Πρόωρο να καταγραφεί κάτι τέτοιο για τον ανερχόμενο Κότσαρη, που, όμως, και στους 3 τομείς είναι ανεβασμένος. Περίμενε, πίσω από τον Σωκράτη Διούδη, υπομονετικά τη σειρά του. Μεστωμένος από την προπόνηση και την αφοσίωση στη δουλειά. Αυταπόδεικτα, πλέον, η δυάδα τερματοφυλάκων του Παναθηναϊκού καθίσταται ισχυρή.

Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ

Ο Παναγιώτης Μαλιαρίτσης βρήκε έναν τερματοφύλακα με καλά στοιχεία, τα οποία προσπαθεί ν΄ απογειώσει. Με τη βοήθεια του γκρουπ εκγύμνασης στη θέση. Η σχέση μεταξύ του προπονητή και των Διούδη, Κότσαρη, Ξενόπουλου, Χριστογεώργου, αλλά και των παιδιών που κάποιες φορές ανεβαίνουν και γυμνάζονται από την Ακαδημία είναι άριστη, με τον έναν να συνεισφέρει στη βελτίωση του άλλου.

Δούλεψε στην ψυχολογία του Κωνσταντίνου Κότσαρη, στην έκρηξη, στην αντίδρασή του. Γρήγορος ήταν έτσι κι αλλιώς. Τεχνική και ικανότητα με την μπάλα στα πόδια υπήρχε κι αυτό γιατί στην Ακαδημία ο 22χρονος πήρε τα απαραίτητα εφόδια. Η δουλειά στο φυτώριο είναι υψηλού επιπέδου παραδοσιακά και σαφώς παίζει τον ρόλο της στην εξέλιξη του αθλητή. Το γόνιμο έδαφος προσφερόταν. Με την προσθήκη του Γιώργου Δώνη και του προπονητικού του επιτελείου, το… χωράφι απλά άρχισε να καλλιεργείται με τον σωστό τρόπο.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Παναθηναϊκός: Ο Κότσαρης έμαθε να είναι έτοιμος!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Λάμπρος Γκαραγκάνης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.