ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Βοτανικός: Τα απίστευτα κέρδη του Ερασιτέχνη! (pics)

Με στοιχεία, αριθμούς και νομοθετικές αποδείξεις, τα οφέλη της ΠΑΕ και του Αθλητικού Ομίλου από ενδεχόμενη ολοκλήρωση της Διπλής Ανάπλασης.
Βοτανικός: Τα απίστευτα κέρδη του Ερασιτέχνη! (pics)

Βοτανικός. Σύλλογος μεγάλος παντού. Κατάσταση ικανή ν’ απογειώσει το «τριφύλλι». Η αναζήτηση ήταν δύσκολη. Συλλογή στοιχείων που πρέπει να διαβάσει ο κόσμος του Παναθηναϊκού, ο οποίος επιλέγει το Sportime για την ενημέρωσή του κι ακόμη δεν έχει διαβάσει.

Η στέγαση στον Βοτανικό αποτέλεσε αντικείμενο έρευνας. Με τελευταία πράξη, που δύναται να γίνει, την αυτοψία στον χώρο που θα μπορούσε σήμερα να υπάρχει το πλέον σύγχρονο γήπεδο της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Μένει να προκύψει μία διοίκηση στιβαρή και αποφασισμένη, ώστε να υλοποιήσει το Προεδρικό Διάταγμα του Μαΐου 2013. Το έτος 2019 αποτελεί χρονικό σημείο εύρεσης λύσης για το μείζον θέμα του γηπέδου του Παναθηναϊκού. Η ανάπλαση της Αθήνας, η κατάληξη των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων και της Λεωφόρου οδηγούν σ’ αυτήν την κατεύθυνση. Μέσα σε προεκλογική περίοδο, ευνοεί η συγκυρία.

Αν και δεν χρειάζεται καμία μεγάλη πολιτειακή παρέμβαση, ώστε να γίνει το αυτονόητο. Καμία άδεια, πέραν της ανανέωσης των υπαρχόντων οικοδομικών. Να εφαρμοστεί το εν ισχύ ΠΔ, η κείμενη νομοθεσία και οι αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, που τα προβλέπουν όλα. Είναι, ίσως, η τελευταία επιχειρηματική ευκαιρία για κάποιον που θα θελήσει να επενδύσει σε εμπορικό κέντρο και γήπεδο μαζί!

Οι πολεοδομικές αρχές του άμεσου μέλλοντος αντιτίθενται στον συνδυασμό. Κι αυτό γιατί θεωρούν πως ξέφυγε το πράγμα. «Δεν φτιάχνονται πλέον γήπεδα με mall, αλλά mall με γήπεδα», θα τους ακούσεις να λένε. Όχι στην Ελλάδα τόσο, γι’ αυτό και είναι μοναδική ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό να εκμεταλλευτεί ό,τι προβλέπει ο νόμος στον Βοτανικό. Μπορούν να γίνουν τόσα πολλά, με εμπορικές χρήσεις για τον σύλλογο, λαμβάνειν για τον Ερασιτέχνη, τη στιγμή που με πολεοδομικούς όρους το «Απόστολος Νικολαΐδης» τελεί σε καθεστώς υπερδόμησης και δεν γίνεται τίποτα άλλον πέραν του καλλωπισμού!

Η… ΤΣΕΠΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ

Ακόμη και πολέμιοι του πλάνου παραδέχονται ότι δεν μπορούν να κάνουν πολλά. Όταν αποφασίσει ο Παναθηναϊκός ότι πρέπει και είναι ικανός να προχωρήσει, εμπόδια νομοθετικά δεν χωρούν να μπουν. Ενδεχόμενη κατάργηση της Διπλής Ανάπλασης, πέραν των ηθικών ζητημάτων ως προς τα οφέλη του σωματείου και την εναντίωση σ’ αυτά, θα ενεργοποιήσει και ρήτρες εκατομμυρίων τις οποίες θα πρέπει να πληρωθεί το «τριφύλλι», όπως από τον Δήμο Αθηναίων η οποία μπορεί ν’ αγγίξει και τα 26 εκατ. ευρώ!

Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να μην υπάρχει εσωτερικός πόλεμος στους «πράσινους» και να προκύψει κοινή πλεύση για την επίλυση του γηπεδικού ζητήματος του ποδοσφαιρικού τμήματος. Υπουργείο Περιβάλλοντος, Δήμος Αθηναίων, ΠΑΕ, Ερασιτέχνης να εργαστούν επάνω στο μοναδικό εφικτό πλάνο που υπάρχει, έτοιμο, αυτή τη στιγμή. 200 στρέμματα, γήπεδο χωρητικότητας έως 40.000 θεατών, εγκαταστάσεις Ερασιτέχνη και μουσειακό κτίσμα για τη σωματειακή ιστορία των «πράσινων». Μεταξύ άλλων…

Δεν υπάρχει ένας που θ’ αναμειχθεί στο έργο και δεν θα βγει κερδισμένος κι επειδή δεν υφίσταται σωστή ενημέρωση επί του θέματος, επιτρέποντας ο Αθλητικός Όμιλος τα δικαιώματα χρήσης της έκτασης της Λεωφόρου λαμβάνει δικαιώματα χρήσης γης για 99 έτη στο 50% του γηπέδου του Βοτανικού και 40 στρέμματα οικοπέδου. Νέες εγκαταστάσεις, κάτω από τις κερκίδες του νέου γηπέδου για κάλυψη των αναγκών των τμημάτων του. Μέχρι την έναρξη λειτουργίας απολαβές 300.000 ευρώ ετησίως και τα διαφυγόντα έσοδα του «Απόστολος Νικολαΐδης» και μέχρι την αποπληρωμή του 600.000 ευρώ ετησίως με ποσοστιαία αναπροσαρμογή ανά έτος και 7,5% των ακαθάριστων εισπράξεων των εισιτηρίων. Με λόγια απλά, γιγαντώνει το ποδόσφαιρο κι όλα τα ερασιτεχνικά τμήματα του Παναθηναϊκού αλλάζουν επίπεδο!

Βοτανικός: Αυτοψία σ’ ένα παλάτι επάνω στις λάσπες (pics/vids)

Βοτανικός: Όλα ΓΙΝΟΝΤΑΙ για να ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Βοτανικός: Τα απίστευτα κέρδη του Ερασιτέχνη! (pics)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Λάμπρος Γκαραγκάνης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.