ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Κολοβέτσιος: Μένει με το σπαθί του!

Ο Δημήτρης Κολοβέτσιος είναι, ίσως, στην καλύτερη ποδοσφαιρική ηλικία. Το μυαλό έχει πήξει κα ο Λαρισαίος κάνει τη διαφορά στο φετινό «τριφύλλι». Δεν του το είχαν, είναι η αλήθεια… Το καλοκαίρι το «που πάμε με Κολοβέτσιο;», μεταξύ άλλων, ακούστηκε πολύ. Ορισμένοι εκφραστές τέτοιων απόψεων είναι αυτοί που πρώτοι, τώρα, σπεύδουν ν’ αποδώσουν εύσημα! Είναι ο...
Κολοβέτσιος: Μένει με το σπαθί του!

Ο Δημήτρης Κολοβέτσιος είναι, ίσως, στην καλύτερη ποδοσφαιρική ηλικία. Το μυαλό έχει πήξει κα ο Λαρισαίος κάνει τη διαφορά στο φετινό «τριφύλλι».

Δεν του το είχαν, είναι η αλήθεια… Το καλοκαίρι το «που πάμε με Κολοβέτσιο;», μεταξύ άλλων, ακούστηκε πολύ. Ορισμένοι εκφραστές τέτοιων απόψεων είναι αυτοί που πρώτοι, τώρα, σπεύδουν ν’ αποδώσουν εύσημα!

Είναι ο πιο βελτιωμένος παίκτης επί των ημερών Νίκου Νταμπίζα και Γιώργου Δώνη. Το λέει ο προπονητής, φάνηκε από την προετοιμασία, αποδεικνύεται στο γήπεδο. Στα 27 του είναι ο ηγέτης της άμυνας των «πράσινων» και ο μέντορας του Θεοφάνη Μαυρομμάτη. Πλάι σ’ αυτόν ο Φάνης… ξεψάρωσε. Έκανε τα λάθη, τις καλές του εμφανίσεις, αρχίζει να καθιερώνεται φορώντας τη βαριά πράσινη φανέλα.

Και τον πρώτο χρόνο, έχοντας έρθει ως ελεύθερος, ο Κολοβέτσιος ήταν φιλότιμος. Μαχητικός. Χάθηκε στη γενικότερη μετριότητα που χαρακτήριζε τον Παναθηναϊκό με τον Μαρίνο Ουζουνίδη στον πάγκο. Τι κι αν ήταν επιλογή του προπονητή, στο γήπεδο δεν φαινόταν κάτι τέτοιο. Ούτε με εμπιστοσύνη έπαιζε, τη στιγμή που το ποδοσφαιρικό τμήμα ταλανιζόταν από σοβαρά διοικητικά και οικονομικά προβλήματα.

ΦΑΙΝΟΤΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Ο κεντρικός αμυντικός των «πράσινων» είναι προσγειωμένος και μετράει τα λόγια του. Οι ποδοσφαιριστές προτιμούν να μιλούν στο γήπεδο. Ο Κολοβέτσιος, άριστος χειριστής του λόγου, το καλοκαίρι είχε δηλώσει στο Sportime από το Χίλζε της Ολλανδίας: «Δεν ξεχνάμε ότι παίζουμε στον Παναθηναϊκό. Πρέπει και επιβάλλεται να κερδίζουμε κάθε ματς». Εκφράζοντας βεβαιότητα πως στο χορτάρι το αποτέλεσμα θα είναι άλλο απ’ αυτό που ανέμενε τότε πολύς κόσμος. Ο οποίος, ευτυχώς, δεν δικαιώθηκε.

Για τον ίδιο η προσαρμογή στην τριάδα έγινε εύκολα, με τον Δώνη να τον τοποθετεί σαν κεντρικό στόπερ. Κάτι διαφορετικό για τον ίδιο, παρά το γεγονός ότι και στην ΑΕΚ παλαιότερα είχε παίξει όχι σε άλλη διάταξη μα σε άλλη θέση (δεξί μπακ)! Στις προσαρμογές μέσα στην αγωνιστική σεζόν, στο πρώτο μισό της, ο Κολοβέτσιος αποτέλεσε εγγύηση. 13 συμμετοχές στο πρωτάθλημα, 1.170 αγωνιστικά λεπτά. Μόνο με την «Ένωση» δεν ήταν παρών στην αποστολή, αν και το πάλεψε μέχρι την ύστατη ώρα στο ξενοδοχείο λόγω τραυματισμού.

ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ

Ο Κολοβέτσιος στον 1,5 χρόνο που είναι στον Παναθηναϊκό έπεισε και τον πλέον δύσπιστο πως αξίζει αυτό να συμβαίνει. Δικαιολογημένα είναι εκ των ηγετών της φετινής «πράσινης» έκδοσης. Ορθότατα Νταμπίζας και Δώνης «τρέχουν» την επέκταση του συμβολαίου του και μετά το καλοκαίρι του 2019, που αυτό λήγει. Τα πάντα δείχνουν να κυλούν καλά και δεν αποκλείεται ακόμη και μέσα στον Ιανουάριο να προκύψουν τα ευχάριστα μαντάτα. Που θα ισοδυναμούν με την παραμονή του στο «τριφύλλι» μέχρι το καλοκαίρι του 2022.

Επιθυμία του είναι να γίνει αυτό. Ο Δώνης έχει βρει στο πρόσωπό του έναν δεκτικό παίκτη, ο οποίος μπορεί να καθοδηγήσει την άμυνα στη φάση που είναι τώρα οι «πράσινοι». Να είναι αξιόπιστος ανασταλτικά και να μπορεί να μεταφέρει την ψυχραιμία στους νεότερους παρτενέρ του. Ακέραιος χαρακτήρας, χαμηλών τόνων, αγωνιστικά επαρκέστατος. Τι άλλο να ζητήσει ένας προπονητής; Ο 49χρονος τεχνικός το καλοκαίρι δήλωσε στο Sportime ότι όλοι θα έχουν την ευκαιρία τους. Οι πάντες θα πάρουν τον χρόνο και τη θέση που τους αξίζει, σε μία σεζόν αξιολόγησης για τον Παναθηναϊκό του 2019.

Ο Δημήτρης Κολοβέτσιος δικαίως κέρδισε την εμπιστοσύνη της τεχνικής διοίκησης του «τριφυλλιού». Να τελειώσει με το καλό η συμφωνία, να πέσουν βούλες και θα μιλάμε για μία κίνηση, η οποία μπορεί να μην προκαλεί εντυπωσιασμό αλλά διασφαλίζει την αγωνιστική συνοχή στα μετόπισθεν στο οικονομικό πλαίσιο που πορεύονται οι «πράσινοι». Ο 27χρονος ήρθε μ’ ένα συμβόλαιο γύρω στις 150.000 ευρώ τον χρόνο, θα λάβει μία αύξηση που θα τον ανεβάσει περίπου στις 200.000 και θα συνεχίσει να φορά για τα επόμενα 3 χρόνια, από το ερχόμενο καλοκαίρι που λήγει το υπάρχον συμβόλαιο, τα πράσινα.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κολοβέτσιος: Μένει με το σπαθί του!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Λάμπρος Γκαραγκάνης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.