ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ντοκουμέντο: Πράσινη η φανέλα του Παναθηναϊκού από το 1908 (pic)

Το ντοκουμέντο που παρουσιάζεται λύνει κάθε απορία. Ο Παναθηναϊκός συνδέθηκε, με γνώμονα ιστορικές αναφορές που εξελίχθηκαν σε αστικό μύθο, με το κόκκινο χρώμα στη φανέλα του ως ΠΟΑ. Δεν ισχύει. Στο Παναθηναϊκό graphic novel «1908», στον 1ο τόμο που κυκλοφορεί, παρουσιάζεται απόκομμα τηλεγραφήματος της Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων προς τον Δήμο Τρικάλων, με ημερομηνία 18 Αυγούστου...
Ντοκουμέντο: Πράσινη η φανέλα του Παναθηναϊκού από το 1908 (pic)

Το ντοκουμέντο που παρουσιάζεται λύνει κάθε απορία. Ο Παναθηναϊκός συνδέθηκε, με γνώμονα ιστορικές αναφορές που εξελίχθηκαν σε αστικό μύθο, με το κόκκινο χρώμα στη φανέλα του ως ΠΟΑ. Δεν ισχύει.

Στο Παναθηναϊκό graphic novel «1908», στον 1ο τόμο που κυκλοφορεί, παρουσιάζεται απόκομμα τηλεγραφήματος της Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων προς τον Δήμο Τρικάλων, με ημερομηνία 18 Αυγούστου 1908. Ο Παναθηναϊκός είχε ιδρυθεί λίγους μήνες πίσω.

Σ’ αυτό αναφέρεται ότι στο πρώτο επίσημο παιχνίδι της η νεοϊδρυθείσα, τότε, ομάδα φορούσε πράσινο χιτώνα (φανέλα) με ερυθρά παραράμματα (το τέλος της φανέλας σε λαιμό και μανίκια). Κόκκινη ήταν η 2η εμφάνιση των αναπληρωματικών παικτών, ενώ μέσα στο 1908 καταργήθηκε και η ασπρόμαυρη (λευκή φανέλα, μαύρο παντελόνι).

Στο παρθενικό επίσημο ματς ο Παναθηναϊκός φόρεσε πράσινη φανέλα, στους Πανθεσσαλικούς Αγώνες. Αυτό είναι και το χρώμα που συνεχίζει ο σύλλογος να τιμά έως σήμερα.

Παναθηναϊκός: Η ιστορία του «τριφυλλιού» σε κόμικ

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ντοκουμέντο: Πράσινη η φανέλα του Παναθηναϊκού από το 1908 (pic)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Λάμπρος Γκαραγκάνης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.