ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Άλτμαν: «Ήρθε η ώρα να βοηθήσω έμπρακτα»

Η συνέντευξη του άσου του Παναθηναϊκού στο match programme της αναμέτρησης με την Ξάνθη
Άλτμαν: «Ήρθε η ώρα να βοηθήσω έμπρακτα»

Με συνέντευξη στο match programme της αναμέτρησης κόντρα στην Ξάνθη, ο Όμρι Άλτμαν δήλωσε έτοιμος να βοηθήσει τον Παναθηναϊκό μετά από 10 μήνες.

Ο άτυχος άσος υπογράμμισε ότι φέτος το “τριφύλλι” είναι πιο… ομάδα, ενώ υποστήριξε ότι ένας από τους στόχους της σεζόν είναι η κατάκτηση του Κυπέλλου.

Επιπλέον, ο Άλτμαν αναφέρθηκε στις “σκοτεινές διαδρομές” που βίωσε και έστειλε ευχαριστίες προς όλους όσοι του στάθηκαν.

Αναλυτικά:

-Την περασμένη εβδομάδα συμπλήρωσες 10 μήνες αγωνιστικής απραξίας. Πότε πιστεύεις ότι θα είσαι έτοιμος να ενισχύσεις την ομάδα;

«Αισθάνομαι απόλυτα έτοιμος. Βέβαια σε μία προπόνηση που κάναμε μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων τραυματίστηκα ελαφρά, αλλά τώρα είμαι απόλυτα υγιής και προπονούμαι κανονικά. Βρίσκομαι πλέον στη διάθεση του προπονητή μας και έτοιμος να βοηθήσω την ομάδα, όποτε μου ζητηθεί».

-Είχες πει ότι αυτό το διάστημα είχε και σκοτεινές διαδρομές. Τι εννοούσες με αυτό;

«Μετά από έναν τόσο σοβαρό τραυματισμό όπως εκείνος που μου συνέβη, νιώθεις πολλά σκαμπανεβάσματα κάθε εβδομάδα. Ουσιαστικά δεν ξέρεις τι σου συμβαίνει σωματικά και ψυχολογικά μέχρι την τελική σου αποθεραπεία. Περνάς διάφορα στάδια μέχρι να σταθεροποιηθείς.

Το παν είναι να σκέφτεσαι θετικά. Αυτό ακριβώς έκανα εγώ. Είχα πάντοτε θέληση, αισιοδοξία και θετικές σκέψεις, στοχεύοντας να επιστρέψω ακόμα καλύτερος από πριν. Έτσι αισθάνομαι τώρα! Έχω πολλή όρεξη να παίξω και δεν βλέπω την ώρα να ξαναγυρίσω στους αγωνιστικούς χώρους».

-Είναι στο μυαλό σου ο τραυματισμός όταν προπονείσαι. Θεωρείς ότι σε επηρεάζει;

«Όχι, δεν σκέφτομαι τον τραυματισμό μου και δεν με επηρεάζει καθόλου. Ίσα-ίσα που στην προπόνηση νιώθω ακόμα πιο δυνατός απ’ ότι πριν. Τα καλύτερα έρχονται».

-Στη δυσκολότερη φάση της καριέρας σου, ποιοι σου στάθηκαν;

«Είναι πολύ συγκινητικό διότι σε τέτοιες δύσκολες στιγμές ανακαλύπτεις και διαπιστώνεις τους φίλους και γενικά τους ανθρώπους που στέκονται δίπλα σου. Στη δική μου περίπτωση μου στάθηκε πολύ οικογένειά μου και ειδικά η σύντροφός μου, η οποία από την πρώτη στιγμή του τραυματισμού μου ήταν συνεχώς δίπλα μου.

Θα ήθελα, όμως, να ευχαριστήσω θερμά όλη την ομάδα, τους συμπαίκτες μου που μου έδιναν κουράγιο και δύναμη. Επίσης, ευχαριστώ πολύ το προπονητικό τιμ, τους γιατρούς της ομάδας με όλο το ιατρικό τμήμα και ιδιαίτερα τον φυσιοθεραπευτή Μάνο Κασαπάκη, ο οποίος με βοήθησε πάρα πολύ, ιδιαίτερα κατά την αποθεραπεία μου.

Επίσης, ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού που στάθηκαν δίπλα μου. Δεν θα ξεχάσω ποτέ την πολύτιμη και συγκινητική συμπαράσταση όλων σε αυτές τις δύσκολες στιγμές».

-Δεν έχεις λάβει μέρος στην προετοιμασία και έχεις χάσει το πρώτο μισό της περιόδου. Πόσο δύσκολη θα είναι η ένταξή σου στην ομάδα;

«Δεν νομίζω ότι υπάρχει πλέον δυσκολία για την ένταξή μου. Πάντοτε αισθανόμουν και συνεχίζω να αισθάνομαι μέρος του συνόλου. Μετά τον τραυματισμό μου έκανα και συνεχίζω να κάνω τα πάντα για να επανενταχθώ απρόσκοπτα. Έβλεπα συχνά τους αγώνες της ομάδας μας από την κερκίδα και είχα την όρεξη να μπω μέσα και να βοηθήσω. Πιστεύω ότι τώρα πλέον ήρθε η ώρα να βοηθήσω έμπρακτα την ομάδα μας να πετύχει τους στόχους της».

-Τι διαφορές εντοπίζεις στη φετινή ομάδα;

«Πιστεύω ότι φέτος είμαστε πιο «ομάδα». Παλαιότερα ήμασταν περισσότερο μονάδες, τώρα είμαστε σύνολο. Βρισκόμαστε ο ένας δίπλα στον άλλον πιο συγκροτημένα. Παίζουμε πλέον ο ένας για τον άλλον και όλοι μαζί για την επιτυχία της ομάδας».

-Τι θεωρείς ότι μπορεί να πετύχει φέτος ο Παναθηναϊκός;

«Εννοείται ότι και γι’ αυτήν τη σεζόν έχουμε τους στόχους μας. Όλοι βλέπουν ότι φέτος παίζουμε καλά, δυνατά και πιέζουμε. Βέβαια αν δεν είχαμε ξεκινήσει με -6, ίσως να μου ήταν πιο εύκολο να μιλήσω για πρωτάθλημα, για θέση στην τετράδα κλπ. Τώρα ο στόχος μας είναι οι καλές εμφανίσεις και οι νίκες, διότι είμαστε ο Παναθηναϊκός και άρα οφείλουμε να κυνηγάμε πάντα τη νίκη, σε κάθε παιχνίδι.

Θεωρώ ότι στον πρώτο γύρο τα πήγαμε καλά και πιστεύω ότι στον δεύτερο γύρο θα πάμε ακόμα καλύτερα. Στόχο μας επίσης αποτελούν οι νίκες και στους αγώνες για το Κύπελλο Ελλάδας, με σκοπό να το κατακτήσουμε».

Παναθηναϊκός: Τα απόκρυφα της μεταγραφής Μπεργκ

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Άλτμαν: «Ήρθε η ώρα να βοηθήσω έμπρακτα»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μάνος Ανδρουλάκης

Ο Μάνος Ανδρουλάκης σπούδασε αθλητική δημοσιογραφία και το 2006 έκανε την αρχή σε εβδομαδιαία εφημερίδα του Ηρακλείου Κρήτης. Από το 2009 μέχρι το 2015 εργάστηκε στην ιστοσελίδα Contra.gr. Στο Sportime επιμελείται τους αγώνες του ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκού και θέματα γύρω από την «πράσινη» επικαιρότητα.