ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Ο κομβικός Ιανουάριος και ο προβληματισμός για τη διαιτησία

Ο Παναθηναϊκός οφείλει να μην μείνει στον αντίκτυπο τού 2-2 με τους Ακρίτες. Έρχονται 3 κρίσιμες εβδομάδες σε Κύπελλο και Super League. Ο αρχικός ενθουσιασμός από το δυναμικό αγωνιστικό «μπαμ» των παικτών των «πράσινων» έχει κοπάσει. Αντικαταστάθηκε από μία σκέπη, αρκετά σημαντική και χρήσιμη, που έχει «χτίσει» μερίδα του κόσμου γύρω από την ομάδα. Από...
Παναθηναϊκός: Ο κομβικός Ιανουάριος και ο προβληματισμός για τη διαιτησία

Ο Παναθηναϊκός οφείλει να μην μείνει στον αντίκτυπο τού 2-2 με τους Ακρίτες. Έρχονται 3 κρίσιμες εβδομάδες σε Κύπελλο και Super League.

Ο αρχικός ενθουσιασμός από το δυναμικό αγωνιστικό «μπαμ» των παικτών των «πράσινων» έχει κοπάσει. Αντικαταστάθηκε από μία σκέπη, αρκετά σημαντική και χρήσιμη, που έχει «χτίσει» μερίδα του κόσμου γύρω από την ομάδα.

Από την έξοδο στην Τρίπολη, στις 6 Οκτωβρίου, μέχρι το κυριακάτικο ματς στο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός έδωσε 13 ματς για Πρωτάθλημα και Κύπελλο. Νίκησε τα 4, έχασε τα 3, έφερε 6 ισοπαλίες. Όπως δεν μπορεί να μετρηθεί το «διπλό» με τον Κισσαμικό, δεν θα μπει για πολύ στο ζύγι το 2-2 του ΟΑΚΑ με την Ιεράπετρα για το Κύπελλο. Ούτε, φυσικά, το 2-0 από τον ανώτερο και ισχυρότερο ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Η ήττα από τη Λαμία για το Κύπελλο (1-0) δεν θα έχει καμία σημασία, αν στη ρεβάνς της Πέμπτης 24 Ιανουαρίου (19:30) έρθει η ανατροπή σκηνικού και η πρόκριση. Η ήττα από τον ΟΦΗ, στο Ηράκλειο, και η γκέλα με τους Ακρίτες στο 97’ αποτελούν εξελίξεις που δεν γίνεται να μην προβληματίσουν. Έρχεται πεντάδα αγώνων σε 20 ημέρες, η οποία θα κρίνει σε σημαντικό βαθμό τον δρόμο για την 5η θέση και, φυσικά, το Κύπελλο.

Ο Παναθηναϊκός δεν έχει ν’ αντιμετωπίσει μέχρι τις 3 Φεβρουαρίου κανένα μεγαθήριο: Λαμία έξω για το Πρωτάθλημα, Λαμία μέσα για το Κύπελλο, ΑΕΛ μέσα για το Πρωτάθλημα και μετά Παναιτωλικό (το εξ αναβολής στο Αγρίνιο) και Λεβαδειακό εκτός. Για έναν κανονικό Παναθηναϊκό, σιγά τ’ αυγά…

Η παρούσα έκδοση των «πράσινων» είναι υποχρεωμένη να τα μετρά όλα. Να υπολογίζει το ίδιο τους πάντες. Θα είναι μεγάλη η ζημιά, από τη στιγμή που ο ίδιος ο Γιώργος Δώνης ζήτησε αντιμετώπιση και κριτική κανονικού Παναθηναϊκού, να περάσει η Λαμία και να προκύψουν γκέλες για τη Super League. Από την 5η θέση (Παναθηναϊκός, 23β.) έως την 11η (Λάρισα, 18β.) η απόσταση είναι 5 βαθμοί. Τα πάντα σε μία κλωστή, λοιπόν… Εκεί κρέμονται!

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ: ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ

Πάγια τακτική του Παναθηναϊκού, από την αρχή της σεζόν, είναι να μην μπαίνει στον χαρτοπόλεμο των ανακοινώσεων για τη διαιτησία. Γενική φιλοσοφία που δεν πρόκειται ν’ αλλάξει. Αυτό δεν σημαίνει, όμως, ότι δεν προκύπτουν καταστάσεις που προβληματίζουν. Όσο και αν το «τριφύλλι» έχει μπει στην, υγιή ομολογουμένως, διαδικασία να μην αναζητά άλλοθι για τυχόν αποτυχίες στις αποφάσεις των διαιτητών, υπάρχουν δεδομένα που δεν σηκώνουν καμία αμφισβήτηση.

Μόνο στο πρόσφατο ματς απέναντι στην Ξάνθη, υπάρχουν φάσεις που θεωρούν στον Παναθηναϊκό ότι δεν επισημάνθηκαν. Όπως το πέναλτι στον Χατζηγιοβάνη, στη φάση του 1-1 (δεν υπάρχει πλεονέκτημα στην παράβαση). Το οφσάιντ που κακώς υποδείχτηκε ο Μακέντα στο πρώτο ημίχρονο. Βέβαια ότι οι «πράσινοι» χρειάζονται προστασία δεν λύνεται ούτε με ανακοινώσεις, ούτε με επισημάνσεις για τις κακές διαιτητικές αποφάσεις.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Παναθηναϊκός: Ο κομβικός Ιανουάριος και ο προβληματισμός για τη διαιτησία», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Λάμπρος Γκαραγκάνης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.