ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Πού να γίνεσαι… Σίτι και… Παρί τώρα;

Ο Παναθηναϊκός σβήνει και η μικρή, μα τρομακτικά ενεργή, μερίδα καταστροφέων συνεχίζει να επιλέγει το προσωπικό συμφέρον απ’ αυτό του συλλόγου.
Πού να γίνεσαι… Σίτι και… Παρί τώρα;

Αν και τ’ απόβλητα ανακυκλώνονται πλέον, άρα έχουν μία αξία, καλό θα είναι στην ανθρώπινη υπόστασή τους να μην ασχολούμαστε μαζί τους. Αλλά όταν άτομα με θεσμικό ρόλο σαμποτάρουν, με τον τρόπο τους, το μέλλον δεν πρέπει τούτο να μένει κρυφό.

Αντιπρόεδρος εταιρείας μετόχου του «τριφυλλιού» χαρακτήρισε στο facebook – αν δεν υπήρχε κι αυτό δεν θα είχε λόγο ούτε σε άδεια παγκάκια στις πλατείες – τον Πάιροτζ Πιεμπονγκσάντ «επενδυτή της συμφοράς». Το γνωρίζει αυτό ο Γιάννης Αλαφούζος; Όχι για το αν μπορεί να του χαλάσουν τέτοιες συμπεριφορές το deal, αλλά για να δει τι εξέθρεψε τόσα χρόνια! Με ποιους έτρωγε κι έπινε σε δημόσια θέα.

Η λογική είναι χαμένη. Δικαίωμα του καθενός να θέλει τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο και μόνο αυτόν. Εδώ, όμως, είναι όποιος προλάβει. Είναι ποιος έχει το «κασέρι» να βγει εμπρός και να σώσει τον σύλλογο. Αν ο κ. Γιαννακόπουλος διέθετε ένα πλάνο για τώρα, θα είχε το 101% του κόσμου μαζί του. Το 2023 ή το 2025, όμως, θα υπάρχει Παναθηναϊκός για να τον σώσει; Αν αυτό μπορεί να το κάνει τώρα ο κ. Πιεμπονγκσάντ ή όποιος άλλος έρθει κι αναλάβει τα οικονομικά βαρίδια, φτιάξει γήπεδο και κάνει ξανά την ομάδα μεγάλη γίνεται να μπει ο οργανισμός των «πράσινων» στη διαδικασία «εγώ θέλω αυτόν, όχι εγώ θέλω τον άλλον»;

Το χειρότερο όλων είναι η υποκρισία. Μέχρι πέρυσι τέτοιον καιρό (ανακοινώσεις οργανωμένων εναντίον του, πούλμαν, βίντεο Ομπράντοβιτς) οι ίδιοι που χαρακτηρίζουν σήμερα τον Δημήτρη ως μόνη ελπίδα και την ενδεδειγμένη λύση τον αποκαλούσαν «Τράκη» (ντροπή να χρησιμοποιούνται υποτιμητικοί χαρακτηρισμοί για έναν γόνο οικογένειας που έχει επενδύσει στον Παναθηναϊκό 400 εκατ. ευρώ), «τρελό», «ντροπή για τον σύλλογο» και άλλα… όμορφα! Πιστεύει ο ίδιος ο Γιαννακόπουλος ότι τον αγάπησαν ξαφνικά; Δεν έχει πρωταγωνιστήσει σε κυνήγι φαντασμάτων, στον ρόλο του κυνηγού μάλιστα, ώστε να γνωρίζει το έργο;

Ο Φαϊζάλ ήταν από το Ζεφύρι ή το Πακιστάν. Τον Καλτσίδη τον ανακάλυψαν πέντε χρόνια μετά. Ο Θεοδωρόπουλος άντεξε 24 ώρες. Είναι τυχαίο που έγιναν αποδεκτοί μονάχα συγκεκριμένα πρόσωπα την τελευταία δεκαετία; Προφανώς και δεν είναι… Ο Γιάννης Αλαφούζος το βιώνει από πρώτο χέρι. Τον «τρώει» ημέρα με την ημέρα το τέρας που τάισε με χρυσά κουτάλια. Τρίτη ημέρα βρίσκεται στο προσκήνιο η υπόθεση του Ταϊλανδού επιχειρηματία και, υπό τον φόβο των χαμένων μεροκάματων, παράσιτα όλων των ιδιοτήτων δίνουν υπέρ πάντων αγώνα να φύγει κι αυτός!

Με ρωτούν στα social media Παναθηναϊκοί που αγωνιούν… «Τι βλέπεις;». «20%», απαντώ. Ναι, είμαι απαισιόδοξος. Νιώθουν ασφάλεια κάποιοι με Έλληνα επενδυτή και δεν μπορούν με ξένο, βλέπεις. Πού να τρέχουν, τώρα, στα Champions League όπως η Μάντσεστερ Σίτι και η Παρί Σεν Ζερμέν; Εν προκειμένω: Ήρθε ένας άνθρωπος με τεράστιο βιογραφικό σε τέτοιες συμφωνίες. Συναντήθηκε με τον κ. Αλαφούζο. Αυτός το επιβεβαίωσε. Ο Πάιροτζ Πιεμπονγκσάντ μίλησε στην εφημερίδα Sportime.

Και υπάρχουν Παναθηναϊκοί a la carte να προσπαθούν να σπιλώσουν την υπόληψη και το μέγεθός του. Το έκαναν με τον Τζιανλίν Γουάνγκ, ξανά, πρόσφατα. Δυστυχώς σ’ αυτήν την ομάδα ο συνομιλητής Πρωθυπουργών, Σεΐχηδων και ζάμπλουτων της Γης πρέπει ν’ αποδείξει ότι δεν είναι από τα… Σεπόλια σε δύο κατηγορίες ανθρώπων: Στους μάγκες που τ’ αρπάζουν, έχουν διαλύσει τον Παναθηναϊκό και βγαίνουν λάδι. Και στα κορόιδα, οι οποίοι μανιπιουλάρονται για να πλουτίζουν άλλοι!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Πού να γίνεσαι… Σίτι και… Παρί τώρα;», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Λάμπρος Γκαραγκάνης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.