ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Τα «limit up» και τα «limit down» του Παναθηναϊκού

Ποιοι παίκτες προόδευσαν και ποιοι όχι, τη χρονιά που ολοκληρώθηκε για τους «πράσινους».
Τα «limit up» και τα «limit down» του Παναθηναϊκού

Η φετινή σεζόν για τον Παναθηναϊκό ολοκληρώθηκε κι επίσημα, με τη χθεσινή προπόνηση να είναι η τελευταία για τους «πράσινους». Το βράδυ της Τρίτης (15/5) μάλιστα, ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος παρέθεσε γεύμα σε συμπαίκτες και προπονητές, με αφορμή την αποχώρηση του για την Μπενφίκα.

Το αποχαιρετιστήριο γεύμα του Βλαχοδήμου (pics)

Τη χρονιά που πέρασε, όσο κακή κι αν ήταν, υπήρχαν παίκτες που έκαναν βήματα προς τα εμπρός. Τη στιγμή που άλλοι ποδοσφαιριστές, για διάφορους λόγους, δε μπόρεσαν να προσφέρουν τ’ αναμενόμενα. Αυτόματα, λοιπόν, προκύπτουν τα «limit up» και τα «limit down» του Παναθηναϊκού για την αγωνιστική περίοδο 2017-18.

LIMIT UP

Δημήτρης Κουρμπέλης

Από πέρσι τον Γενάρη που αποκτήθηκε, κιόλας, κατάφερε να γίνει βασικό κι αναντικατάστατο μέλος της ενδεκάδας. Η ανοδική του πορεία συνεχίστηκε και φέτος, αγωνιζόμενος περισσότερο ως στόπερ, παρά ως αμυντικό χαφ. Μετά το «όχι» που είπε τον Ιανουάριο στον ΠΑΟΚ, ο αρχηγός ισχυροποίησε τη θέση του κι ανέβηκε κατακόρυφα στη συνείδηση των φίλων του Παναθηναϊκού.

Ρόμπιν Λουντ

Το δήλωσε κι ο Δημήτρης Σαραβάκος και γενικότερα, είναι κάτι κοινά αποδεκτό. Ο Ρόμπιν Λουντ ήταν ο φετινός MVP του Παναθηναϊκού. Πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα με 5 γκολ, έπαιξε από κεντρικός μέσος και ακραίος, μέχρι δεύτερος επιθετικός και… αριστερό μπακ (σ.σ. σ’ ένα ματς με τον Λεβαδειακό στη Λεωφόρο). Με το κλείσιμο της σεζόν, ο Φινλανδός έχει διπλασιάσει το κασέ του και διαπραγματεύεται από θέση ισχύος την ανανέωσή του.

Οδυσσέας Βλαχοδήμος

Η βελτίωσή του στο διάστημα που βρίσκεται στον Παναθηναϊκό είναι τεράστια. Από αναπληρωματικός του Λουκ Στιλ κατάφερε να κερδίσει τη θέση του στο αρχικό σχήμα και να επιβραβευτεί με τη μεταγραφή του στην Μπενφίκα. Ο Βλαχοδήμος θα συνεχίσει από το καλοκαίρι στους «Αετούς», με τη μετακίνησή του εκεί να συνιστά τη μεγαλύτερη επιβεβαίωση της εξέλιξής του.

LIMIT DOWN

Ουσμάν Κουλιμπαλί

Κακή, απ’ όλες τις απόψεις, η σεζόν του Αφρικανού. Μες στη χρονιά υπέστη πάνω από 6-7 θλάσεις, αποκομίζοντας πρόβλημα σχεδόν με το παραμικρό. Παράλληλα, έδειξε αντιεπαγγελματική συμπεριφορά, όταν στα τελευταία ματς έθεσε εαυτόν εκτός ομάδας. Όλοι οι παίκτες ένιωθαν ανασφάλεια, αλλά κανείς δεν ακολούθησε το «δρόμο» του Κουλιμπαλί.

Λουτσιάνο Νέβες

Ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός έκανε ένα εξαιρετικό κλείσιμο στη σεζόν, σκοράροντας γκολ, μοιράζοντας ασίστ και γενικώς, παίρνοντας ηγετικό ρόλο στον Παναθηναϊκό. Μόνο, που δεν αποκτήθηκε για να παίξει μόνο σε 9 παιχνίδια της Super League. Ο Λουτσιάνο ήταν ο μεγάλος άτυχος της σεζόν, καθώς τον Σεπτέμβριο υπέστη ρήξη χιαστών, στο ματς Κυπέλλου με την ΑΕΛ, γεγονός που τον κράτησε εκτός δράσης για περίπου έξι μήνες!

Στέφανος Ευαγγέλου

Αρκετά νεαρά παιδιά πήραν τις ευκαιρίες τους φέτος στον Παναθηναϊκό, λόγω της αποψίλωσης του ρόστερ, ειδικά από τον Ιανουάριο και μετά. Ο Στέφανος Ευαγγέλου, όμως, δεν ευνοήθηκε από τη μεταβολή συνθηκών. Ο Ουζουνίδης δεν τον εμπιστεύτηκε, προτίμησε να πάρει τρία στόπερ (σ.σ. Κολοβέτσιο, Αυλωνίτη το καλοκαίρι, Οικονόμου τον Γενάρη), με τον μικρό να λογίζεται ως έσχατη λύση στα μετόπισθεν.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τα «limit up» και τα «limit down» του Παναθηναϊκού», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Χρήστος Δημόπουλος

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.