ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ BC

Πανιώνιος: Σεμινάριο αθλητικής ψυχολογίας στις Ακαδημίες

Συμπεριλαμβάνεται στο πρόγραμμα των εξωαθλητικών δραστηριοτήτων
Πανιώνιος: Σεμινάριο αθλητικής ψυχολογίας στις Ακαδημίες

Η διοικούσα επιτροπή της Ακαδημίας μπάσκετ του Πανιωνίου, προχωρά στην διοργάνωση σεμιναρίου αθλητικής ψυχολογίας, το οποίο συμπεριλαμβάνεται στο πρόγραμμα των εξωαθλητικών δραστηριότητων που έχει ανακοινώσει, το προηγούμενο καλοκαίρι και εφαρμόζει με συνέπεια.

Η πρώτη ημερίδα του σεμιναρίου αθλητικής ψυχολογίας, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 11 Νοεμβρίου και ώρα έναρξης στις 11.00, στο αμφιθέατρο του σχολικού συγκροτήματος της Λ.Α.Ν.Σ και θα αφορά τους αθλητές της Ακαδημίας, τους γονείς τους και τους προπονητές.

Στο σεμινάριο θα μιλήσουν η ψυχολόγος κ. Τσέργα Κατερίνα και ο Δρ. Γεωργιάδης Νίκος (σύμβουλος αθλητικού, ακαδημαϊκού και επαγγελματικού προσανατολισμού).
Τα θέματα του σεμιναρίου
“Παιχνίδι, προπόνηση αγώνας. Συντελεστές οι γονείς και οι προπονητές, πρωταγωνιστές τα παιδιά” θα είναι ο τίτλος του σεμιναρίου και τα θέματα στα οποία θα αναφερθούν οι δυο εξιδικευμένοι επιστήμονες, θα είναι:

-Πότε οι ρόλοι αλλάζουν και ποιες είναι οι συνέπειες για το άθλημα αλλά και για τα παιδιά μας;

-Ποια είναι η πεμπτουσία του αθλητισμού; Γιατί το άθλημα του Μπάσκετ προσελκύει χιλιάδες παιδιά μέσα στους αγωνιστικούς χώρους;

-Ποιοι είναι οι λόγοι που ένα μεγάλο ποσοστό κάποια στιγμή τα ‘’παρατάει’’;

-Ποιες είναι οι συνθήκες που θα βελτιώσουν τις ψυχοκινητικές δεξιότητες των παιδιών μας και θα τους δώσουν θετικές εμπειρίες για όλη τους την ζωή ανεξάρτητα με το εάν θα γίνουν ή όχι πρωταθλητές; πότε το ‘’παιχνίδι’’ γίνεται ‘’δουλειά’’;

-Πώς μπορούν οι γονείς και οι προπονητές να συμβάλουν στην δημιουργία θετικών εμπειριών μέσα από το Μπάσκετ;

-Πώς βοηθάμε τα παιδιά να ενταχθούν μέσα σε ένα υγιές αθλητικό πλαίσιο και πως κάνουμε την μετάβαση από τον αθλητισμό στον πρωταθλητισμό;

Η Ακαδημία μπάσκετ αναμένει την μαζική ανταπόκριση γονέων και παιδιών στην πρωτοποριακή κίνηση του σεμιναρίου, το οποίο θα έχει δυο ακόμα ημερίδες στην διάρκεια της περιόδου 2018-2019.

Δικαίωση Sportime: Στον Πανιώνιο ο Παπαντωνίου

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Πανιώνιος: Σεμινάριο αθλητικής ψυχολογίας στις Ακαδημίες», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.