ΠΑΟΚ

Αστέρια ερχόμαστε!

Ένας εκπληκτικός ΠΑΟΚ θα έπρεπε να κερδίσει στη Μόσχα αλλά πήρε την λευκή ισοπαλία και προκρίθηκε στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ.
Αστέρια ερχόμαστε!

Ενας εκπληκτικός ΠΑΟΚ έκανε εντυπωσιακή εμφάνιση μέσα στη Μόσχα και πήρε την πρόκριση για τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ αφού έφερε 0-0 απέναντι στην Σπαρτάκ απο την οποία ήταν ανώτερος και έχασε πολλές ευκαιρίες για γκολ. Πλέον ο Δικέφαλος βρίσκεται ένα βήμα πριν τους ομίλους του Θεσμού.

Στο πρώτο ημίχρονο μπορεί η Σπαρτάκ Μόσχας να είχε δοκάρι ωστόσο ο Δικέφαλος… αδίκησε τον εαυτό του καθώς είχε δύο μοναδικές ευκαιρίες να πετύχει γκολ.

Στο 7΄ Ο Πέλκας έκανε τη σέντρα ο Πρίγιοβιτς βγήκε στο πρώτο δοκάρι αλλά δεν πρόλαβε να κάνει την προβολή για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Δύο λεπτά μετά ο Σέρβος έπιασε το σουτ απο μακριά αλλά μπλόκαρε ο Μαξιμένκο.

Στο 25΄εκτέλεσε φάουλ ο Φερνάντο απο τα πλάγια, ο Κάνιας έΒαλε το κεφάλι του για να διώξει αλλά η μπάλα πήγε προς τα πίσω και πέτυχε το οριζόντιο δοκάρι του Πασχαλάκη.

Στο 28΄ ο Πέλκας βρέθηκε μόνος του στο ύψος της περιοχής αλλά δεν έπιασε καλά του σουτ και έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ.

Στο 32΄ ο Λουίζ Αντιράνο χτύπησε εκτός φάσης τον Κρέσπο μέσα στην περιοχή του ΠΑΟΚ και αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα. Μετά απο την αποβολή “τα αίματα άναψαν” αλλά το αποτέλεσμα ήταν οι “ασπρόμαυροι” να έχουν πλέον αριθμητικό πλεονέκτημα.

Στο 37΄ ο ΠΑΟΚ έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου όταν ο Πρίγιοβιτς απο το ύψος της περιοχής της Σπαρτάκ “κατάφερε” να στείλει την μπάλα πάνω απο τα δοκάρια του Μαξιμένκο που ήταν εκτός θέσης.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον ΠΑΟΚ να ελέγχει τον αγώνα και στο 54΄ να χάνει άλλη μία μεγάλη ευκαιρία και μάλιστα διπλή, αρχικά με τον Πέλκα και ύστερα με τον Ουάρντα που δεν μπόρεσαν να κάνουν καλό σουτ απο το ύψος της περιοχής και με εξουδετερωμένο τον Μαξιμένκο.

Στο 60΄ ο Ουάρντα με προσωπική ενέργεια και συρτό σουτ απείλησε ξανά την εστία των Ρώσων, ενώ στο 65΄ ο Πέλκας έπιασε ένα εκπληκτικό σουτ μέσα απο την περιοχή με τον Μαξιμένκο να αποκρούει εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Ο ΠΑΟΚ συνέχιζε να “πυροβολεί” την αντίπαλη εστία και στο 68΄ο Μαξιμένκο αναγκάστηκε να κάνει άλλη μία δύσκολη απόκρουση ξανά σε σουτ του Πέλκα.

Η υπεροχή του Δικεφάλου ήταν καταφενέστατη με κανένα σουτ των γηπεδούχων στην ασπρόμαυρη εστία μέχρι το 70΄.

Τα τελευταία λεπτά εξελίχθηκαν σε θρίλερ με τον ΠΑΟΚ να αμύνεται μαζικά αλλά να μην απειλείται σοβαρά και να κρατάει το 0-0 που του έδωσε την πρόκριση.

MVP: Ο Μαουρίσιο έδωσε πολλές μάχες στο κέντρο και κέρδισε τις περισσότερες ήταν ο καλύτερος του Δικεφάλου χωρίς αμφιιβολία απέναντι σε μία ομάδα με δυνατή μεσαία γραμμή ήταν κυρίαρχος.

UP: Ο Χοσέ Κρέσπο όπως και στο πρώτο ματς έκανε ένα τέλειο παιχνίδι αμυντικά και ήταν μία ασφάλεια για τον ΠΑΟΚ.

DOWN: Ο Λουίζ Αντριάνο καταδίκασε την ομάδα του με την απερίσκεπτη ενέργεια του που χτύπησε τον Κρέσπο και αποβλήθηκε.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μπουκέ (Γαλλία)

ΓΚΟΛ: –

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 22′ Φερνάντο, 37′ Τζικία, 86′ Ζόμπνιν – 24′ Μάτος, 34′ Πασχαλάκης, 36′ Ελ Καντουρί

ΚΟΚΚΙΝΗ: 32′ Λουίζ Αντριάνο

ΣΠΑΡΤΑΚ ΜΟΣΧΑΣ: Μαξιμένκο, Εσένκο, Ζιγκό, Τζικία, Κομπάροφ (76΄Μελγκαρέχο), Γκλουσακόφ, Φερνάντο, Ζόμπνιν, Τασάεφ (46΄Ζε Λουίζ), Λουίζ Αντριάνο, Πρόμες.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος, Βιεϊρίνια (64΄ Χατσερίδης), Βαρέλα, Κρέσπο, Μαουρίσιο, Κάνιας, Λημνιός , Ελ Καντουρί (46΄Ουάρντα), Πέλκας (79΄Σάχοφ), Πρίγιοβιτς.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Αστέρια ερχόμαστε!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Νίκος Τοσκίτσης

Ο Νίκος Τοσκίτσης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 12/8/1980. Πρώτος του σταθμός ήταν στα 18 του τα "ΣΠΟΡ του Βορρά". Έχει εργαστεί σχεδόν σε όλες τις αθλητικές εφημερίδες της πόλης ενώ έχει δουλέψει μεταξύ άλλων στο ΑΠΕ, την sportday, της Πράσινη, το sport42 και στο sdna. Με το ρεπορτάζ του ΠΑΟΚ ασχολείται από το 2006. Ήταν ιδιοκτήτης της ιστοσελίδας inpaok. Παραμένει εξωτερικός συνεργάτης της γερμανικής εφημερίδας Bild.